UFO Database Archief

Veendam – Diverse waarnemingen in 2009

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Beste mensen,

Hierbij stuur ik in een bijlage mijn beschrijving van dingen die ik in de laatste 6-7 maanden gezien heb. Het is een best lang verhaal geworden. Het was moeilijk om het korter te maken. Heb vaker dingen gezien, soms meermaals op een avond, en ik wilde toch de situatie goed duidelijk beschrijven. Een paar van die waarnemingen heb ik al eerder melding van gemaakt bij jullie.
Ik wilde het toch nogmaals kwijt. En dan alles bij elkaar.

Meerdere waarnemingen in Veendam – 2009

Eind april: Helder weer. Laat op de avond was ik in mijn tuin. Op een bepaald moment staarde ik een poosje zomaar naar een donker plek tussen de sterren, richting oost. Ineens zag ik precies op deze plek een soort wit lichtflits. Vrij groot. Weet echt niet wat het was. Satelliet? Ik heb geen idee, maar ik had zo’n lichtflits nooit eerder gezien. De flits was rond/ovaal.

18 en 19 mei: Helder weer. Twee avonden achter elkaar zag ik het zelfde gebeuren. Beide avonden ongeveer tussen 23.00 – 24.00 uur. Vanuit mijn slaapkamer raam zag ik ineens een fel wit lichtbol. Veel groter en feller dan de grootste sterren. Bewoog in een vlooiende lijn van west richting noord, in een aardig snelle tempo. Dit duurde ca. 10-15 sec. Ineens ging die niet meer horizontaal, maar verdween in 1-2 sec. in de verte. Richting universum leek het wel. Ik stond er ademloos naar te kijken. De avond erop hetzelfde.

12 juni: Helder, op dat moment. Laat op de avond liep ik boven in een van de slaapkamers zonder de lamp aan te doen. Keek vluchtig naar buiten en wilde weer weg lopen. Keek toch nogmaals naar buiten omdat ik een zeer heldere ster zag (in het noorden). Constateerde dat die ‘ster’ zwak oranje was, en te laag was om een ster te zijn. Begon ineens te bewegen. Langzaam richting noorden (bij mij weg), met een beetje schommelend beweging. Dan wat hoger dan wat lager. Vraag mij af of het licht niet te groot en fel was, en de bewegingen te snel en groot waren, voor een lampion. Ik zou niet weten wat het was.

16 juli: Helder weer. Dit was voor mij een nogal bijzondere avond. Echt abnormaal.
Ik geef een tekening erbij voor een duidelijker uitleg:

melding_veendam_7_november_09
Ik lag languit op twee tuinstoelen achter het huis te genieten van de mooie zomeravond.

1 . Rond 23.00 uur draai ik mij om, om iets schuin achter mij te bekijken. Mijn
ogen worden naar de hemel getrokken, waar ik een lichtbol zie. Fel wit licht. Veel groter en dichter bij dan de grootste sterren. Beweegt in vloeiende lijn van zuid richting noord. Dooft uit na ca. 10 sec. Dit herinnerde mij aan 18 en 19 mei, en ik dacht dat het misschien toch wel satellieten zou kunnen zijn (ook al ging mijn gevoel daar helemaal niet in mee). Het gaf geen geluid, en de vliegtuigen die naar mijn idee nog hoger vlogen horde ik wel.

2. Rond 24.00 uur zie ik een tweede lichtbol, maar dan zo groot en dichtbij dat mijn haren bijna omhoog gaan staan. Zat met mijn gezicht richting mijn huis (zuiden). De ronde en zeer fel/helder witte lichtbol komt ineens te voorschijn vanuit het westen. Glijdt dan vervolgens in een zeer vloeiende lijn richting oosten, in een tamelijk langzaam tempo. Niet zo heel ver boven het dak van mijn huis. Ik bleef bijna als gehypnotiseerd ernaar kijken. Haalde mijn ogen er niet vanaf, wilde niets missen en voelde mij helemaal niet bang. Was juist heel rustig en tegelijkertijd opgewonden door wat ik zag. Toen de boom in mijn tuin op een moment de zicht op de bol een beetje verhinderde ging ik in de tuin rondlopen om de hele tijd goed te kunnen kijken. Mijn ogen weken geen seconde van dat ding af. Het laatste waar ik aan dacht op dat moment was wel de tijd, maar ik denk dat het ca. 3 minuten duurde voordat het licht ineens uitdoofde. Toch bleef ik nog een poos staan kijken. Zag niets, maar had het gevoel dat het er nog was. Had ook bijna het gevoel van bekeken worden. Klinkt wel gek, maar zo voelde het op dat moment. Er was helemaal geen geluid te horen. Als het een gemotoriseerd vliegend iets was geweest, had ik het echt heel makkelijk moeten kunnen horen. Deze keer wist ik wel zeker: Dit kon absoluut geen satelliet zijn. Deze keer dacht ik alleen aan iets buitenaards, tenzij er iets van aardse afkomst bestaat dat wij gewone mensen niets van af weten. Natuurlijk heb ik op internet zitten kijken of ik foto- of film materiaal kon vinden die ik met deze gebeurtenis kon vergelijken. Pas een paar weken geleden vond ik dat. In de film hieronder is in de eerste 20 seconden te zien op welke hoogte ik deze lichtbol zag. De lichtbol die ik zag was vergelijkbaar met deze, of zelfs een klein beetje groter. http://www.youtube.com/watch?v=Uel1XwZ1miM&feature=player_embedded

3. Tegen 01.00 uur gebeurde er weer iets. Ik was net bezig om een deken om mij heen te doen om warm te blijven, toen ik plotseling een wit/blauw lichtflits zag. Die kwam van schuin achter mij (linker kant). Ging van noord oost richting zuid west. Ik zag die tot dat het dak van mijn huis het zicht erop verhinderde. Ik beleefde het als een soort ‘korte’ dubbele streep, en het ging echt bliksemsnel. Ongekend snel. Het was op ongeveer de zelfde hoogte als de tweede lichtbol die ik zag, denk ik. Er was helemaal geen geluid te horen. Ik keek verbaasd om mij heen en vroeg mij af wat ik gezien had… Mijn vragen vergat ik snel. Kreeg geen tijd om verder erover na te denken. Omdat…

4. …vanuit de plek waar de lichtflits(streep) uit het zicht ging (door het dak van mijn huis) kwamen ineens twee lichtbollen te voorschijn. Deze keer weer wat hoger in de lucht. Ze kwamen dus vanuit zuid west en gingen richting noord oost. De afstand tussen de lichtbollen was de hele tijd gelijk.

Ik bedacht nu ineens dat ik mijn mobiele telefoon (zonder fototoestel) in mijn jaszak had. Belde mijn eigen huisnummer om mijn zoon van 17 naar buiten te laten komen. Hij is trouwens zeer sceptisch tegenover allerlei soorten bovennatuurlijke fenomenen, maar nu moest ik het gewoon met iemand delen. Op het moment dat ik hem aan de telefoon had, begonnen de lichtbollen zwakker en kleiner te worden. Toen hij bij mij was kon ik ze nog net zien, maar hij kon ze met zijn ogen niet vinden op de grote sterrenhemel. Vlak daarna zag ik ze ook niet meer. De hele tijd was er die zelfde afstand tussen de bollen, en ze werden ook slechter zichtbaar in een gelijke tempo. Ze gingen langzaam minder richting noord oost en meer in de hoogte. Richting het universum. Dit duurde allemaal wel zeker 4 minuten op zijn minst, denk ik.

6 augustus: Helder weer, bijna geen wind. Zag deze dingen tussen 22.30 – 24.00 uur.
Ik zat in mijn achtertuin.

1. Het eerste wat ik deze avond zag was een lichtbol die ik plotseling zag op de hemel.Heel fel wit licht, groot en die bewoog van noord richting zuid. Het duurde heel erg kort (5-7 seconden), voor dat het licht uitdoofde.

2. Een poosje later zag ik ineens op het zelfde stukje van de hemel nogmaals een witte lichtbol. Die kwam te voorschijn op een manier dat ik van de lichtbollen die ik tot nu toe gezien heb niet eerder gezien had. Ik zat op dat moment namelijk toevallig naar dat stukje hemel te kijken, toen er plots een klein lichtstipje verscheen. Deze werd snel veel groter(best groot) en het licht was weer heel fel wit. Net alsof die van boven naar beneden kwam. Best laag ook. Ik ging verbaasd recht op in mijn stoel zitten. De lichtbol bewoog weer van noord richting zuid. In een vrij rustig tempo, en in een vloeiende lijn. Die begon trouwens snel weer geleidelijk zwakker licht te krijgen, en werd ook steeds kleiner. Net alsof die in de hoogte ging. Op deze manier verdween die, en het had dan al met al ruim 1 minuut of zo geduurd.

3. Mijn nieuwsgierigheid was inmiddels wel goed aanwezig dus bleef ik naar dat stukje hemel kijken. En het duurde maar een paar minuten voor dat ik weer iets zag, op de zelfde plek waar ik die twee eerste lichtbollen te voorschijn zag komen. Ineens iets dat ik toch een beetje moeilijker kan omschrijven hoe het eruit zag. Ik kan het misschien vergelijken met een soort ‘korte vlammende streep’. Wit van kleur, en het was niet langer zichtbaar dan 2-3 seconden. Deze bewoog ook in die zelfde lijn van noord richting zuid. Het ging heel snel en was ook maar op een heel klein stukje hemel zichtbaar. Het doofde dus snel weer uit.

Deze avond zag ik ook nog een paar andere lichtpunten(bollen) die in andere richtingen bewogen en denk dat het misschien satellieten zou kunnen zijn. Die waren ook veel kleiner en op grotere hoogte.

Een vliegtuig die even later over kwam vliegen, kwam mij een beetje vreemd voor. Afwijkend van het normale ‘vliegpatroon’ die ik gewend ben om te zien hier.

Het kwam vanuit de richting waar ik ook de lichtbollen gezien had (N.O. richting Z.W.)

Het toestel was best groot en vloog heel laag. Ik was een beetje verrast dat er niet meer geluid vanaf kwam. Allen een vrij zacht ….brommend..?..geluid. Toen die over mij heen vloog stond ik omhoog te kijken naar alle lampen op het toestel. (Net een kermis.) Wist niet dat die grote vliegtuigen zo veel lampen aan hebben in het donker. Ja….ik zie ze anders nooit van zo dicht bij vliegen. Heb hier verder niet zo veel bijzondere gedachten bij trouwens. Het was alleen een constatering, en daarna ging ik naar binnen.

Na 6 augustus heb ik niet meer deze lichtbollen meegemaakt. De temperatuur laat het ook niet toe om buiten te blijven zitten. Hoop ze wel weer te zien, want het was heel bijzonder. Vooral de waarnemingen van 16 juli hebben mijn kijk op dingen veranderd. Ik kan er niet meer om heen dat er iets bijzonders gaande is. Maar wat?………….

Vriendelijke groet,
A.G.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ufo_database
ufo_database
12 jaren geleden

Meldingen 1+2 van 16 juli gaan zeer waarschijnlijk om het ISS ruimtestation. Tijd en type waarneming komen sterk overeen. (Data niet meer beschikbaar bij NASA site, daarom oude gegevens teruggezocht in archief.)

ISS Thu Jul 16/11:31 PM 5 60 10 above W 16 above ESE

speciality2009
speciality2009
12 jaren geleden

De 10-20 seconden durende events zouden best Iridium Flares kunnen zijn:
http://www.satobs.org/iridium.html

ufo_database
ufo_database
12 jaren geleden

Het ISS vliegt op een hoogte van slechts 300 kilometer. Dit lijkt hoog, maar in vergelijking tot satellieten stelt dit niets voor. De banen van satellieten variëren van 5.000 tot 30.000 kilometer hoogte.

De vele waarnemingen die overeenkomen met de beschrijving ‘grote witte felle lichtbol’ vliegen als het daadwerkelijk gaat om het ISS een route van west naar oost (meestal iets schuin; WZW – OZO)

Om de vluchtdata van het ISS in te zien en eventueel te kunnen controleren of je waarneming om het ISS zou kunnen gaan, kun je kijken op de website van NASA Human Spaceflight. (Selecteer de dichtsbijzijnde plaatsnaam)

http://spaceflight1.nasa.gov/realdata/sightings/cities/skywatch.cgi?country=Netherlands

Tip: Als je het ISS wilt bekijken, ga dan met helder weer +/- 5 minuten voor de aangegeven tijd naar buiten. De tijden zijn niet op de minuut nauwkeurig.

ufo_database
ufo_database
12 jaren geleden

Iridium satellieten vliegen overigens op een hoogte van ongeveer 800 kilometer in de richting N-Z of Z-N. Deze geven inderdaad, zoals ‘speciality2009’ hierboven aangeeft, af en toe witte flitsen. Dit komt door weerkaatsing van zonlicht.

http://en.wikipedia.org/wiki/Iridium_flares

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x