Onderzoek heeft aangetoond dat het Japanse dieet de kans op een vroegtijdige dood verkleint. Onderzoekers van het National Centre for Global Health and Medicine (NCGHM) in Tokio namen de Japanse eetgewoontes uitgebreid onder de loep.
Uit hun studie, die is gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ, blijkt dat het Japanse dieet ervoor zorgt dat de kans op hartaandoeningen kleiner is en dat je langer leeft.
Het team volgde 80.000 Japanse volwassenen van 45 tot 75 jaar oud gedurende een periode van 15 jaar. Het eten van veel groenten, fruit en vis bleek het risico op sterven met 15 procent te verminderen.
De voedselrichtlijnen die de Japanse overheid in 2000 heeft geïntroduceerd lijken hierbij een essentiële rol te hebben gespeeld. Mensen die de richtlijnen volgden, hadden minder kans om te sterven, met name door hart- en vaatziekten of een beroerte.
Het typische Japanse dieet bestaat uit een gezonde balans van granen, groenten, fruit, vlees, eieren, sojaproducten, zuivelproducten en vis. Japanners hebben een hogere levensverwachting door hun gezonde dieet. Veel vis en groenten zorgen ervoor dat ze een lang leven voor zich hebben.
[BMJ]
Onderzoek naar leven na de dood (video)
Vaccinoloog prof. Schetters: we moeten meteen stoppen met de mRNA-vaccins!
Wetenschappers linken vaccins aan neurologische problemen zoals ADHD en OCS
Extreme stijging oversterfte na laatste vaccinatieronde, ’top nog lang niet bereikt’
Mona Keijzer spreekt zich uit tegen 2G: ‘Dit is gewoon de opmaat naar een surveillancemaatschappij’
Amerikaanse Jaap van Dissel klapt uit de school: Vaccin maakt geen einde aan coronabeperkingen
Tadzjiekse burgemeester bevestigt leven op andere planeten
Twee Canadese astronomen denken signalen van buitenaardse intelligentie te hebben opgevangen
‘Slimste man van Amerika’: elite wil wereldbevolking steriliseren met coronavaccin