Universum

Verbaasde astronomen ontdekken vreemd soort ruimteobject

Help door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het object in deze Hubble-foto is geen komeet. Sterker nog: volgens NASA heeft geen enkele astronoom ooit zoiets gezien.

Hubble heeft een asteroïde met zes komeetachtige staarten vastgelegd. Het vreemde object beweegt niet als een komeet en bestaat niet uit ijs. Het hangt gewoon in de ruimte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hoofdonderzoeker David Jewitt van de Universiteit van Californië in Los Angeles zei: “We stonden letterlijk versteld toen we het zagen in de asteroïdengordel van het zonnestelsel.”

Botsing

In tegenstelling tot alle andere bekende asteroïden, die verschijnen als piepkleine lichtpuntjes, lijkt deze asteroïde met de naam P/2013 P5 meer op een roterende tuinsproeier. Astronomen zijn verbaasd over de ongewone verschijning.

Volgens Jewitt lijkt het erop dat P/2013 P5 een fragment is van een grotere asteroïde die 200 miljoen jaar geleden uiteen is gevallen tijdens een botsing. Er zijn vele andere fragmenten in de ruimte die lijken op P/2013 P5. Meteorieten van dergelijke hemellichamen bereikten in sommige gevallen temperaturen van ruim 800 graden Celsius. Dit betekent dat de asteroïde waarschijnlijk bestaat uit metamorf gesteente en geen ijs bevat.

Stof

NASA zegt echter dat de staarten waarschijnlijk niet het resultaat zijn van de botsing met een andere asteroïde, omdat er geen sporen zijn gevonden van een grote hoeveelheid stof die in één keer is vrijgekomen.

Het vreemde object werd voor het eerst gezien met behulp van een telescoop op Hawaï. Ruimtetelescoop Hubble legde vervolgens de zes staarten vast.

“Het is moeilijk om te geloven dat we naar een asteroïde kijken,” zei Jewitt. Hij verwacht dat er nog veel meer van dit soort objecten gevonden gaan worden.

Bron: Gizmodo.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietsnot
pietsnot
10 jaren geleden

dat lijkt meer op streetlights in blue hour time.

nancy.
nancy.
10 jaren geleden

Hopi bleu star Prophecy.

Bleu Kachina.

NIET ISON.

ISON is the ONE
ISON is the ONE
10 jaren geleden

Komeet ISON is NIBURU!

Karen Hudes van de wereldbank bevestigd dit ook. Nog ff geduld allemaal en de schaapjes zullen wakker worden!

http://www.youtube.com/watch?v=LkR7zlTV22k

Aequus
Aequus
10 jaren geleden

Ik bedenk maar iets; Zou dit nieuwe verschijnsel, wat nooit eerder is waargenomen te maken kunnen hebben met de eindtijd waar wij reeds al inzitten en wat nog vele jaren gaat duren tot de Nieuwe Wereld eindelijk kan beginnen. Met alle voorbodes die er nu in snel tempo aan het gebeuren zijn…

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x