Homepagina » UFO Database Archief » Vries (Dr.) 12 december – Object van 18 km omvang met 24 roterende lichten

Vries (Dr.) 12 december – Object van 18 km omvang met 24 roterende lichten

12 december 2009, 4.30 uur ’s morgens.
Lichtbewolkt, nacht.
 
O.i. een groot object, hoog in de lucht boven ons huis. Zichtbaar 24 ronde schijven van wit, difuus en helder licht. Afstand van zichtplek tot object denkelijk 10 km. Middellijn lichtschijven plm. 5 à 6 cm. Het geheel roteerde zeer snel in een spiraal, plm. 1 tel per volle ronde van 360 gr. draaiend 10 x naar links. Vervolgens zonder stoptijd 10 maal naar rechts, etc. Alle schijven bleven constant, eveneens roterend, in dezelfde positie van elkaar. M.i. het systeem om het voorwerp stilstaand in balans te laten hangen. Object plm. 8 minuten duidelijk, alleen de draaiende lichtschijven, waargenomen. Binnen 1 minuut zag je door het kleiner worden van de schijven de hoogteafstand groter worden. De schijven trokken samen naar het centrum van het object, denkelijk een energievergroting en verdween daarop eveneens binnen 1 tel geheel.
 
Naar aanleiding van dit heb ik gepoogd de grootte en snelheid te berekenen van het object. Uitgaande van een, op 10 km hoogte vliegend, goed zichtbaar lijntoestel is deze voor het oog plm. een halve centimeter groot. Daarbij de lengte van dat vliegtuig stellend op 40 meter dan wordt de middellijn van een lichtschijf tegen de vijf cm. Het object komt, bij 10 km. hoogte, over de middellijn gerekend, op 500 meter per schijf. In de buitenschijf zaten 12 schijven x 500 diameter hetgeen 6.000 meter vormt. Tussen de buitenschijven zat ongeveer een ruimte van 2 schijven. Daarmee verhoogt de omvang van het object zich met nogmaals 12.000 meter. Hieruit concluderend heeft het object waarschijnlijk een omvang van 18.000 meter oftewel 18 km! Doordat het nacht was, zagen wij alleen de lichtuitstraling en niet de volledige omvang van het object zelf.
 
Nu de snelheid van de draaiende lichtschijven: De buitenste schijven deden over 1 volledige omwenteling plm. 1 tel. Bij een omvang van het object van 18 km is dit in snelheid per omwenteling 18 km. per sec. x 60 sec. is 1.080 km. per minuut en daarmee 65.000 km. per uur. Stoptijd wisseling draaiing was 0. Het geheel was opzienbarend van grootte en snelheid. De energieopbouw moet al bij stilstand enorm zijn en laat zich slechts raden bij volle snelheid van het object.
 
Het voorval heeft op ons een blijvende grote indruk nagelaten, waarbij wij van het hoe, waarom en wat geen passend antwoord zullen krijgen. Misschien ooit!
 
Fotograferen, hetgeen op ons toestel immer gelukt, ging niet wegens energiegebrek. Jammer! Een minuut na de verdwijning van het object nam het toestel weer alles op.
 
HK/HM.
 
Extra info na telefonisch contact met getuige uit Vries:
 
16-12-’09
 
Gisteravond werden we gebeld door de getuige in kwestie en hebben meer informatie vergaard over het gigantische object dat boven het plaatsje Vries heeft gehangen.
 
De man vertelde dat zijn vrouw om half vijf ’s nachts uit bed kwam om naar de wc te gaan, toen ze het object door het schuine dakraam gewaar werd. Ze maakte vervolgens haar man wakker en hebben het object samen, door het open raam, zo’n 8 minuten kunnen observeren.
 
Het verlichte object was zeer duidelijk te zien, het was helder die nacht met hier en daar wat flarden wolkjes. Ondanks dat het pikdonker was, konden zij de hoogte van het object redelijk goed inschatten met een vergelijking tot een passagiersvliegtuig op 10 kilometer. Indien het object lager zou hangen dan naar schatting wordt aangegeven, zou het toch nog een 3 kilometer in doorsnede geweest moeten zijn. Als het object hoger zat dan 10 kilometer, moet het logischerwijze groter zijn geweest.
 
Duidelijk was te zien, volgens de getuige, dat de lichten zich in vier secties van ringen bevonden, die linksom en dan weer rechtsom draaiden. De lampen zelf draaiden dan weer tegen de richting in. Het had wat weg van een enorm wagenwiel. De lampen straalden zacht licht uit, te vergelijken met TL verlichting. Het object gaf overigens geen enkel geluid.
 
Het object werd langzaam kleiner, waarbij de man concludeert dat het dus rustig opsteeg. Vervolgens schoot het binnen een tel recht omhoog en was toen niet meer te zien.
 
De man had ook het idee dat de lichten te maken konden hebben met de aandrijving, waardoor het object zo stabiel kon blijven hangen. Op de vraag of zij bang waren tijdens het gebeuren, antwoordde de man dat dit absoluut niet het geval was, maar dat ze meer gefascineerd waren en het als een unieke belevenis ervoeren.
 
Verder vond de man het niet nodig melding te maken bij politie of gemeente, omdat zij hier naar zijn idee toch niets mee kunnen.
 
UFO-Meldpunt
 
UPDATE 17-12-2009: 
 
Afgelopen woensdagmiddag werd er contact met ons opgenomen door Matthijs Klaassen, student journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Omdat Matthijs geïnteresseerd was in UFO meldingen en daar graag eens een item van wilde maken, vroeg hij ons of wij deze week nog meldingen hadden binnengekregen.
 
We haalden de bijzondere waarneming van de getuige uit Vries aan, die zaterdagmorgen een enorm object boven zijn huis zag hangen.
 
Dhr. Kapma, één van de twee getuigen, ging akkoord om aan het nieuwsitem mee te werken en werd donderdag door Matthijs geïnterviewd. Het artikel is voorzien van een audiofragment, waarin Kapma uitleg geeft over het object dat hij samen met zijn vrouw heeft gezien.
 
Red. Niburu

‘Buitenaards object hing boven Vries’

Door Nicole Besselink en Matthijs Klaassen
 
17 DECEMBER – Een inwoner van het Drentse Vries meent zaterdagochtend een gigantisch object boven zijn woonplaats te hebben gezien. De omvang van het voorwerp wordt geschat op achttien vierkante kilometer, de snelheid op 65.000 kilometer per uur. Bij de politie is niets gemeld, omdat de spotter, Hendrik Kapma meent dat hier toch niets mee gedaan wordt.
 
Op de ufo-nieuwswebsite Niburu wordt het buitenaardse object omschreven als "enorme, heel hard draaiende lichtplaten." Het object zou geen geluid maken.
 
Kapma zegt er inmiddels aan gewend te zijn dat mensen sceptisch reageren. "Iedereen heeft een ander verhaal." Maar hij trekt het bestaan van buitenaards leven niet meer in twijfel. Zijn bevindingen zijn geplaatst op de Nederlandse UFO Database.
 
Beluister hieronder het interview met Hendrik Kapma: 
Bron: Elementweb.nl

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tjerry
tjerry
12 jaren geleden

ook ufo gezien die nacht

Hoi, ik fietste zaterdagnacht van Kloosterveen langs het kanaal NZ richting viaduct van A28 rond half een ’s nachts. Toen zag ik in het noordoosten een felle oranje licht. (vanuit mijn positie ergens richting Vries dus). Eerst dacht ik aan een ster. Later zag ik hem bewegen, eerst langzaam, toen versnelde het. Toen zag ik dat het uit twee punten bestond. Ineens werd het oranje licht steeds kleiner en leek het omhoog te gaan. En toen was het weg.

Groetjes, Tjerry

x

Check Also

model

‘Kunnen we afspreken dat we de modellen van het OMT niet langer serieus nemen?’

De horeca en cultuursector blijven in ieder ...

Wij gaan door met nieuws brengen, ook in 2022

Wij gaan door! Steun jij ons ook in 2022?

Een welgemeend dankjewel! Sinds we los zijn ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

1
0
We lezen graag je reactie!x