Homepagina » Columns » Tuaca Kelly » Tuaca Kelly: “Het zal altijd pijn doen, en er is altijd hulp”
Tuaca kelly hindernissen

Tuaca Kelly: “Het zal altijd pijn doen, en er is altijd hulp”

Hindernissen en hun doel

Over het weer kon ik geen klachten hebben. De dag bezat een warmte en gratie waarbinnen het zelfs kon zijn dat de Californische Grijze Walvis zich zou vertonen – net buiten de Big Sur, de kustlijn van Californië waar ik op dat moment stond. Ik was 24 jaar oud, buiten in de natuur onder een baldakijn van daglicht mijn benen aan het strekken. Het strekken – om mijn skeletspieren te openen – is iets dat ik ontelbare keren had uitgevoerd in mijn vechtsport-dojo en kostte, in ieder geval voor mij, wat tijd om in te versmelten ondanks intentie of herhaling.

stretchingAl ‘ademend’ door de oefening, liep er een man op me af (die één van mijn diep gewaardeerde craniosacrale leraren zou worden), priemde zijn doordringende blauwe ogen direct in de mijne en zei, koel en zonder verontschuldiging: “Het zal altijd pijn doen.” Toen verliet hij mijn sfeer van vastberadenheid even ongemerkt als hij gekomen was.

Zijn woorden kwamen direct binnen. Ik wist wat hij bedoelde. Ik herkende het als waarheid. En in de volgende momenten zou ik de poëzie waarmee ik was begiftigd accepteren en in twijfel trekken. Leven, en de groeiende pijnen daarin, zou vele ervaringen hebben, inclusief zegening en ongemak; dit toegeven was het beteugelen van lijden. Ik ging door met mijn strekoefening om mijn weg over de drempel te verdienen.

Jaren later…

Op een avond, het was al laat, voelde ik een ongelooflijke kracht in mijn keel vibreren en vervolgens mijn mond vullen. Een verbijsterende nieuwsgierige aandacht verteerde me terwijl de groeiende druk mijn wangen opblies. Ik kon niet bevatten wat voor goddelijkheid er bestemd was om naar boven te komen. Geleid door een enkel ploffend ‘puh’ geluid kwam er een onstuitbare stroom van woorden. Ik begon met wat bekend staat als ‘Bidden in Tongen’ (of tongentaal). Mijn grootmoeder, ook een intuïtieve gelovige vrouw, sprak in tongen. Ik zag het haar nooit doen, maar ik wist op de dag dat ze overging, in de ogenblikken dat ik haar vasthield terwijl haar spirit opsteeg naar ‘de andere kant’, dat ik mijn eigen ervaring zou hebben.

En zo begon het. Hoewel ik er niet eerder getuige van was geweest, wist ik precies wat er gebeurde. Mijn lichaamstemperatuur steeg met de ongekende boodschap en de snelheid waarmee het kwam. Ik was luisteraar, brenger en waarnemer tegelijkertijd. Volledig bij bewustzijn had ik de middelen om mijn iPod te pakken en op te nemen wat ik kon.

Terwijl deze ongelooflijke mix van klinkers en medeklinkers voortgestuwd werd, begreep ik ook wat er gezegd werd. Er was een onmiddellijke vertaling. De sleutelpunten uit de boodschap waren gericht aan mensen, woord voor woord over mensen: “Jullie maken het zo moeilijk voor jullie zelf. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Wij zijn hier om te helpen.” Het bidden vervolgde, ik weet niet voor hoe lang. Ik was vol ontzag, dankbaar, gefascineerd en eerbiedig.

Vandaag…

Is een perfect moment om eventuele vooroordelen te vernietigen over verruiming van bewustzijn, transformatieve genezing, groei en het proces van wording: het is werk; het is een van de meest waardevolle investeringen waar een individu voor kan kiezen om te doen; en het kan soms absoluut ondraaglijk en uitputtend zijn. Maak je geen illusies over ‘spiritualiteit’, want alle emoties en ervaringen zijn een integraal onderdeel van groei, het vormen van karakter, van het aan onszelf tonen van het individu dat we graag zien en dit te realiseren in de handelingen en gedachten waar we waarde aan hechten.

Hiermee is niet gezegd dat we moeten lijden of tegen de richting van gemak in moeten gaan. Er is hulp, en een martelaar worden is niet de wens van het Heilige – maar niettemin een educatief lot voor sommigen. Er is altijd de gelegenheid tot het wijzigen van de koers als we richting een bepaald doel gaan, om de hindernissen te waarderen vanuit een nieuw perspectief, om hun kenmerken te accepteren samen met ons vermogen en onvermogen in het leren ze te overwinnen.

Om de essentie te laten weerklinken van de boodschappen die naar mij werden gestuurd en gedownload in mijn scholen voor Wijsheid: leven is ervaring, een kostbare, en het geeft een eigenaardig gevoel van opluchting als je toegeeft aan de vurige of idealistische geest: het zal altijd pijn doen en er is altijd hulp. Wees zacht voor jezelf en anderen.

Huiswerk:

  1. Luister naar de ‘pijn’. Groeien of spieren opbouwen (bijvoorbeeld) heeft een prijs: elke keer dat je een nieuwe gewichtsdrempel doorbreekt scheur je spierweefsel. Dit wordt door sommigen gezien als ‘goede pijn’. Wanneer de pijn een andere kwaliteit heeft, wees dan aandachtig om zeker te weten dat je geen onnodige blessures veroorzaakt. Met andere woorden: breng geen schade toe.
  2. Vraag om hulp. Wanneer iets buiten je bereik gaat, stop, doe niets, kijk wat er komt. De volgende stap is misschien om hulp vragen. In elk beroep en elke relatie is het belangrijk grenzen te herkennen. (Dit bouwt integriteit op!)
  3. Heb iets om naar uit te kijken. Je vitaliteit houdt verband met je creativiteit en verlangen naar groei. Maak tastbare plannen voor jezelf waarin je kunt meten en bevestigen, en adem bewust door de ervaring (bijv. eens per week tennissen met een vriend; een taalcursus doen; je aansluiten bij een boekenclub; elke dag mediteren)
  4. Juich je prestaties toe. Het maakt niet uit hoe onbeduidend de taak mag schijnen, erken dat je het hebt volbracht en welke zorg je eraan besteed hebt. Dit bouwt een positieve houding op, het verandert de chemie in je hersenen, en verhoogt je energie.

Wanneer heb jij pijn ervaren en wat heb je ervan geleerd? Hoe herken je wanneer je hulp nodig hebt en hoe heb je erom gevraagd? Heb je gezorgd dat je alleen bleef met een probleem? Wat was het resultaat? Om moedwillig hindernissen op je pad te leggen om uitdagingen te creëren? Deel alsjeblieft je ervaringen.

Fatsoensregel: alleen volwassen en opbouwende commentaren, direct gerelateerd aan het onderwerp van het artikel zijn welkom.

Ontmoet Tuaca tijdens haar boekpresentatie op 4 juli a.s. in Amsterdam! Klik hier voor meer informatie.

Tuaca Kelly, spiritueel teacher, medisch intuïtief begaafd en masterhealer, dient anderen om ze te helpen bij het herkennen en ontwikkelen van hun multidimensionale bewustzijn en gezondheid, kritisch denkvermogen, intuïtief onderscheidingsvermogen, en het verwezenlijken van het potentieel van hun ziel. Ze woont in Nederland met haar vrouw.

Bezoek voor meer inzicht haar website: lovethemessenger.com

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

ESP

ESP – 4 Ongelooflijke voordelen van buitenzintuiglijk waarnemen

ESP is de afkorting voor Extra Sensory ...

De moderne geneeskunde is overstag. Hoe hypnose je gezondheid kan verbeteren

De moderne geneeskunde is overstag. Hoe hypnose je gezondheid kan verbeteren

Hypnotherapie blijkt heilzame gezondheidseffecten te hebben, van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x