Homepagina » UFO Database Archief » Schijndel September 1991 – Titaniumkleurige gloeiende schijf

Schijndel September 1991 – Titaniumkleurige gloeiende schijf

September 1991
Weer: Helder
Kenmerk: Ronde vorm, ter grootte van een ontbijtbord op ongeveer dezelfde hoogte als de grote vliegtuigen vliegen, kleur: titaniumkleurig (een beetje tussen goud en zilver).

Omdat ik atijd naar satellieten speur ‘s avonds, zag ik van heel ver een raar breed licht met een snelheid van ongeveer, ik denk 3 of 4 duizend kilometer per uur, schuin in mijn richting komen vliegen. De voorkant van de vliegende schijf was gloeiend en er stoof aan beide uiteinden aan de voorkant van het gloeiende deel een soort vlammen. Het leek hetzelfde als dat je met hogeluchtdruk hard tegen een gloeiende schijf blaast.

Ik zag hem van boven Heeswijk 5 of 6 kilometer afstand aankomen, ongeveer van noord naar zuid. Ik heb de schijf zo lang ik kon nagekeken tot ongeveer boven St.Oederoden. Hij voer verder geen enkele verlichting, als hij niet gloeiend was geweest aan de voorkant, had ik hem nooit gezien. Ik heb hem 10 tot 12 heel goed gezien.

Gr.
B.A.

Aanvullend na e-mail contact:

Het is een beetje moeilijk te schatten welke omvang het object precies had, het had op die afstand de grootte van een klein ontbijtbord, geen kop en schotel bordje, maar wat groter. Als je een lijnvliegtuig ziet dan is dat een centimeter of 3 à 4 lang; deze schijf was 15, 16 en vlak boven mij 20 centimeter, zo voor het oog.

Ik heb het een kilometer of 5, of hoe ver kun je kijken, naar mij toe zien komen en een kilometer of 4 van mij af zien vliegen. Toen het over mij heen was zag ik alleen de schijf en de gloed, niet meer die gloeiende voorkant van het object, alleen het deel van de richting waarheen hij vloog was gloeiend. Als je een vliegtuig ziet gaat dat langzaam, dat duurt 4 of 5 minuten om dezelfde afstand af te leggen. Vanaf het moment dat je het aan ziet komen tot het helemaal weg is, maar dit object deed er 10 of 12 seconden over dezelfde afstand.

Ik heb al veertig jaar ‘s avonds veel buiten gewandeld en heb nog nooit zoiets gezien, en wandel nog veel ‘s avonds buiten en heb sinsdien nooit meer iets opmerkelijks gezien.

Ik heb het wel eens met kennissen over dit voorval gehad maar dan kijken ze een beetje vreemd.

Afijn, als er ooit zo’n object word getraceerd zult u zeggen dat ik gelijk heb gehad.

Groeten,
B.A.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

europese commissie

Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

De Europese Commissie heeft net een doodeng ...

nederland

Zo koud is het op 11 juli in bijna 100 jaar niet geweest

Nederland krijgt warme zomer: 35 tot 40 ...