Onderzoek heeft aangetoond dat het Japanse dieet de kans op een vroegtijdige dood verkleint. Onderzoekers van het National Centre for Global Health and Medicine (NCGHM) in Tokio namen de Japanse eetgewoontes uitgebreid onder de loep.
Uit hun studie, die is gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ, blijkt dat het Japanse dieet ervoor zorgt dat de kans op hartaandoeningen kleiner is en dat je langer leeft.
Het team volgde 80.000 Japanse volwassenen van 45 tot 75 jaar oud gedurende een periode van 15 jaar. Het eten van veel groenten, fruit en vis bleek het risico op sterven met 15 procent te verminderen.
De voedselrichtlijnen die de Japanse overheid in 2000 heeft geïntroduceerd lijken hierbij een essentiële rol te hebben gespeeld. Mensen die de richtlijnen volgden, hadden minder kans om te sterven, met name door hart- en vaatziekten of een beroerte.
Het typische Japanse dieet bestaat uit een gezonde balans van granen, groenten, fruit, vlees, eieren, sojaproducten, zuivelproducten en vis. Japanners hebben een hogere levensverwachting door hun gezonde dieet. Veel vis en groenten zorgen ervoor dat ze een lang leven voor zich hebben.
[BMJ]
“Weg met de zorgverzekeraars”
Canadese wetenschappers claimen dat ‘medicinale cannabis’ kan helpen tegen Covid-19
Waarnemend VVD-fractievoorzitter verspreidt hier desinformatie over kinkhoest: ‘Hermans moet zich schamen’
Betaalbare zorg: weg met de zorgverzekeraars
Europarlementariër die sms’jes Von der Leyen met Pfizer boven tafel probeerde te krijgen plotseling overleden
Zo werden kritische artsen kaltgestellt: ‘Schande, de reinste censuur’
‘Bijna schandalig’: Nederland werd week voor aanslagen Brussel gewaarschuwd voor terreurbroers, maar deed niets
Studie: Westers dieet brengt onherstelbare schade toe aan darmflora
Amerikaanse helikopters evacueren opnieuw IS-leiders in Syrië. De reden is ronduit verontrustend