Onderzoek heeft aangetoond dat het Japanse dieet de kans op een vroegtijdige dood verkleint. Onderzoekers van het National Centre for Global Health and Medicine (NCGHM) in Tokio namen de Japanse eetgewoontes uitgebreid onder de loep.
Uit hun studie, die is gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ, blijkt dat het Japanse dieet ervoor zorgt dat de kans op hartaandoeningen kleiner is en dat je langer leeft.
Het team volgde 80.000 Japanse volwassenen van 45 tot 75 jaar oud gedurende een periode van 15 jaar. Het eten van veel groenten, fruit en vis bleek het risico op sterven met 15 procent te verminderen.
De voedselrichtlijnen die de Japanse overheid in 2000 heeft geïntroduceerd lijken hierbij een essentiële rol te hebben gespeeld. Mensen die de richtlijnen volgden, hadden minder kans om te sterven, met name door hart- en vaatziekten of een beroerte.
Het typische Japanse dieet bestaat uit een gezonde balans van granen, groenten, fruit, vlees, eieren, sojaproducten, zuivelproducten en vis. Japanners hebben een hogere levensverwachting door hun gezonde dieet. Veel vis en groenten zorgen ervoor dat ze een lang leven voor zich hebben.
[BMJ]
“Loket dat de burger antwoord geeft op vragen over straling van mobieltjes en wifi-apparaten is criminele organisatie”
Mysterieuze gangen ontdekt onder Antarctica. Wie heeft ze gemaakt?
Brein achter ‘Great Reset’ wil onderhuidse chips voor iedereen
Steenrijke hotelmagnaat financiert pro-Israel presidentskandidaten VS
Omvangrijke fraude bij Nederlandse goede doelen, verdachten blazen aftocht
“Belazerd”: Vrijwilligers stoppen vanwege torenhoge directiesalarissen goede doelen
Buma haalt hard uit naar bankiers
Kritiek op foto: ‘Wow! Rutte schudt een met bloed doordrenkte hand’
The New Reality Show – Coen Vermeeren over de aardeveranderingen