Propaganda

Bedrog: “BBC-berichten over brandbomaanval op Syrische school verzonnen”

Help anderen door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

BBC-berichten over de nasleep van de aanval op een school in Syrië in 2013 zijn grotendeels, zo niet geheel, verzonnen. Dat stelt de Britse blogger en publicist Robert Stuart.

Volgens Stuart bevatten de berichten verzonnen gegevens en nepbeelden. De aanval zou hebben plaatsgevonden op 26 augustus 2013. Volgens de media gooide de Syrische overheid een brandbom op een school in het Syrische dorp Urm Al-Kubra, in de buurt van Aleppo.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De BBC zond later een documentaire uit getiteld ‘Saving Syria’s Children’. Ook werden diverse berichten geplaatst over de gevolgen van de aanval. Er waren beelden te zien vanuit het ziekenhuis in Aleppo, waar de slachtoffers naar verluidt werden behandeld.

Opvallende jurk

Westerse landen vinden dat de Syrische president Bashar al-Assad vanwege het gebruik van brandbommen tegen burgers moet aftreden. Het is één van de meest gehoorde argumenten voor een regimeverandering.

Stuart doet al twee jaar onderzoek naar het incident en wijst op vele tegenstrijdigheden. Hij denkt dat de aanval in scène is gezet omdat niemand kan aangeven wanneer het incident precies heeft plaatsgevonden. Getuigen spreken elkaar allemaal tegen, aldus Stuart.

In één van de filmpjes die na de aanval op YouTube verschenen, is een vrouw te zien die een hele opvallende jurk draagt. Diezelfde jurk wordt in een andere video gedragen door een ander slachtoffer in het ziekenhuis.

Geen aanval

Een lid van een Syrisch onderzoeksteam was naar eigen zeggen op het moment van de vermeende aanval bij de school en zei dat er geen aanval is geweest.

“Een vrouw uit Amsterdam die in Syrië is geweest heeft me gevraagd foto’s van Facebook te halen omdat ze bang was te worden herkend,” zei Stuart.

Volgens de publicist zijn er duidelijk acteurs of vrijwilligers ingezet om een gruweldaad in scène te zetten voor de camera’s of voor propagandadoeleinden. Op deze manier wordt in het Westen de publieke opinie gestuurd, aldus Stuart. Hij voegde toe dat de BBC alle video’s met deze beelden gelijk van YouTube laat halen.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x