Paranormaal

Vreemde ‘slaapstoornis’ laat mensen demonen zien

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Filmmaker Carla MacKinnon besloot op onderzoek uit te gaan nadat ze een aantal keren per week midden in de nacht wakker werd, zich niet kon bewegen en een aanwezigheid voelde.

MacKinnon werkt inmiddels ook aan een film over haar onderzoek, waarin ze het vreemde fenomeen slaapverlamming onder de loep neemt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De film wordt gesteund door de Britse liefdadigheidsorganisatie Wellcome Trust. In 1995 verkocht Wellcome Trust al haar aandelen aan Glaxo, waarna GlaxoWellcome ontstond. In 2000 fuseerde Glaxo Wellcome met SmithKline Beecham. Het resultaat: de omstreden farmareus GlaxoSmithKline.

Zwarte geest

Slaapverlamming is een slaapstoornis die als kenmerk heeft dat de spieren in het lichaam vlak voor het in slaap vallen of direct na het ontwaken verlamd zijn. De verlamming kan gepaard gaan met hallucinaties. Het verschijnsel is relatief onbekend en er wordt nog maar recent wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Naar schatting tussen de 5 en 60 procent van de bevolking lijdt aan slaapverlamming.

MacKinnon sprak met psychologen en wetenschappers, maar ook met mensen die zelf last hebben van de slaapstoornis. Wereldwijd bestaan er veel verhalen en mythen over deze vorm van verlamming. Zo noemen mensen het gevoel dat er een demonisch wezen op de borst zit die de persoon probeert te verstikken. Mensen die de demon naar eigen zeggen hebben waargenomen omschrijven hem als een kwaadaardige zwarte geest.

Een man vertelde MacKinnon over zijn eigen ervaringen. In zijn jeugd zag hij vaak een kind dat op zijn bed zat en liedjes neuriede. Soms ging het kind op zijn kussen zitten om te praten. Op een avond stelde de kleuter de man een persoonlijke vraag. Toen hij weigerde te antwoorden veranderde het kind ‘in een demon’.

Inbreker

Een andere man leed aan de slaapziekte narcolepsie. Hij dacht vaak dat er iemand in zijn huis of slaapkamer aanwezig was en hoorde stemmen. Op één avond werd hij verlamd wakker en zag hij een figuur in zijn kamer staan. Hij besefte plotseling dat de figuur geen demon was, maar een inbreker.

Slaapverlamming wordt vaak geassocieerd met de mythen van de Incubus en de Succubus, demonen die ’s nachts op de borst van mensen kwamen zitten. De Incubi, waarover men tijdens de middeleeuwen vaak droomde vanwege de angst voor demonen en heksen, hebben tegenwoordig plaats gemaakt voor een moderne invulling: de ontvoeringen door buitenaardse wezens.

In de Verenigde Staten worden regelmatig gevallen gemeld van ‘buitenaardse ontvoeringen’. Deze ontvoeringen vinden volgens getuigenissen vaak plaats in de slaapkamer, na het ontwaken. De slachtoffers zijn meestal volledig verlamd terwijl het gebeurt.

MacKinnon heeft haar slaapverlamming inmiddels onder controle weten te brengen door er onderzoek naar te doen. De truc is, zo zegt ze, om als het gebeurt te letten op bepaalde details, zoals hoe je handen voelen of in welke houding je ligt. Dan verdwijnen de angstige gevoelen als sneeuw voor de zon.

MacKinnon is tot de conclusie gekomen dat mensen bij slaapverlamming hallucineren. Is ze zelf tot deze conclusie gekomen of wordt ze door de farmacie betaald om dit te zeggen? Geen onbelangrijke vraag, aangezien tot 60 procent van de bevolking lijdt aan slaapverlamming.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J. Selten
J. Selten
11 jaren geleden

Ik heb dit in het verleden zelf regelmatig ervaren, al was het dan niet dat iemand me probeerde te wurgen maar eerder mijn geest/ziel uit mijn lichaam probeerde te krijgen/overnemen.

Ik heb me hiertegen kunnen verzetten door met alle macht te concentreren om me te bewegen. Als ik ook maar 1 vinger kon bewegen, ebte het gevoel van verlamming weg en kon ik me slaap hervatten, hetzij dan wel met de verlichting aan. Zelf ervaarde ik het als een heftige ervaring.

Chris van Kalken
Chris van Kalken
11 jaren geleden

Is een bekend fenomeen dat ook gepaard kan gaan met lucide dromen en/of Out of Body experiences. Heel veel mensen hebben het meegemaakt. Of de verschijnselen deel uitmaken van het zich in een andere dimensie/ander universum bevinden, zal misschien nog blijken in de toekomst.

J. Selten
J. Selten
11 jaren geleden

[quote name=”Chris van Kalken”]Is een bekend fenomeen dat ook gepaard kan gaan met lucide dromen en/of Out of Body experiences. Heel veel mensen hebben het meegemaakt. Of de verschijnselen deel uitmaken van het zich in een andere dimensie/ander universum bevinden, zal misschien nog blijken in de toekomst.[/quote]

klopt, in die periode experimenteerde ik nog regelmatig met zelf uittredingen, totdat ik erachter kwam wat voor gevaren het met zich mee bracht.

Marcel
Marcel
11 jaren geleden

Dit is de reinste onzin. Iedereen raakt verlamd tijdens zijn/haar slaap. Dat is wetenschappelijk al bewezen en heeft te maken met het feit dat wij zelf ons niet kunnen bezeren (lees: gaan bewegen zoals wij dat doen in onze dromen e.d) tijdens onze slaap en wanneer wij lucide dromen hebben.

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x