Homepagina » Financieel » Waarom werken van 9 tot 5 ouderwets en slecht voor je is
9-tot-5

Waarom werken van 9 tot 5 ouderwets en slecht voor je is

Het is anno 2016 niet meer nodig om vijf dagen per week, acht uur per dag, van 9 tot 5, te werken voor een ‘goed’ maandloon. Dankzij de komst van het internet is dat namelijk compleet overbodig.

Het feit dat een land als Zweden al kortere werkdagen stimuleert, zegt genoeg. De Zweedse overheid stimuleert nu actief om werkdagen van acht uur per dag naar zes in te korten. Dus niet langer werken van 9 tot 5, maar van een 40- naar een 30-urige werkweek. Voor hetzelfde salaris.

Esther Vilar - beter 5 uur per dag dan van 9 tot 5 werken

Esther Vilar

Filosoof Thomas More pleitte in 1516 al voor een zesurige werkdag. En de Argentijns-Duitse arts en schrijfster Esther Vilar pleitte in de vorige eeuw zelfs voor een vijfurige werkdag. Acht uur per dag werken is volgens onderzoekers te lang. Het zou niet goed zijn voor de fysieke en mentale gezondheid. En daar zit natuurlijk wat in.

Kun jij je focus op een dag acht uur lang vasthouden? Vast niet.

Minder werken en meer resultaten

Door in plaats van acht uur nog maar zes uur per dag te werken, zou er minder ziekteverzuim zijn en zouden werknemers beter in hun vel zitten. Ze voelen zich gezonder, energieker en hebben meer tijd voor zichzelf, hun gezin en hobby’s. Dit is niet alleen goed nieuws voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. Doordat de werknemer beter in zijn of haar vel zit, wordt er ook beter werk verricht en zijn de werkresultaten stukken beter.

Werken van 9 tot 5 achterhaald?

John Maynard Keynes: "In 2030 werken alleen workaholics nog van 9 tot 5 of langer"

John Maynard Keynes

Dat minder werken zorgt voor betere resultaten is dus niet gek. Het huidige systeem is namelijk compleet achterhaald. Waar vroeger veel fysieke arbeid verricht moest worden, wordt momenteel veel geautomatiseerd en zijn er computers om ons te helpen. Het beeld dat ons nu echter geschetst wordt, is dat je acht uur per dag nodig hebt om goed werk te kunnen verrichten. Dat is in de huidige tijd onzin, en langzamerhand zullen er steeds meer bedrijven naar een zesurige werkdag gaan – of nog korter.

De Britse econoom John Maynard Keynes gaat nog een stukje verder en voorspelde een eeuw geleden al, dat in 2030 alleen nog maar de extreme workaholics meer dan 15 uur per week werken.

Minder dan zes uur per dag werken kan nu al

Jacko Meijaard - werkt maar 2 of 3 uur per dag ipv van 9 tot 5

Jacko Meijaard

Internetondernemer Jacko Meijaard (25) heeft het nu al voor elkaar dat hij nog maar 2 of 3 uur per dag hoeft te werken. Door het internet juist voor hem te laten werken, verdient hij zo’n 10.000 euro per maand. Dit kan hij overigens overal ter wereld doen, want het enige dat hij nodig heeft om geld te verdienen is zijn laptop en een internetverbinding. Hiermee is hij ontsnapt uit de ‘rat race’ en leeft hij een leven van complete vrijheid. Vrij van het huidige ‘werksysteem’.

Zijn methode is simpel en eenvoudig na te doen. Iedereen kan het, want het is een kwestie van kijken en nadoen. En als je nadoet wat hij je laat zien, krijg je ook de bijbehorende financiële resultaten.

Webinar (vol = vol)

Op 29 december 2016 geeft hij een speciaal webinar, waarin hij uitlegt hoe het werkt en wat je moet doen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Je digitale stoel is gratis. Je zult er alleen wel snel bij moeten zijn, want het aantal digitale stoelen is uiterst beperkt.

Klik nu hier om je nu aan te melden voor zijn gratis webinar en zet het meteen in je agenda!

In het webinar leert hij je persoonlijk wat je moet doen om je inkomen te verveelvuldigen en het internet voor jou te laten werken. Meijaard laat je gewoon in zijn keuken kijken en leert je precies te doen wat hij zelf ook doet. Omdat zijn tijd beperkt is, is er een strikte limiet op het aantal mensen dat hij kan helpen.

Wees er dus snel bij en meld je nu aan voor zijn webinar van 29 december 2016.

Leer je inkomsten te vermenigvuldigen

Mensen die eerder zijn webinar volgden hebben inmiddels hun inkomen weten te vergroten. Zij hebben het geleerde in praktijk gebracht en genieten nu van een grotere financiële vrijheid. En daarmee hebben zij zichzelf en hun naasten een enorme dienst bewezen.

Tijdens het Webinar geeft Meijaard precies de informatie die je nodig hebt om ook extra inkomsten te genereren via het Internet. Iedereen kan het en het is supersimpel om te doen.

Klik hier om je nu aan te melden voor het webinar >> (vol = vol)

[NOS, Quest, Internetsuccesgids]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

Passief inkomen

Ze lachten hem uit met zijn 8 cent passief inkomen. Maar als ze weten wat hij nu verdient

Sommige mensen dromen ervan om de loterij ...

financiële sores oplossen

Ontdek deze ongekende methode om serieus uit de financiële sores te komen en ‘de elite’ uit te lachen

Sinds de coronamaatregelen hebben ondernemers het zwaar. Internetverkopen zitten in de lift. Lees hier hoe je een inkomen via het internet kunt creëren.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!