Archeologie

Uniek standbeeld van Egyptische farao gevonden in Israël

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers proberen vast te stellen hoe het kan dat een unieke sfinx van een Egyptische koning is begraven in Israël.

Een sfinx ter ere van farao Mycerinus, naar de gelijknamige piramide op het plateau van Gizeh, is dinsdag opgegraven in Tel Hazor in het noorden van Israël.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Archeologen zeggen dat het standbeeld om verschillende redenen uniek is. “Dit is het enige noemenswaardige Egyptische standbeeld dat ooit in de Levant – het hedendaagse Israël, Libanon en Syrië – is gevonden,” zei professor Amnon Ben-Tor van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. “Het is tevens de enige ontdekte sfinx van deze specifieke koning. Zelfs in Egypte in geen sfinx van deze koning gevonden.”

De onderzoekers hebben delen van de poten en onderarmen van het mythische wezen blootgelegd. Het opgegraven standbeeld is ongeveer een halve meter lang. Archeologen schatten dat het gehele standbeeld 1,5 meter lang en een halve meter hoog is geweest.

Volgens de onderzoekers is het onwaarschijnlijk dat het standbeeld tijdens het bewind van de koning naar het gebied is gebracht. Wel is het een mysterie hoe het in Israël is beland.

Een expert houdt rekening met de mogelijkheid dat het standbeeld is meegenomen door de plunderaars van de Kanaänieten, die in de zeventiende en zestiende eeuw voor Christus over Lager Egypte heersten.

Ben-Tor meent dat de sfinx waarschijnlijk naar Tel Hazor is gebracht als geschenk van een latere Egyptische heerser. “In dit geval is het mogelijk dat de Egyptische heerser het standbeeld aan de koning van Hazor, de belangrijkste heerser in dit gebied, heeft gegeven,” zei hij.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne
jenne
10 jaren geleden

Israel, nooit van gehoord !

Er bestonden diverse Semietise geitenhoeders stammen, in de tijd van Sumer !

Remko
Remko
10 jaren geleden

Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat Israël in de faraonische tijden een buitenprovincie was van het Egyptische rijk met de naam: IS RA EL komende van de godennamen: ISIS RA en ELOHIM

redice
redice
10 jaren geleden

het verontrustende is dat moslimleiders in Egypte hebben opgeroepen tot het afbreken van de piramides en de sfinx omdat volgens de koran niets mag aanbeden of verafgood worden wat niet islam is!!

Aloysius Kruiden
Aloysius Kruiden
10 jaren geleden

Israel was blijkbaar stukken kleiner dan beweerd wordt door de lieden die zelf bijbelboeken redigeerden en in naam van Jahweh steeds meer grond er bij telden…

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x