Archeologie

Russische wetenschapper: Bigfoot is waarschijnlijk echt

Help ons door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische Academie van Wetenschappen heeft laten weten dat Bigfoot hoogstwaarschijnlijk bestaat. Dat meldt Russia Today.

Experts kwamen tot die conclusie nadat ze haren uit de Siberische regio Kuzbass hadden geanalyseerd die naar verluidt toebehoren aan de Yeti.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Begin oktober trokken ‘yetiologen’ uit de Verenigde Staten, Canada, Zweden, Estland en Rusland naar het gebied om naar bewijs voor het bestaan van Bigfoot te zoeken. In de Azass-grot vonden de onderzoekers voetafdrukken die klaarblijkelijk toebehoren aan de Yeti.

De haren werden aangetroffen in een grote voetafdruk. Professoren van de universiteiten van Moskou, Sint-Petersburg en Idaho namen monsters van de haren mee voor verder onderzoek. Eén van de haren bleek identiek te zijn aan de exemplaren die toebehoren aan een Californische Yeti. Een andere haar behoorde toe aan een variant uit het Russische Oeralgebergte en een derde aan een soort uit het gebied rond Sint-Petersburg, zo schrijft Komsomolskaya Pravda.

De eerste ontdekking werd gedaan door professor Valentin Sapunov van de New York Academy en de Technische Universiteit van Sint-Petersburg. Hij is geneticus en biofysicus.

“In Sint-Petersburg werden de haren onderzocht met behulp van een speciale microscoop,” zei Sapunov. “Het is een ingewikkelde maar zeer efficiënte methode. De haren werden besproeid met een chemische verbinding waarna ze konden worden ontleed. Op deze manier konden we ze vergelijken met haren van andere biologische soorten.”

De haren uit Californië, de Azass-grot, de Oeral en Sint-Petersburg bleken allen toe te behoren aan dezelfde soort. Het Amerikaanse onderzoek kwam met dezelfde conclusie, aldus een bevlogen Sapunov.

“Er is meer dan 95 procent kans dat de Yeti bestaat,” legde de biofysicus uit. “De laatste 20 jaar heb ik geprobeerd zo veel mogelijk bewijs over hem te verzamelen.” De volgende stap in het onderzoek zal zijn om de genetische code van de haren te onderzoeken en interpreteren.

Het Zoölogisch Instituut van de Academie van Wetenschappen te Sint-Petersburg is hier reeds mee begonnen.

Bron: RT.com

Gerelateerd: Russische regio erkent bestaan Sneeuwman

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x