Channelings

Het concept van tijd loslaten, wat zijn de belangrijke voordelen? – Channeling 23-02-2022

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

Welkom, welkom, lief mens, op deze mooie nieuwe dag. We zijn zo blij weer bij je te zijn, en we willen het hebben over het concept van tijd en leven in het nu-moment.

zandloperAls we zeggen het ‘concept van tijd’, bedoelen we dat tijd eigenlijk een illusie is. Tijd bestaat niet in een vorm die je kunt vasthouden, die je kunt aanraken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het is een energie, zoals alles energie is, en het is niet iets dat je letterlijk kunt zien.

De enige manier waarop je tijd kunt zien, is als je naar een klok of een kalender kijkt.

Voor jou als mens is het concept van tijd iets chronologisch, voor jou is het lineair. Het is een constante opeenvolging van momenten, minuten, uren, dagen, weken, maanden, seizoenen, semesters, jaren, decennia, eeuwen, eonen, lichtjaren… zo zien mensen tijd.

Jij ziet het concept van tijd in termen van verleden, heden en toekomst.

Een voorbeeld van tijd

Als je een afspraak hebt, weet je hoe laat je die afspraak hebt. Dus laten we zeggen dat je om drie uur ’s middags bij de tandarts moet zijn.

Als het elf uur ’s ochtends is, en je denkt aan je tandartsafspraak, dan denk je aan een punt in de toekomst, dat vier uur van je verwijderd is.

Of als die afspraak op dinsdag is, en het is de vrijdag ervoor, dan denk je eraan dat het vier dagen in de toekomst ligt.

Je ziet het dus als iets wat je een ’tijdlijn’ noemt.

Het concept van tijd als een aangeleerde vaardigheid

kinderen leren het concept van tijdHet is iets dat je als kind hebt geleerd, toen je de klok leerde lezen en de tijd leerde kennen, wat voor de meesten van jullie een hele tijd duurde voor je het begreep.

Wat al een aanwijzing had moeten zijn, dat het concept van tijd iets aangeleerds is, het is een model.

Het is een hulpmiddel om mee te werken, om te kunnen leven in jullie moderne wereld waar alles steeds sneller gaat en meer gedaan moet worden in minder tijd.

Dus nu willen we dat je er op een andere manier over denkt. Laat de klok los, laat de kalender los, laat de tijdlijn los, laat de illusie van verleden, heden en toekomst los.

We begrijpen dat dit niet gemakkelijk voor je is, maar probeer even met ons mee te spelen.

Wanneer er geen tijd is

Nu, alles wat er echt is, is alleen het nu-moment. Daar hebben we het al eerder over gehad. Het nu-moment is de enige tijd, bij gebrek aan een beter woord, dat echt bestaat.

Het nu-moment, of het heden, is het enige moment in je leven dat er werkelijk is. En elk moment is een nieuw nu-moment.

Dus als je het hele concept van tijd loslaat, van de illusie dat er iets anders is dan het nu-moment, wordt je leven meteen een stuk minder ingewikkeld.

Onmiddellijk kun je de vrede en harmonie voelen die er altijd is. Voel je dat?

Voordelen van leven in het nu-moment

in het nu-moment zijnWanneer je in het nu-moment bent, kun je de tijd, de gelegenheid, nemen om te voelen, te luisteren naar je innerlijke stem, te luisteren naar je verbinding met Source, de Bron.

Je bent in staat om te absorberen wat er werkelijk is. En om eerlijk te zijn, in werkelijkheid is er meestal niet zoveel.

Je hebt gedachten, maar de meeste van je gedachten gaan over dingen in het verleden of de toekomst. Dus als je die concepten loslaat, verliezen die gedachten al hun waarde.

Ze zijn niet meer belangrijk, want je bent je er volledig van bewust dat er alleen het nu-moment is.

En vanuit dat nu-moment kun je je leven anders gaan leven. Je kunt je leven gaan leiden in de vrijheid die altijd voor je beschikbaar is.

Een nieuwe toekomst creëren

Omdat je kunt kiezen voor nieuwe gedachten, nieuwe gewoonten, nieuwe ideeën, en van daaruit een nieuwe toekomst kunt creëren.

Want je toekomst is slechts een nieuw nu-moment dat nog niet gebeurd is, en het zal gewoon komen, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Wees in het moment, blijf in het nu-moment, en je leven zal zoveel gemakkelijker, gelukkiger, levendiger zijn, moeiteloos genietend van gewoon in leven zijn, mens zijn, deze aardse ervaring in elk opzicht beleven.

En wanneer je dingen tegenkomt die je als een uitdaging beschouwt, zijn de antwoorden altijd aanwezig in je nu-moment!

Het zit in je hart

We willen dat je dit begrijpt, niet met je hoofd maar vanuit je hart. Ga vanuit je hoofd naar je hart, en luister naar wat het je vertelt.

Voel de vrede, voel de pure liefde die er is voor jou en alles om je heen, en begrijp dat dit alles is wat je ooit nodig hebt, en ooit nodig hebt gehad, en ooit nodig zult hebben.

Gebruik tijd als een gereedschapLaat het concept van tijd los, en begin het te gebruiken als gereedschap. Alleen om mee te werken om te gebruiken voor de dingen die ‘op tijd’ moeten zijn, zoals afspraken of dingen die je plant.

We begrijpen dat je tijd nodig hebt voor die dingen, en dat is prima. Maar keer terug naar het nu-moment als je basistoestand van zijn.

En zoals je geen sleutel gebruikt om een spijker in hout te slaan, of een hamer om je auto te besturen, gebruik tijd niet om je leven te besturen, want daar is het nooit voor bedoeld!

We houden zoveel van je, lief mens, en we willen een gelukkig, ontspannen, harmonieus, moeiteloos leven voor je, waarin je kunt zijn wie je werkelijk bent: Pure Goddelijke Liefde.

Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is, en daarmee zijn we compleet.

5 14 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Tabitha Daniëlle

Lady Tabitha Daniëlle is de channeler achter alle gechannelde berichten op deze site. Voor wekelijkse channelings bezoek je voortaan haar eigen website, TabithaDanielle.com, aangezien nieuwe berichten niet meer op NineForNews zullen verschijnen. Meld je aan voor haar nieuwsbrief en krijg tijdelijk het GRATIS eBook 'Free Introduction to Channeling', dat je inzicht biedt in het fenomeen channeling. Let wel: haar site is in het Engels en hoewel Lady Tabitha Universele Wijsheid channelt, is zij geen medium of helderziende. Als je geïnteresseerd bent in spirituele groei, is dit de plek om te beginnen.
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anton
Anton
1 jaar geleden

Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven, zei Einstein. Maar ook: Een gelukkig mens is te tevreden met het heden om zich te veel zorgen te maken over de toekomst.

MWA
MWA
1 jaar geleden

Erg waarde volle informatie , veel dank.

Rose
Rose
1 jaar geleden

Lessen en ervaringen opstapelen doen je nog meer in het nu-moment leven, ook met ouder worden.

Van X
Van X
1 jaar geleden

Toevallig dat het vandaag over tijd gaat terwijl ik gisteren met een oudere dame hierover een mail uitwisseling had,of valt dit artikel me toe?

Ze mailde dat als je ouder wordt de tijd sneller lijkt te gaan iets wat mijn moeder me ook ooit vertelde en inmiddels nu zelf ook ervaar. Een jaar is glipt door het vingers. Kortom tijd wordt zelfs niet ervaren als iets wat regelmatig (lineair?) is. Als puber kon ik niet wachten totdat ik 16 jaar werd om dan een brommer te kunnen rijden het leken wel eeuwen tot dat moment. Als je zonder lucht onderwater zit dan lijkt een minuut veel langer te duren vooral als je leven ervan afhangt.

Ik bekijk tijd meer als cyclussen. We meten de levensduur van producten inclusief ons lichaam wat een product van de evolutie is in jaren en kortere periodes. Maar het slijt door gebruik en herhaling van kinetische beweging ofwel een aantal cyclussen van bewegingen. Het hart schijnt gemiddeld een X aantal cyclussen mee te gaan. Een auto moet na X kilometers een onderhoudsbeurt krijgen. In dat aantal kilometers zit een aantal cyclussen waarin de mechaniek gewerkt heeft. Een jaar is één cyclus om de zon. Hij lijkt mij dan ook dat de meeste zaken op het materiële vlak een gemiddeld aantal cyclussen toebedeeld heeft gekregen. Ik vermoed dat dit ook op atomen en de electronen die rond wervelen van toepassing kan zijn. Zelfs de seconde wordt officieel gemeten naar een aantal cyclussen van het Cesium atoom. Dat noemen we atoomklokken.

Back to top button