UFO

Voorheen geheime Braziliaanse UFO-stukken openbaar

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na intern beraad heeft het Braziliaanse ministerie van Defensie ufologen beloofd de laatste geheime informatie over UFO’s te zullen vrijgeven. Dat meldt persbureau AFP.

“Het is de eerste keer dat een ministerie ufologen heeft opgeroepen om formeel over vliegende schotels te spreken,” zei ufo-expert Fernando Aragão.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tegen het einde van 2011 trad in Brazilië een wet in werking die de overheid verplichtte om bepaalde geheime informatie te openbaren. Daarop gaf het ministerie van Defensie nog datzelfde jaar geheime documenten vrij over diverse UFO-waarnemingen.

Colares

Afgelopen vrijdag zei kolonel Alexandre Spengler, hoofd van de informatiedienst van het ministerie, tegenover de lokale media dat de laatste topgeheime stukken in juni van dit jaar worden geopenbaard.

Het ministerie gaat onder meer stukken vrijgeven over een operatie die de Braziliaanse luchtmacht FAB tussen 1977 en 1978 uitvoerde op het Braziliaanse eiland Colares, zo vertelde Spengler aan nieuwssite G1.

In 1977 was op het eiland sprake van een zogeheten ufogolf. Inwoners beweerden dat ze door de UFO’s werden aangevallen met een soort straling die brandwonden achterliet.

De overheid startte Operatie Schotel en hield de informatie tot de jaren negentig geheim. Arts Wellaide Cecim Carvalho onderwierp de getuigen aan een medisch onderzoek. In 1988 ontmoette ze de Franse wetenschapper Jacques Vallee, die de UFO-waarnemingen tot in detail heeft onderzocht. Vallee concludeerde: “Dergelijke incidenten zijn niet ongewoon en zouden op een wetenschappelijke manier moeten worden onderzocht.”

Discussie

In 2004 vond een ontmoeting plaats tussen hoge generaals van de FAB en een groep Braziliaanse ufologen onder leiding van Ademar Gevaerd. De luchtmacht was bereid een deel van de informatie met de ufologen te delen.

Uit de stukken bleek dat militairen foto’s maakten van UFO’s, getuigen interviewden en zelf ook UFO’s zagen. Ze maakten tekeningen van de objecten en de manier waarop ze vlogen. De luchtmacht vertelde het UFO-fenomeen al tenminste sinds 1954 te onderzoeken.

Er zijn ook gevallen bekend waarbij honderden mensen vreemde lichten zagen. De documenten van het ministerie van Defensie bevatten verder meldingen van piloten van de FAB die onverklaarbare waarnemingen hebben gedaan en radarbeelden van onbekende vliegende objecten.

“We hopen dat we op deze manier de discussie over deze verschijnselen bevorderen,” concludeerde Aragão.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
10 jaren geleden

Moet je voorál de fantasieverhaaltjes van Xander geloven… Die knul is zo maf als een deurknop!

metatron
metatron
10 jaren geleden

[quote name=”Wasbeertjuh”]Moet je voorál de fantasieverhaaltjes van Xander geloven… Die knul is zo maf als een deurknop![/quote]

exo vativana heeft niets met xander te maken, er is meer dan genoeg bewijs hoor

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
10 jaren geleden

[quote name=”metatron”][quote name=”Wasbeertjuh”]Moet je voorál de fantasieverhaaltjes van Xander geloven… Die knul is zo maf als een deurknop![/quote]

exo vativana heeft niets met xander te maken, er is meer dan genoeg bewijs hoor[/quote]
Welk bewijs?

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x