Homepagina » UFO Database Archief » Santpoort-Zuid 5 september – Felle rood/oranje bollen

Santpoort-Zuid 5 september – Felle rood/oranje bollen

Beste Redactie van Niburu,

Afgelopen weekend op 5 september ben ik met 4 andere vrienden in Santpoort-Zuid getuige geweest van 2 geel/oranje bollen die met hoge snelheid overvlogen.Ik zat met vrienden in de achtertuin met een stel vrienden een verjaardagsfeest te vieren. ‘s Avonds hadden we de ISS over zien vliegen wat al erg mooi was. Na twaalf uur (het exacte tijdstip is onbekend) zag ik vanuit het oosten een oranje bol overvliegen. Ik dacht dat dit een oranje lampion was omdat de kleur nagenoeg hetzelfde was. De geschatte hoogte was circa 300 – 500 meter. De snelheid was ongeveer gelijk aan een commercieel vliegtuig. Deze vliegtuigen kwamen eerder op de avond ook over de tuin vliegen nadat ze van Schiphol waren opgestegen. Vandaar dat we de snelheid goed konden inschatten. Ik keek meteen naar de wind om te kunnen bepalen of er geen harde oostelijke bovenwind stond. De grondwind was nagenoeg windstil, op het moment van de waarneming ging de rook van een CV pijp van noord naar zuid. Ik kon helaas geen referentie (schoorsteen,wolken) vinden voor de snelheid van de bovenwind.

Na enkele seconden zagen we ook een tweede rode bol die precies achter de eerste bol aan vloog. Ze trokken beide precies van oost naar west over de lijn Haarlem – Zandvoort. De ondelinge afstand,vliegsnelheid en de hoogte bleef gelijk. De lichtintensiteit was feller dan een Thaise lampion. De lichtbollen knipperde niet wat thaise lampionnen wel doen. Heel toevallig hadden we twee verrekijkers paraat liggen die we meteen gebruikten. We konden alleen maar een sfeer vorm waarnemen. Een vriend heeft nog geprobeerd de twee bollen te filmen, maar doordat het te donker was is dit helaas mislukt. Na ongeveer een minuut verdwenen de lichtbollen achter het huis.

Met vriendelijke groeten,
T.V.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

supermarkt

Sluiting ‘corona-supermarkt’ gepaard met groot machtsvertoon: ‘Dit hoort thuis in een politiestaat’

In Noord Deurningen is een supermarkt gesloten ...

artsen

640 Europese artsen slaan handen ineen tegen ‘onderdrukkende coronamaatregelen’

Op 27 juli gaven Amerikaanse artsen een ...

>