Buitenland

Topman Scotland Yard stapt op vanwege mediaschandaal

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het media-imperium van Rupert Murdoch controleert niet alleen de Britse politiek, zo blijkt, maar ook de politie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De topman van Scotland Yard, de Londense politie, is zondag opgestapt vanwege beschuldigingen van corruptie in het korps en verdenkingen aan zijn eigen adres in verband met het Britse mediaschandaal.

De politiechef, Paul Stephenson, bracht dat in een verklaring naar buiten.

Stephenson werd door media in verband gebracht met Neil Wallis, voorheen adjunct-hoofdredacteur van de schandaalkrant News of the World. Die krant werd vorige week werd opgeheven na een afluisteraffaire. Wallis, die vorige week is gearresteerd, was ook ingehuurd als adviseur van de Britse politie. Stephenson kreeg ook daar ook kritiek voor te verduren.

Zondag werd bovendien gemeld dat Stephenson een verblijf in een kuuroord gedeeltelijk zou hebben laten betalen door datzelfde kuuroord. De pr-man van het kuuroord was Wallis.

Stephenson zei zondag dat zijn vermeende banden met de journalist het onderzoek naar het mediaschandaal in de weg kunnen zitten. Hij wilde naar eigen zeggen ook niet dat de kritiek op hem en de politie zou afleiden van de veiligheidsmaatregelen die Londen neemt voor de Olympische Spelen in 2012. Hij zei verder dat zijn integriteit ‘volledig intact’ is.

De Britse politie werd er eerder van beschuldigd geld te hebben aangenomen van journalisten van News of The World in ruil voor nieuws. Ook zou de politie niet genoeg hebben gedaan om eerdere beschuldigingen van het afluisteren van telefoons door die krant te onderzoeken. Stephenson zei zondag dat hij destijds niet wist hoe groot het afluisterschandaal was.

Bron: Telegraaf.nl

Lees ook: Scotland Yard hield afluisterbewijs onder de pet

Verwante artikelen:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x