Buitenland

Rusland en Iran binden samen strijd aan met drugshandel

Help ons door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rusland en Iran gaan een overeenkomst tekenen over drugshandel, extremisme en computercriminaliteit. Dat meldt het Russische persbureau Ria Novosti maandag.

Iran heeft een 900 kilometer lange grens met Afghanistan, ’s werelds grootste drugsproducent. De Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Mostafa Mohammad-Najjar is momenteel in Moskou om zijn Russische ambtsgenoot Rashid Nurgaliyev te ontmoeten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“We willen de strijd aangaan met de narcoticahandel en extremisme,” zei Nurgaliyev. “We kijken ook naar veiligheidskwesties met betrekking tot onder meer het internet.”

Een Russische functionaris liet weten dat de overeenkomst zal worden ondertekend na overleg met de Iraanse minister van Binnenlandse Zaken. De oorlog tegen drugs die in Afghanistan begon heeft in de afgelopen 30 jaar het leven gekost aan 3.700 Iraanse politieagenten, meldt Press TV. Het kostte Iran 575 miljoen euro om drugs bestemd voor Europese, Arabische en Aziatische landen te weren.

Verslaafden

De Afghaanse drugs worden voor een belangrijk deel verhandeld in Rusland waar wereldwijd de meeste heroïneverslaafden woonachtig zijn. Meer dan 90 procent van de drugsverslaafden in het land gebruikt heroïne.

Volgens data van de Verenigde Naties kent Rusland 2,5 miljoen drugsverslaafden en meer dan 5,1 miljoen drugsgebruikers. De Russische president Dmitry Medvedev gaf opdracht een wet voor te bereiden die medicinale behandeling beschikbaar moet maken voor drugsverslaafden.

Bron: Ria.ru

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x