Emulgatoren die de houdbaarheid van bewerkte voedingsmiddelen verlengen, kunnen een oorzaak zijn van angst en antisociaal gedrag, blijkt uit onderzoek.
Het gaat hierbij om de stoffen carboxymethylcellulose (E466) en polysorbaat 80 (E433).
De additieven veroorzaken een ontsteking in de darmen die van invloed is op de hersenen, en die kan leiden tot gedragsproblemen, aldus wetenschappers van de Georgia State University.
Aannemelijk
Proefdieren die werden blootgesteld aan emulgatoren presteerden minder goed op eenvoudige vaardigheidstests en waren bovendien angstiger.
Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen of de effecten bij muizen ook bij mensen zullen optreden.
Toch denken de onderzoekers dat het aannemelijk is om emulgatoren in verband te brengen met angst en antisociaal gedrag.
Alle
Ontstekingen leiden ook tot andere aandoeningen, waaronder artritis, diabetes en hartziektes.
Alle ontstekingsziekten kunnen te maken hebben met het gebruik van emulgatoren.
De wetenschappers adviseren om geen voedsel te eten met conserveermiddelen.
Darmkanker
Eerder werden bovengenoemde E-nummers al in verband gebracht met darmkanker.
Het onderzoek is gepubliceerd in vakblad Scientific Reports.
SGP-Kamerlid uit kritiek op Great Reset: ‘Daar maak ik me grote zorgen over’
Kamer verhindert dat contacten met het WEF openbaar worden, ook Omtzigt en BBB stemmen tegen
‘Sprakeloos, geschokt, woest’: Nederland gaat euthanasieregels uitbreiden
Wordt de huidige allergie-epidemie veroorzaakt door genetisch gemanipuleerd voedsel en pesticiden?
Zwitserse bankiers schrappen vakantieplannen uit angst voor arrestatie
‘Interessant’ document over WEF-groep opgediept, deze minister was medevoorzitter
Overheid onthult: veruit de meeste coronadoden waren volledig gevaccineerd
Maaltijden McDonald’s en Taco Bell zien er na 2 jaar nog ‘vers’ uit
Waar acupunctuur het brein prikkelt zodat chi weer kan stromen