Homepagina » Binnenland » Verzet tegen mondkapjes op school: ‘Deze angstpandemie moet per direct stoppen’
mondkapjes
Foto: ŽupaBA VUCBA CC BY 2.0

Verzet tegen mondkapjes op school: ‘Deze angstpandemie moet per direct stoppen’

Sinds begin deze maand geldt voor leerlingen op middelbare scholen het dringende advies om in de pauze, bij het wisselen van de les en in de aula een mondkapje te dragen. Sommige scholen hebben het dragen van mondkapjes inmiddels als verplichting ingevoerd. Opnieuw offert het onderwijs kinderen op het altaar van disproportionele angst, schreef orthopedagoog en publicist Hans Koppies in een opiniestuk voor het Noordhollands Dagblad.

De mondkapjes zouden vooral de docenten moeten beschermen. “Met de kennis van nu over transmissie van Covid-19 een opmerkelijke redenering,” aldus Koppies. Hij licht toe dat leraren in de lerarenkamer of supermarkt meer risico lopen op besmetting dan in de klas.

“Het onderwijs […] staat wederom te kijk door emoties te laten prevaleren boven rationele overwegingen. Het mondkapje in school is daarvan een treurigmakend symbool,” stelt Koppies, toevoegende dat hij het ronduit verbijsterend vindt dat pedagogisch Nederland niet op zijn achterste benen staat.

Geïndoctrineerd en gekleineerd

“Wat goed dat je een tegengeluid geeft in deze coronawaazin,” reageert een leerkracht op het stuk van Koppies. “Het angst zaaien vanuit de overheid en de mainstream media zoals het Jeugdjournaal en andere kanalen is gigantisch. Ik snap er daadwerkelijk ook niets van dat pedagogisch Nederland zo stil blijft. Ik zie met lede ogen toe hoe kinderen op het voortgezet onderwijs stelselmatig geïndoctrineerd en gekleineerd worden.”

Ze merkt op dat ze veel berichten voorbij ziet komen van ouders wier kinderen met buik- of hoofdpijn naar school gaan. “Deze angstpandemie moet per direct stoppen,” zegt de leerkracht.

4.8 4 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
GEEN Schaap
GEEN Schaap
6 maanden geleden

Ik zag gister in de stad op straat een jonge moeder met een zoontje van een jaar of 8 lopen. Allebei zo’n ding op. In de open lucht !

Ik riep nog tegen haar dat dat pure kindermishandeling is.

Zolang het een ADVIES is om in een BINNENruimte zo’n kreng te dragen doe ik er niet aan mee, en laat ik iedereen mijn mooie glimlach zien.

Degene met zo’n luier zien er allemaal depressief uit.

p.s. : hoe zit het met het recht op gezichtsbedekking ? Boerka’s mogen ook niet openbaar. Er zijn 4 waarschuwingen, maar geen boetes voor gegeven.

salvar
salvar
Reactie op  GEEN Schaap
6 maanden geleden

in deze tijd moet het kunnen dat ze met een boerka lopen toch , anders geen muilkorf.
al ben ik het neit eens met al dat geouwehoer.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  GEEN Schaap
6 maanden geleden

Ik was in de veronderstelling dat er vanaf vanavond 22.00u. een mondkapjesplicht zou zijn in de publieke ruimte binnen.
Blijkt dat ik met mijn suffe hoofd naar de mededelingen van 13/14 oktober heb zitten kijken.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-13-oktober

Afijn, ik vanmiddag voor een record bedrag aan boodschappen gedaan, bleek dat dus helemaal niet nodig te zijn. Daarnaast ook iedereen verteld dat vanaf morgen mondkapjes in de openbare ruimte (dus ook supermarkt dacht ik) verplicht zijn.
Gelukkig dat ik veel boodschappen heb gehaald (en ik had al een grote voorraad), want voorlopig vertoon ik me maar nergens meer. 😂

Pieternella
Pieternella
Reactie op  GEEN Schaap
6 maanden geleden

Hm, deze reactie meen ik ook op Facebook te hebben zien staan.
Tja, je moet in feite van de overheid hun eigen wetten overtreden. Dat is wel raar.🤔

benno
benno
Reactie op  GEEN Schaap
6 maanden geleden

hou nou op over die vergelijking met burka,s, straks gaan ze die dingen ook nog eens toestaan !!

salvar
salvar
Reactie op  benno
6 maanden geleden

@benno
ik doe geen mondkap op en eventueel aan de burka,s doen ze niets.
ons wel een bekeuring geven als je de muilkorf niet op heb wat in principe niet mag gezichts bedekking.

Henk
Henk
6 maanden geleden

Ik begrijp dit wel het gaat namelijk om sdg doel 4 (kwaliteits onderwijs ) daar zijn ze al jaren mee bezig. Jong geleerd is oud gedaan. Lekker deze agenda er doorduwen. Dat er geen leraren zijn die hier tegen in verzet komen. Vooral de oude rotten in het vak moeten deze veranderingen toch ook opgevallen zijn.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Henk
6 maanden geleden

Ik vind het eigenlijk wel schokkend dat zij, die anderen onderwijzen, niet in staat zijn zichzelf te onderwijzen en alles klakkeloos aannemen wat ze horen en zien in de MSM, i.p.v. vragen te stellen of via alternatieve media hun horizon te verbreden. Uitzonderingen daargelaten uiteraard.
Wij doen dat tenslotte ook.

En sdg doel 4, agenda 2030 van de VN. Wedden dat vrijwel geen docent daar ooit van heeft gehoord of over heeft gelezen!?

salvar
salvar
6 maanden geleden

leuk geprobeerd per direct.
het gaat namelijk nooit meer weg en zal alleen maar gekker worden.

wiens schuld is dit nou de schuld ligt bij die geen die nu allemaal een muilkorf opzetten.
het is niet meer weg te denken uit de maatschappij.
ik ging vanmiddag een boodschap doen bij jumbo en er staat iemand met een muilkorf voor de ingang van jumbo dus en die zegt tegen mij heb je een mondkap?
ik ze g wat zeg je ik kan je niet verstaan met dat geval wat je op heb.
ze doet even dat ding naar beneden en zegt heb je een mondkap bij je.
ik zeg al had ik hem ik doe hem niet op prettige dag verder nog.

Bert
Bert
Reactie op  salvar
6 maanden geleden

Heel goed Salvar, dat moeten veel meer mensen doen. Van de week in de supermarkt heb ik iemand met een gezichtscherm zo hard uitgelachen dat zij begon te janken. Ga zo door, uiteindelijk winnen wij!

salvar
salvar
Reactie op  Bert
6 maanden geleden

@Bert
yep en trouwens goed gedaan jij.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  salvar
6 maanden geleden

Als het gaat om personeel, sta ik daar toch iets anders in. Ik probeer juist medeleven en begip te tonen. Probeer je maar eens in hun situatie te verplaatsen. De hele dag zo’n ding moeten (!) dragen en klanten, tegen hun zin , dat ook (moeten) vragen. En daar worden ze ook niet echt goed voor beloond. Als je zoals ik al jaren in dezelfde supermarkt komt, leer je het personeel kennen en maak je ook regelmatig een praatje. Ik heb dat inmiddels met een antal gedaan en zonder uitzondering zijn ze tegen die vreselijke muilkorven. Dus ik heb met ze te doen en zou niet graag in hun schoenen staan.

p.s. Een aantal medewerkers van de Lidl hier schijnen zich al te hebben ziekgemeld.

Akkafietje
Akkafietje
6 maanden geleden

Van de 17 miljoen nederlanders zijn de meeste nog gehypnotiseerd, als straks de grondwet veranderd is mogen ze weer ontwaken (in een dictatuur)

Christgalaxtic
Christgalaxtic
6 maanden geleden

“Ik snap er daadwerkelijk ook niets van dat pedagogisch Nederland zo stil blijft”

Wat wil je; Bill Gates vertegenwoordigt 70 % aandeel in de WHO. Met andere woorden deze man voert zo goed als een monopolie. De meeste organisaties gebruiken windows als besturingssysteem, waar natuurlijk “den bill” niet ontbreekt. Het spreekwoord is natuurlijk duidelijk: uit wiens hand met eet, diens woord men spreekt!!
Gewoon schandalig hoe een wereldgezondheidsorganisatie vertegenwoordigt wordt door ongeveer 1 individu!! Dat is gewoon een sektarisch gegeven met angst tot gevolg!

Edward
Edward
6 maanden geleden

Laat leraren die dat willen dan N95 mondkapjes dragen. Maar laat onze kinderen gewoon vrij ademhalen, mondkapjes zijn zeer slecht voor je gezondheid en je geestelijke welzijn. Stop hiermee en we hebben nog steeds een grondwet die ons beschermd tegen dit soort tirannie van de meerderheid.

BB
BB
6 maanden geleden

Ondanks dat scholen mondkapjes nog niet officieel kunnen verplichten staan er in de meeste scholen wel medewerkers leerlingen op te wachten om ze te wijzen op het dragen van een mondkapje, dit mag niet! Blijf scholen er op wijzen dat ze geen psychische druk op kinderen mogen leggen die geen mondkapje wensen te dragen. Helaas zijn er maar enkele leraren die de agenda kennen en de corona regels niet navolgen.

Frank
Frank
Reactie op  BB
6 maanden geleden

Ik had dat filmpje van de Duitse neurologe doorgestuurd naar het bestuur (Curio) en mijn manager. Met de boodschap dat het tot mijn taak behoort om studenten kritisch denken bij te brengen. Dus heb ik dat gedaan. Ik zeg ook tegen mijn studenten dat het dragen NIET verplicht is en adviseer ze dat ook. Zelf draag ik er geen (ook niet in het OV) en heb gesprekken met collega’s over de gevaren, zeker bij jonge mensen. Een dementiegolf over 30 jaar?

BB
BB
Reactie op  Frank
6 maanden geleden

Top Frank! waren er maar meer leraren zoals jij. Heb zelf al heel wat keren over en weer gemaild met het schoolbestuur met feiten, ook vandaag weer, het houdt niet op maar het is noodzakelijk.

Gied
Gied
Reactie op  Frank
6 maanden geleden

het word gemeengoed na verloop van tijd. Als jij
onderwijzer van beroep bent, en volgens protocol
handelt, indoctrineer je vooral jonge leerlingen.
Nog kinderen dus.
Ik bedoel maar , zo gaat dat, dat weet je wel.
Laat je echte eerlijke boodschap horen.

Nico
Nico
6 maanden geleden

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gezichtsbedekkende-kleding-in-de-media-boerkaverbod/gezichtsbedekkende-kleding-gedeeltelijk-verbieden

In het onderwijs, in overheidsgebouwen, in het OV in zorginstellingen geld het verbod op gezichtsbedekkende kleding. En toch is het verplicht gesteld. Ik snap daar geen reet van. Wellicht weten al die schapen niets van deze wet. Misschien moeten we dat maar even duidelijk gaan maken in de samenleving. Uitprinten en verspreiden in bussen en treinen zou een mooi gebaar kunnen zijn.
Een mondkapje valt hier volgens mij gewoon onder.

Edward
Edward
Reactie op  Nico
6 maanden geleden

Dus dragers van mondkapjes zijn strafbaar bij de wet ! Mooie zin ook in de informatie: “In een vrij land als Nederland heeft u het recht om u te kleden zoals u wilt, wat anderen daar ook van vinden.” Yeah sure ?

Peter Pasterkamp
Peter Pasterkamp
Reactie op  Nico
6 maanden geleden

is dat niet de spoedwet?

rop
rop
6 maanden geleden

Het verzet zal zeker steeds groter worden, niemand houd dat uiteindelijk vol als het te lang duurt, worden mensen steeds onverschilliger tegen deze maatregels, het gaat langzaam maar zeker die kant op en men verhard zich tegen de maatregels meer en meer ,en de politiek zal daardoor zich ook weer verharden met nog meer zwaardere regels, straks twee groepen tegenover elkaar, De burger en de veroorzakers de politieke leiders]en dan maar afwachten wat daardoor uit voort vloeit.

Harry
Harry
6 maanden geleden

een mondkapje dragen is hetzelfde als de uitlaat van je auto verbinden met de luchtinlaat van de motor. Die laat het na een paar honderd meter afweten. Dit doen we met ons eigen uitlaatgas wel. Hoe lang gaat het duren voor er ernstige klachten gaan ontstaan.
Afvalstoffen zijn niet geschikt om weer in het systeem gebracht te worden die ze heeft uitgestoten.

salvar
salvar
Reactie op  Harry
6 maanden geleden

@Harry
tandartsen en doktoren krijgen het druk , let maar op.
je organen kunnen het misschien een paar maanden uithouden maar de schade komt gegarandeerd.

Gekke Henkie
Gekke Henkie
Reactie op  Harry
6 maanden geleden

Kijk even van min. 15:00 tot 16:00 en je weet wat er gaat gebneuren:
https://lbry.tv/@Alin:7/j8pO3bbpYch0:b

De Waarheid
De Waarheid
Reactie op  Harry
6 maanden geleden

Beste Harry, als je uitademt adem je geen afvalstoffen uit. Je ademt lucht in, onze longen halen daar ongeveer 5% zuurstof uit en je ademt de overgebleven lucht, plus nog extra CO2 uit. Dat zijn geen afvalstoffen.

Afvalstoffen worden alleen via je urine en ontlasting uitgescheiden uit je lichaam.

PdH
PdH
Reactie op  De Waarheid
6 maanden geleden

Echt niet ?!?
Hoe kunnen ze dan een alcoholtest uitvoeren, slimpie ?

x

Check Also

rutte

‘Rutte en De Jonge hebben niet het beste met ons voor, ze liegen over alles’

De coronacrisis geeft aanleiding tot enorme zorg, ...

gevallen

Ruim 10.000 sterfgevallen gemeld bij EMA na coronaprik, Nederland bijna koploper

Bij de Europese database van rapporten over ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

46
0
We lezen graag je reactie!x