Gezondheid

Veelgebruikte E-nummers blijken angststoornissen te veroorzaken. Vermijd voedsel met deze conserveermiddelen

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Emulgatoren die de houdbaarheid van bewerkte voedingsmiddelen verlengen, kunnen een oorzaak zijn van angst en antisociaal gedrag, blijkt uit onderzoek.

Het gaat hierbij om de stoffen carboxymethylcellulose (E466) en polysorbaat 80 (E433).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De additieven veroorzaken een ontsteking in de darmen die van invloed is op de hersenen, en die kan leiden tot gedragsproblemen, aldus wetenschappers van de Georgia State University.

Aannemelijk

Proefdieren die werden blootgesteld aan emulgatoren presteerden minder goed op eenvoudige vaardigheidstests en waren bovendien angstiger.

Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen of de effecten bij muizen ook bij mensen zullen optreden.

Toch denken de onderzoekers dat het aannemelijk is om emulgatoren in verband te brengen met angst en antisociaal gedrag.

Alle

Ontstekingen leiden ook tot andere aandoeningen, waaronder artritis, diabetes en hartziektes.

Alle ontstekingsziekten kunnen te maken hebben met het gebruik van emulgatoren.

De wetenschappers adviseren om geen voedsel te eten met conserveermiddelen.

Darmkanker

Eerder werden bovengenoemde E-nummers al in verband gebracht met darmkanker.

Het onderzoek is gepubliceerd in vakblad Scientific Reports.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Ja het is bekend maar wat zijn de alternatieven? Biovoedsel is de grootste onzin die er is. Fabrikanten plakken ongestraft overal het woordje ‘Bio’ op en de consument denkt dat het goed is. Kwam laatst biologisch zout tegen.
Als iemand iets weet dan hoor ik het graag.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
4 jaren geleden

Een emulgator is een natuurlijke of chemisch bereide stof die het mogelijk maakt om vet en water te vermengen tot één geheel. Een voorbeeld van een emulgator is lecithine (E322), dat meestal uit sojabonen wordt gemaakt, maar ook wel uit zonnebloemolie.

en waaruit bestaan wij uit voor 85%, daar zit het probleem als je dat begrijpt wat ik bedoel de ontsteking kurkuma scheid het vet(en de troep die daar in zit opgeslagen) weer dus een eet lepel kurkuma per dag en zwarte peper als je ontstekingen heb..
pindakaas kan je goed met kurkuma mengen.. elke dag een boterham kurkuma pindakaas met lekker dik zwarte peper en flink wat keltisch zee zout..
jij hoeft dit niet te doen als je een ontsteking heb het mag..

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

Interessant onderzoekje : https://foodness.nl/wow-dit-gebeurt-er-als-een-gezin-drie-weken-lang-100-organic-voedsel-eet/

Een kleinschalig en zeer eenvoudig onderzoekje maar toch veelzeggend of biologisch voedsel wel of geen verschil maakt. Verschil is duidelijk meetbaar in het bloed wat het gezondheidseffect op de lange duur nog niet aantoont natuurlijk, toch geef ik het graag de voorkeur van de twijfel boven niet biologische troep.

only you
only you
4 jaren geleden

Licht migraine zou hierdoor ook veroorzaakt worden?

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x