Financieel

Top Amerikaanse ministerie van Justitie verbonden aan grootbanken

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder en Lanny Breuer, hoofd van de afdeling strafzaken van het Amerikaanse ministerie van Justitie, waren jarenlang partners van een advocatenkantoor in Washington dat tijdens de crisis de grootbanken vertegenwoordigde.

Covington & Burling is één van de grootste advocatenkantoren in Washington DC en heeft tevens vestigingen in onder meer Peking, Londen, New York en Brussel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Professoren en experts zeiden in een reactie op de belangenverstrengeling dat Holder en Breuer zich moeten weerhouden van overheidsbeslissingen die gerelaterd zijn aan cliënten van advocatenkantoren waar ze persoonlijk voor hebben gewerkt.

Misbruik

Zowel het ministerie van Justitie als Covington weigerden te zeggen of beide mannen persoonlijk werk hebben verricht voor de grote hypotheekbanken. Zegsvrouw Tracy Schmaler van het ministerie van Justitie wilde niet zeggen of ze zich hebben gedistantieerd van zaken die gerelateerd zijn aan de oud-cliënten.

Afgelopen december meldde Reuters dat het Amerikaanse ministerie van Justitie onder Holder en Breuer geen strafzaken tegen grote banken of andere hypotheekbedrijven behandelde, ondanks dat er overvloedig bewijs naar boven is gekomen van misbruik bij gedwongen inbeslagnames van woningen.

Grootschalig onderzoek

Het bewijs dat is verzameld bij rechtbanken door heel de Verenigde Staten getuigt van wijdverspreide vervalsing, meineed, obstructie van de rechtsgang en illegale inbeslagname van de huizen van duizenden Amerikaanse militairen.

In de afgelopen weken kwam het ministerie van Justitie opnieuw onder druk te staan door leden van het Amerikaanse Congres, regeringsfunctionarissen en advocaten van huiseigenaren om een grootschalig onderzoek te starten naar hypotheekverstrekkers, waarvan de grootste op het hoogtepunt van de crisis cliënt waren van Covington. Tot nu toe heeft het ministerie nog niet publiekelijk gereageerd op dit verzoek.

Grootste vier

Op het moment dat Holder en Breuer werkzaam waren voor Covington bevonden de grootste vier Amerikaanse banken, Bank of America, Citigroup, JP Morgan Chase en Wells Fargo & Co, zich in het klantenbestand van het kantoor. Bovendien vertegenwoordigde Covington ook de hypotheekreus Freddie Mac.

Deze week wist de groep Anonymous de website van het Amerikaanse ministerie van Justitie plat te leggen.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x