Innovatie

Rossi’s E-Cat kan energiemarkt revolutionaliseren

Help ons door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is weer nieuws rond de energiekatalysator (E-Cat) van Andrea Rossi. Hij belooft de wereld met zijn apparaat schone en goedkope energie te leveren.

Verschillende wetenschappers hebben onafhankelijk van elkaar twee prototypes getest onder zeer gecontroleerde omstandigheden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In een paper schrijven ze dat de E-Cat overtollige warmte produceert met een hogere energiedichtheid dan iedere andere conventionele energiebron, inclusief benzine.

Wetenschappelijke nieuwsgierigheid

De wetenschappers komen uit Zweden en Italië en zijn onder meer verbonden aan de Universiteit van Bologna en het Koninklijk Instituut voor Technologie in Stockholm.

Hoogleraar theoretische natuurkunde Hanno Essén, één van de wetenschappers, zei dat er plannen zijn om het paper aan te bieden aan een academisch tijdschrift.

“Ik heb de E-Cat van Rossi nu enkele jaren gevolgd en deelgenomen aan twee experimenten,” zei hij. “Er is altijd een risico dat je carrière en reputatie worden beschadigd, maar voor mij is wetenschappelijke nieuwsgierigheid belangrijker.”

De twee prototypes, de E-Cat HT en E-Cat HT2, hebben volgens de meest voorzichtige schattingen een energiedichtheid van respectievelijk 680.000 Wh/kg en 61.000.000 Wh/kg. Aangezien benzine een energiedichtheid heeft van 12.000 Wh/kg, heeft de E-Cat de potentie om alle andere energietechnologieën omver te blazen.

Handelsgeheim

In eerste instantie werd gedacht dat de reactie in de E-Cat werd veroorzaakt door koude kernfusie, maar nu denken de meeste onderzoekers dat de technologie is gebaseerd op low-energy nuclear reaction (LENR).

De wetenschappers mochten niet in de stalen cylinder kijken die de brandstof bevat. De brandstof bestaat uit nikkelpoeder, waterstofgas en een katalysator met onbekende additieven. Deze katalysator is een handelsgeheim en maakt het voor onafhankelijke wetenschappers onmogelijk om precies te begrijpen hoe het apparaat werkt.

De onderzoekers zijn begonnen met een nieuwe test die zes maanden duurt. Ze hopen te achterhalen waar de overtollige warmte precies vandaan komt.

Bron: Phys.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mood
Mood
10 jaren geleden

De wetenschappers mochten niet in de stalen cylinder kijken die de brandstof bevat. De brandstof bestaat uit nikkelpoeder, waterstofgas en een katalysator met onbekende additieven. Deze katalysator is een handelsgeheim en maakt het voor onafhankelijke wetenschappers onmogelijk om precies te begrijpen hoe het apparaat werkt.

Het bovenstaande toont aan dat het dan ook wetenschappelijk on-interessant is om de E-cat te bestuderen. Als je wetenschappelijk onderzoek wilt doen, zul je moeten weten wat de additieven dan zijn. De restwarmte zal dan ongetwijfeld door een reductie reactie worden gegenereerd.

Een tip, vraag patent aan op de brandstof en katalysator additieven en laat de wetenschap er mee testen.
Alleen zo sta je open en eerlijk tegenover je eigen product.
Als je iets geheim wilt houden, weet je dat je bedonderd wordt.

karel appel
karel appel
10 jaren geleden

weer veel blabla over iets wat er BIJNA is…..
maar nog niet helemaal !
zo houd je de gekken bezig

scalmer
scalmer
10 jaren geleden

Waarom geen patent aanvragen en de wereld redden.

Doe het dan om de eer! Je naam gaat nooit verloren.

Dit geheimzinnige gedoe bewijst eerder het tegendeel.

Nibber
Nibber
10 jaren geleden
Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x