Waarom liggen supermarkten vol met margarine, een kunstmatige substantie die bestaat uit additieven en goedkope oliën? Zonder kleurstoffen is margarine niet zachtgeel, maar donkergrijs.
Er komt steeds meer bewijs dat het advies over hartziekten, cholesterol en de consumptie van vet en oliën is gebaseerd op leugens en misleiding.
We zijn onterecht gaan denken dat margarine beter voor ons zou zijn dan boter. Het ontbijt is tientallen jaren geruïneerd door behulpzame huisvrouwen die met goede bedoelingen margarine op de boterhammen van hun echtgenoten en kinderen smeerden.
Schadelijk
Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat margarine schadelijk is voor de gezondheid. Ook blijken verzadigde vetten niet slecht voor ons te zijn. De overheid heeft mensen jarenlang voorgehouden dat ze minder van deze vetten zouden moeten eten. Lightproducten begonnen massaal hun intrede te doen.
Deze vetten zijn juist belangrijke onderdelen van celmembranen, essentieel voor de aanmaak van bepaalde hormonen en spelen een belangrijke rol bij het transport en de opname van vitamines en mineralen.
De onderzoekers analyseerden een aantal studies waar in totaal 350.000 deelnemers bij betrokken waren. Ze concludeerden dat er geen enkel bewijs is voor een verband tussen de consumptie van verzadigde vetten en hart- en vaatziekten.
Kanker bestrijden
Roomboter bevat vitamines en verzadigde vetten die het cholesterolgehalte verhogen. Cholesterol is essentieel voor het brein en de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Het bevat verschillende natuurlijke bestanddelen die schimmels doden, kanker bestrijden en een antioxiderende werking hebben.
Margarine is daarentegen slechter dan de industrie wil toegeven. Vroeger werd margarine gemaakt met gehydrogeneerde vetten, die je aderen bij wijze van spreken nog beter verstoppen dan cement. De voedselreuzen, geconfronteerd met onweerlegbaar bewijs, veranderden schoorvoetend hun formule.
Vervolgens werd margarine gemaakt van geïnteresterificeerde plantaardige oliën. Die zouden minder schadelijk zijn voor de gezondheid, zo hoopten de fabrikanten.
Becel ProActiv
Neem Becel ProActiv van Unilever. De fabrikant gebruikt plantaardige sterolen en stanolen om het cholesterolgehalte terug te dringen. Eerst logen de voedselreuzen over verzadigde vetten en nu komt er steeds meer bewijs dat ze liegen over cholesterol. Bovendien kunnen plantensterolen ook de opname van andere belangrijke voedingsstoffen blokkeren.
Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat de vooruitzichten beter zijn voor individuen met een verhoogd cholesterolgehalte. Ondertussen smelt ons vertrouwen in de officiële gezondheidsinstanties sneller weg als boter in de mond.
Bron: Dailymail.co.uk
Gerelateerd:
- Unilever mag consument misleiden met Becel Pro-activ
- Smeerkaas voor kids zit boordevol zout en E-nummers
- Unilever verzwijgt feiten in peperdure Becelcampagne
- Cholesterolrijk dieet kan beschadigd brein herstellen
- Unilever is grootste misleider van 2012
Klinkt als een samenzweringstheorie? Nee, dat is hoe het werkt. Huisarts ontkracht mythes over vaccins
Een plant met een zeer unieke verschijningsvorm helpt tegen allerlei aandoeningen, waaronder kanker. Dit is ‘m
De NOS blijft Amerikaanse propaganda verspreiden
School dicht nadat ‘groot aantal’ leraren last krijgt van bijwerkingen boosterprik
Britse wetenschappers: “Grotten op Mars wemelen mogelijk van leven”
Zit het heelal tussen de oren?
Bestaan engelen en zo ja, wat doen ze? – Channeling 25-01-2022
Van Haga wil parlementaire enquête stikstofbeleid, BBB stemt tegen
Welkom in Graailand: De kloof tussen de politiek en het volk is nog nooit zo groot geweest