Gezondheid

Verband tussen fluoride en hart- en vaatziekten aangetoond

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In baanbrekend nieuw onderzoek is het verband aangetoond tussen natriumfluoride en hart- en vaatziekten, doodsoorzaak nummer 1 in de westerse wereld.

Wetenschappers hebben ontdekt dat de consumptie van fluoride verharding van de aderen stimuleert, een aandoening die bekend staat als atherosclerose of aderverkalking en die sterk verband houdt met aandoeningen aan het hart- en vaatstelsel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Natriumfluoride wordt vandaag de dag wereldwijd ondanks felle kritiek onverminderd toegevoegd aan onder meer drinkwater en tandpasta.

In hun onderzoek keken de wetenschappers naar de relatie tussen de inname van fluoride en de verkalking of verharding van de aderen. De onderzoekers ontdekten bij een studie naar 60 patiënten een significante correlatie tussen de consumptie van fluoride en aderverkalking.

Het onderzoek is gepubliceerd in het januarinummer van het tijdschrift Nuclear Medicine Communications en benadrukt het feit dat blootstelling aan fluoride mogelijk verantwoordelijk is voor de aanhoudende hart- en vaatziektenepidemie. In 2008 eisten deze ziekten 17 miljoen levens.

Significant hoger

“De coronaire opname van fluoride in patiënten met hart- en vaataandoeningen was significant hoger dan in patiënten zonder hart- en vaataandoeningen,” aldus de auteurs.

Het is niet de eerste studie die is gepubliceerd over de gevaren van fluoride, maar nog steeds zijn er veel landen, waaronder de Verenigde Staten, die de fluoridering van drinkwater toestaan.

De Amerikaanse regering stelde eerder in een verklaring dat het waterfluoridering wilde terugdringen naar aanleiding van een grootschalig onderzoek waaruit bleek dat fluoride de cognitieve vaardigheden van kinderen beïnvloedt. De aankondiging bleek echter een pr-stunt om het hoofd te bieden aan de enorme golf van kritiek na publicatie van de bevindingen.

Bron: Naturalsociety.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x