Natuur en Milieu

Vreemde geluiden in de lucht verklaard door wetenschappers

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer mensen zeggen sinds de zomer van 2011 een brom- of zoemtoon te horen. Het wordt ook wel ‘het geluid van de apocalyps’ genoemd.

Geofysicus professor Elchin Khalilov heeft geluidopnames geanalyseerd en ontdekte dat het meeste geluid onhoorbaar is en zich aan de lage kant van het geluidsspectrum bevindt. Het gaat om infrageluid, meldt persagentschap Wosco.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Wat mensen horen is slechts een fractie van deze geluiden. Het gaat om akoestische emissies waarvan de frequentie tussen de 20 en 100 Hz ligt. Ze worden gemoduleerd door ultralaag infrasoon geluid met een frequentie tussen 0,1 tot 15 Hz.

In de geofysica worden het akoestische zwaartekrachtsgolven genoemd. Ze vormen zich in de bovenste laag van de atmosfeer, specifieker op de grens van de ionosfeer. De geluidsgolven kunnen door verschillende fenomenen worden veroorzaakt zoals aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, orkanen, stormen, tsuami’s, enzovoorts.

Het geluid vindt echter op zo’n grote schaal plaats dat de juist genoemde natuurlijke verschijnselen niet verantwoordelijk kunnen zijn voor de bromtoon.

Oorzaak

Khalilov en zijn onderzoeksteam zijn van mening dat een dergelijke krachtige en immense manifestatie van akoestische zwaartekrachtsgolven te maken heeft met grootschalige energetische processen. Het gaat om krachtige zonnevlammen en de enorme hoeveelheid energie die ermee gepaard gaat.

Ze worden met hoge snelheid richting de Aarde afgevuurd en verstoren de magnetosfeer, ionosfeer en bovenste laag van de atmosfeer. De effecten van krachtige zonnevlammen, de invloed van schokgolven in de zonnewind, stromen hoogenergetische deeltjes en elektromagnetische straling zijn grotendeels verantwoordelijk voor akoestische zwaartekrachtsgolven als gevolg van een toename in zonneactiviteit.

Sinds halverwege vorig jaar is de zonneactiviteit plotseling sterk toegenomen. Professor Khalilov neemt aan dat een substantiële toename in zonneactiviteit waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de generatie van de ongewone zoemtoon die uit de lucht komt.

Vanaf begin 2011 nam de zonneactiviteit sterk toe, sterker dan invloedrijke wetenschappelijke instituten in 2010 en 2011 hadden voorspeld. De toename in zonneactiviteit is wel consistent met de voorspelling van de onderzoeksraad Geochange die in juni 2010 is gepubliceerd.

Interne energieveld

Het geluid kan mogelijk ook uit de Aarde zelf komen. De magnetische noordpool van de Aarde is tussen 1998 en 2003 vijf keer zo snel verschoven dan daarvoor wat wijst op krachtige energetische processen in de Aarde.

Op 15 november 2011 registreerden alle Atropatena-stations, die driedimensionale variaties in het zwaartekrachtsveld van de Aarde vastleggen, een krachtige zwaartekrachtimpuls. De stations bevinden zich in Istanboel, Kiev, Bakoe, Islamabad en Jogjakarta. Alhoewel de stations tot 10.000 kilometer van elkaar staan werd het effect simultaan gedetecteerd.

Een dergelijke uitstoot van energie is alleen mogelijk uit het binnenste van de Aarde. Het is een indicatie dat het interne energieveld van de Aarde aan het veranderen is.

Het binnenste van de Aarde kan het geomagnetische veld moduleren middels een kettingreactie van fysieke processen in de ionosfeer waardoor akoestische zwaartekrachtsgolven worden gegenereerd die door veel mensen over de wereld worden gehoord als brom- of zoemtoon.

De golven zijn een indicatie van de verwachte toename in zonneactiviteit en geodynamische activiteit op Aarde. Professor Khalilov verwacht tegen het einde van 2012 meer krachtige aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en tsunami’s met een piek in 2013-2014.

{qtube vid:=M0BvIySscEY}

Bron: Wosco.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
11 jaren geleden

is niet zo moeilijk.. H.A.A.R.P !!!!!!

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x