Gezondheid

Deze studie laat zien hoe een populaire kunstmatige zoetstof de werking van je brein ernstig verstoort

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoek heeft onthuld dat aspartaam (E951) neurotransmitters in het brein verstoort.

De studie is gepubliceerd in het African Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ratten kregen gedurende 10 tot 40 dagen aspartaam toegediend, waarna het brein van de dieren werd geanalyseerd.

Oxidatieve stress

Uit de analyse bleek dat de kunstmatige zoetstof verantwoordelijk is voor de vernietiging van neurotransmitters, signaalstofjes die van essentieel belang zijn voor het functioneren van zenuwcellen.

Verder bleek de concentratie antioxidanten, die het brein beschermen tegen schade als gevolg van blootstelling aan chemicaliën, drastisch te zijn afgenomen.

“De consumptie van aspartaam gedurende langere tijd verhoogt oxidatieve stress in breinweefsel en verstoort neurotransmitters die fysiologische functies beïnvloeden,” concluderen de onderzoekers.

Adrenaline

Bij ratten die de kunstmatige zoetstof kregen, werd in vergelijking met een controlegroep 74 procent minder serotinine, ook wel het gelukshormoon genoemd, aangetroffen.

Het adrenalinegehalte bleek bovendien met 500 procent te zijn toegenomen. Adrenaline is onder meer betrokken bij de vecht-of-vluchtreactie en veroorzaakt stress in het lichaam.

Aspartaam vernietigt dus belangrijke neurotransmitters in het brein, terwijl het de aanmaak van stofjes die stress veroorzaken sterk bevordert.

Waar zit het in?

De kunstmatige zoetstof maakt het brein ook extra kwetsbaar voor oxidatieve schade.

Aspartaam vind je onder meer terug in zuivelproducten, ijs, chocolade, ontbijtgranen, zoetzure vis in blik of glas, soepen, vruchtdranken en frisdranken.

[Natural News]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christgalactic
Christgalactic
5 jaren geleden

Inderdaad, dat wisten we al lang. En zo zijn er nog veel meer E nummers, zoals E621 die zeer schadelijk zijn. Ik zeg het; wat ze voordien in de 2 de WO militair deden, doen ze nu verder economisch ( 5G, vaccinaties, ….) Maw het stelselmatig uitroeien van de bevolking ( agenda 2030)!!

joepiedepoepie
joepiedepoepie
5 jaren geleden

Hebben ze aspartaam ook toegediend bij een temperatuur van boven de 30 graden Celcius?
Dan is dit goedje nl. nog veel gevaarlijker.
Monsanto heeft al lang en breed de familie uitgebreid omdat het patent op aspartaam veel te weinig meer opbrengt. Neotaam is de nieuwe zoetstof, en nog veel gevaarlijker dan aspartaam, zelfs ónder de 30 graden Celcius !!!.

StefanZ
StefanZ
5 jaren geleden

Zal best zo zijn, maar ze zeggen er niet bij HOEVEEL je er dan van moet consumeren.
Vaak is het zo, dat je dan wel een kilo per dag (wat overdreven) van moet nuttigen en dat doet natuurlijk geen hond.
Onzinnig bericht dus….. kras kras kras…ongeschikt !!!

Solomons
Solomons
5 jaren geleden

Dan maar rietsuiker.
Heb eens in de supermarkt diverse pakken koek bekeken op de ingrediënten. Op een enkele na waar alleen suiker in zit, hebben ze allemaal dingen als glucose-fructose stroop, zoetstoffen.
Haast geen koek meer te krijgen waar alleen suiker in zit en helemaal niks waar alleen rietsuiker in zit.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x