Buitenland

Tweede schandaal New York Police Department in week tijd

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zestien agenten van het New York Police Department (NYPD) zijn betrokken bij het tweede New Yorkse politieschandaal in een week tijd.

Ze worden beschuldigd van het kwijtschelden van verkeersboetes en meer serieuze misdrijven. Ook vijf burgers zijn gearresteerd na het onderzoek waarbij meer dan 10.000 telefoongesprekken zijn afgeluisterd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het is moeilijk om voor de tweede keer binnen een week tijd aan te kondigen dat politieagenten zijn gearresteerd wegens wangedrag,” zei politiecommissaris Raymond Kelly. Het is relatief zeldzaam dat openbaar aanklagers zich bezighouden met het berechten van agenten. Honderden politieagenten en vrienden van de machtige vakbond de Patrolmen’s Benevolent Association (PBA) verschenen op vrijdag in de rechtbank om de beklaagden te ondersteunen.

Het onderzoek werd gestart omdat politieagent Jose Ramos naar verluidt twee kapperszaken in de Bronx gebruikte om ‘grote hoeveelheden marihuana’ te verkopen, aldus het OM. Een vermeende drugsdealer runde de kapsalons en gebruikte Ramos’ auto en telefoon. Ramos wordt ook verdacht van poging tot overval. In verband met de activiteiten werden daarnaast drie burgers en een sergeant van de NYPD gearresteerd.

Gedurende deze undercoveroperatie ontdekten de onderzoekers een eindeloos netwerk van politieagenten die hun machtspositie misbruiken om verkeersboetes en parkeerboetes van vrienden te laten verdwijnen. Alleen tegen de meest serieuze overtreders zijn aanklachten ingediend, legde het OM uit.

Het onderzoek ontmaskerde ook hoe de politie er niet in slaagde een verdachte te arresteren omdat hij connecties had met de politievakbond. De NYPD probeerde de vermeende misdaad te verbergen. Vakbondswoordvoerder Pat Lynch liet tegenover de New York Post weten dat hij verontwaardigd was. “Nu dragen de politieagenten de last op hun schouders, maar na het proces zal duidelijk worden dat dit op alle mogelijke lagen binnen de NYPD gebeurt,” zei hij.

Het was een slechte week voor de politie van New York. Op dinsdag werden acht politieagenten gearresteerd wegens het smokkelen van automatische geweren, pistolen en andere wapens ter waarde van meer dan 700.000 euro. Ironisch genoeg is het motto van het politiekorps Fidelis ad Mortem, oftewel trouw tot de dood.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x