Mens en Dier

Van Houwelingen gaat los in Kamer: ‘We zijn als land terechtgekomen in een Orwell-achtige 1984-samenleving’

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is het normaal dat in deze tijd tienduizenden hoogprofessionele zorgmedewerkers hun vak verlaten en dat er bijna twee jaar na het uitbreken van de zogenaamde coronacrisis nog steeds niet is opgeschaald in de zorg? Die vraag stelde Pepijn van Houwelingen (FVD) dinsdag in de Tweede Kamer tijdens het debat over de begroting van Volksgezondheid.

“Is het normaal dat een minister zegt dat iemand die, misschien vanwege covid, maar mogelijk ook vanwege andere zaken, ic-zorg nodig heeft, een bed onnodig bezet houdt en een ander dus een operatie ontzegt, omdat deze persoon zich dan maar had moeten laten vaccineren? Zegt de minister dit ook tegen mensen die hun hele leven lang gerookt hebben en met longkanker in het ziekenhuis liggen? Zegt hij dit ook tegen mensen die hun hele leven te dik zijn geweest en nu met spoed op de ic terechtkomen?” vroeg Van Houwelingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Is het normaal dat de staatsgemachtigde NPO met grote regelmaat, soms onder het mom van satire, fascistoïde geweldsfantasieën uitzendt, waarin ongevaccineerden ‘lekker dood worden gewenst’ en met de dood worden bedreigd? Er wordt over hen zelfs gesteld dat je ze ‘gericht moet kunnen afknallen’. Het dieptepunt was vorige week een bewerkte video, uitgezonden bij de NPO, waarin ongevaccineerden daadwerkelijk massaal worden doodgeschoten en afgeknald,” stelde het Kamerlid.

Dit is een technocratische Brave New World

“We zijn als land terechtgekomen in een Orwell-achtige 1984-samenleving, waarin door het demissionaire kabinet en het mediakartel bewust wordt aangestuurd op een tweedeling in onze samenleving. Een wereld van uitsluiten, demoniseren en het volgelvrij verklaren van grote groepen. Een wereld van dwang, drang en bespugen,” benadrukte Van Houwelingen.

“Een wereld van fascistoïde QR-codes. Dit is een technocratische Brave New World, gekenmerkt door verregaande massacontrole, waarin zelfs een sociaalkredietsysteem naar Chinees model niet wordt uitgesloten,” voegde hij toe.

“Is het normaal of is het een schande dat er in de afgelopen 18 maanden geen significante stappen zijn gezet om de zogeheten pandemische paraatheid te versterken? Is het normaal dat de zorg juist verder is afgebouwd, dat het aantal ic-bedden per 100.000 inwoners in ons land het laagste van de rijke EU-landen is? Het huidige aantal ic-bedden is absoluut onvoldoende,” zei Van Houwelingen.

Dit is het toppunt

“Nederland had in 2015 nog 2200 ic-bedden, maar dat was begin 2020 tot 1100 gedaald, terwijl de bevolking is gegroeid en – dit is het toppunt – de ic-capaciteit sinds het begin van de coronacrisis niet is verhoogd. Hoe kan dit in hemelsnaam?” vroeg hij.

“Duitsland heeft per hoofd van de bevolking vijf keer zoveel ic-bedden als Nederland. Dit kabinet maakt ondertussen wel bakken met geld vrij voor het opleiden van 5000 boa’s en een 925 miljoen euro kostende testsamenleving. Maar het lukt deze minister niet om voldoende geld vrij te maken voor de zorg, om extra personeel op te leiden en aan te nemen en zo de werklast te verminderen,” aldus Van Houwelingen.

4.7 137 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robert
Robert
2 jaren geleden

Volgens mij bedoelde hij Orwell-achtige 1984-samenleving

Yolanda
Yolanda
2 jaren geleden

Goed gesproken, door van Houwelingen. Nu niet alleen bij woorden houden maar ook verzet.

Geert-Jan
Geert-Jan
2 jaren geleden

George Orwell 1984
Niet 1948

hans
hans
2 jaren geleden

En geld weggeven/ strooien aan fascistoide regiempjes in de derde wereld? Ongehinderd vijanden van blanken (uitgesproken) binnenlaat!?

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x