Gezondheid

Schadelijk effect chemotherapie nog generaties lang zichtbaar

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Chemotherapie wordt door het medisch establishment geaccepteerd als een methode om kanker te bestrijden, maar er is veel onduidelijkheid over de effectiviteit en betrouwbaarheid van de ingreep.

Nieuw onderzoek laat zien dat het effect van chemotherapie nog lang doorwerkt omdat chemomedicijnen leiden tot DNA-mutaties die overgedragen worden op volgende generaties.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Je kent vast wel iemand in je omgeving die op een bepaald punt in zijn of haar leven is behandeld voor kanker. Chemotherapie heeft een destructieve invloed op het lichaam en patiënten gaan er na een behandeling vaak juist op achteruit.

Helaas heeft een onnatuurlijke chemische substantie om kankercellen te vernietigen hetzelfde effect op gezonde, goed functionerende cellen. Dit leidt tot onherstelbare beschadigingen in het lichaam van de patiënten.

DNA-mutaties

Drie medicijnsoorten die gebruikt worden voor chemotherapie blijken DNA-mutaties te veroorzaken. Dit is op zichzelf al erg gevaarlijk, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat de schade kan worden overgedragen op toekomstige generaties. De bevindingen, gepubliceerd in tijdschrift Nature, onthullen de negatieve effecten van farmaceutische medicijnen op de lange termijn.

DNA is erg complex en wordt door de moderne gezondheidszorg nog niet goed begrepen. Elke manipulatie van genetisch materiaal, al dan niet bewust, is niet zonder risico’s.

Groter

Medicijnen zoals imatanib (een medicijn voor leukemie dat wordt verkocht onder de naam Glivec) en sunitinib (een medicijn voor tumoren in het spijsverteringskanaal met de merknaam Sutent van Pfizer) blijken tumoren juist te voeden. Alhoewel de tumoren in eerste instantie lijken te verdwijnen komen ze snel terug en worden ze bovendien groter dan voorheen.

Het is van belang op te merken dat de meerderheid van de artsen die chemotherapie voorschrijven zelf niet een dergelijke behandeling zou willen ondergaan omdat ze bekend zijn met de effecten van de therapie op het menselijk lichaam. Reguliere artsen vermijden chemotherapie niet alleen liever, ze geven zelfs de voorkeur aan alternatieve geneeswijzen.

Onderliggende oorzaak

De medische industrie verdient grof geld aan behandelingen die ineffectief zijn. Medicijnproducenten zouden simpelweg geen winst maken wanneer de bevolking beseft dat gezondheidsbevorderende substanties beter werken dan dure medicijnen en medische ingrepen. Deze dure medicijnen bestrijden bovendien alleen de symptomen en laten de onderliggende onderzaak van een aandoening ongemoeid.

Symptomen zijn een teken dat het lichaam je wil vertellen dat je iets fundamenteel moet veranderen. Als de motor van je auto te warm wordt blaas je de rook niet weg, maar laat je bijvoorbeeld de radiator vervangen. Zonder de onderliggende oorzaak te vinden blijft de motor te warm worden en is er altijd een ‘oplossing’ nodig.

Bron: Sott.net

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x