Mens en Dier

Moedige begrafenisondernemer spreekt zich uit: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’

Help anderen door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

John O’Looney uit het Engelse Milton Keynes is al 15 jaar begrafenisondernemer. Hij plaatste onlangs een Facebookbericht dat viral ging en vrijwel meteen werd verwijderd.

Het jaar 2020 was interessant genoeg rustiger dan 2019, zei O’Looney donderdag in de podcast van Lou Collins. “De sterfte was niet toegenomen.” Ook collega’s hadden het niet drukker dan normaal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

O’Looney dacht bij zichzelf: “Er klopt iets niet.”  Op 6 januari 2021 begon men in en rond Milton Keynes met vaccineren, waarna het sterftecijfer door het dak schoot. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt,” zei hij. Het aantal doden lag 2,5 keer zo hoog als normaal. “Ik was doodsbang.”

Autoriteiten krikken coronacijfers op

In zijn Facebookbericht schreef de begrafenisondernemer dat het sterftecijfer vorig jaar volstrekt normaal was en dat veel collega’s voor de kerst hun koelkasten hadden uitgezet omdat ze leeg waren. Na de start van de vaccinatiecampagne begin januari dit jaar ging het sterftecijfer door het dak.

In de afgelopen drie maanden kreeg O’Looney geen enkele coronadode binnen. Hij schreef ook dat de autoriteiten er ondertussen alles aan deden om de coronacijfers op te krikken.

Oostenrijkse begrafenisondernemer: geen oversterfte door corona

Eerder liet de Oostenrijkse begrafenisondernemer Klaus Pichler weten dat er geen sprake is van oversterfte door corona. “We hebben elk jaar ongeveer 165 doden,” zei hij. Daarvan stierven er vorig jaar – officieel – negen aan corona. “Dit waren allemaal ouderen tussen de 65 en 80 jaar, die bovendien al ziek waren. Er zat een zware roker bij en een alcoholist, en ze hadden allemaal een slecht immuunsysteem,” benadrukte hij. “Ze hadden ook overleden kunnen zijn aan een zware griep.”

Ook van collega’s hoorde hij dat de sterfte niet afwijkt van het normale niveau. Volgens Pichler liegt de regering haar burgers voor over de coronacijfers.

4.8 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

De Nieuwe Wereld Orde creëert in ieder geval genoeg vacatures in de Uitvaartbranche….

Tungsten
Tungsten
2 jaren geleden

Ik heb hier ongeveer 10 minuten zitten VLOEKEN!.. wat ik allemaal gezegd heb ga ik hier maar niet herhalen.

Thoughtful
Thoughtful
2 jaren geleden

De doden spreken !

Arie Penarie
Arie Penarie
2 jaren geleden

Sandra Timmerman, een dochter van Gert en Hermien, is overleden aan een hersenbloeding. Benieuwd of er verband is met een prikje en of ze die heeft gehad.

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x