Straling

Vijf tieners leveren bewijs: wifi is schadelijk

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vijf tienermeisjes uit Denemarken hebben aangetoond dat draadloos internet schadelijk is voor planten.

Ze plaatsten zes bakken met tuinkers 12 dagen lang in een kamer met een wifi-router. Hetzelfde aantal bakken werd in een ruimte zonder draadloze router gezet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

In de ruimte zonder wifi bloeide de tuinkers op, maar in de kamer met straling verwelkten de planten of stierven ze af.

Concentratieproblemen

In 2010 bleek al uit onderzoek van de Universiteit Wageningen, de TU Delft, TNO en de gemeente Alphen aan den Rijn dat de elektromagnetische straling van draadloos internet en de straling van mobiele telefoons een negatief effect hebben op planten en bomen. Volgens de onderzoekers veroorzaakt de straling van draadloos internet het afsterven van blad en het achterblijven van groei bij bomen en gewassen.

De vijf meisjes kregen last van concentratieproblemen op school als ze de nacht ervoor naast hun gsm hadden geslapen. Ze dachten dat het iets met de straling te maken had en besloten een experiment te doen.

Herhalen

Omdat ze niet beschikten over de middelen om de invloed van gsm-straling op de mens te testen, plaatsten ze planten naast een router. De scholieren concludeerden dat de straling van draadloos internet wereldwijd miljoenen mensen kan schaden.

In Denemarken wordt na het experiment van de meisjes gediscussieerd over de mogelijk schadelijke gevolgen van mobiele telefoons en wifi. Een Zweeds onderzoeksinstituut gaat een poging doen het onderzoek van het vijftal te herhalen.

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Simon
Simon
10 jaren geleden

Dat experiment in Denemarken was niet goed uitgevoerd; ze hadden de laptop + Wifi vlakbij de bak met tuinkersen staan. De warmte van de laptop is een belangrijke invloed. Het experiment zal herhaald moeten worden om betrouwbare resultaten te krijgen.

johnnyboy
johnnyboy
10 jaren geleden

helaas bericht is al een tijdje oud. achterhaald. en volgens sommigen zelfs een hoax. ook in mijn ogen. als je goed naar de planten kijkt zijn ze geleidelijk aan aan het verdorren. maar neemt niet weg dat WIFI schadelijk is of kan zijn

Anonymous
Anonymous
10 jaren geleden

Wat een totale onzin! Heb meerdere planten in een kamer staan waar zelf twee WIFI routers staan op maximale frequentie. En met geen enkele plant zijn er problemen.

Bang makerij artikel!

Daarnaast wordt er nergens ingegaan hoe het onderzoek daadwerkelijk is uitgevoerd. Ook wordt er al in de bron vermeld dat het onderzoek totaal niet weterschappelijk is onderbouwd.

Gevalletje geen nieuws te melden!

Wesley
Wesley
10 jaren geleden

Dit bericht heb ik eerder op niburu gelezen en toen heb ik ook al gezegd dat 5 plantjes en een groep schoolmeisjes geen enkele wetenschappelijk waarde heeft en er dus ook helemaal niets uit geconcludeerd kan worden. Het kan hooguit aanleiding geven om wel een wetenschappelijk onderzoek te houden.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x