Homepagina » Nine For News » ‘Vrij en onafhankelijk nieuws’… Hoe bedoel je?
NineForNews Vrij en onafhankelijk nieuws

‘Vrij en onafhankelijk nieuws’… Hoe bedoel je?

Iedereen die onze website bezoekt kent intussen de slogan wel die onder ons logo staat: Vrij en onafhankelijk nieuws. Toch is niet voor iedereen duidelijk wat we hier precies mee bedoelen, wat blijkt uit de opmerkingen die er (meestal in negatieve zin) nog weleens onze kant op komen.

Daarom willen we in dit exclusieve nieuwsbrief-artikel duidelijk maken wat onze definitie is van ‘vrij en onafhankelijk’ en waarom dit zo goed past bij NineForNews.

Laten we eerst eens de Mainstream Media bekijken. Als je op internet een rondje surft langs de diverse mediabedrijven (TMG, Sanoma, etc.) ontdek je al snel dat de enorme hoeveelheid aan media in de vorm van kranten, tijdschriften, radio en tv, en dus ook nieuwssites op internet, in handen zijn van maar een klein groepje bedrijven met daarboven veelal private families.

Graaf je nog iets dieper dan is er bij de meesten al gauw een link naar de Bilderberggroep te vinden, wat niet zo gek is natuurlijk, want daar worden de ‘rijken der aarde’ uitgenodigd. En laten de mensen in de toppen van de media-piramides nou precies tot de allerrijksten behoren. Daarbij zijn deze mensen doorgaans verwikkeld in een intieme verstrengeling met overheden, waarbij zij hun mediabedrijven gebruiken voor propaganda en het opleggen van een algemene opinie.

Voeg daarbij het zoethouden van hun aandeelhouders en je kunt je terecht afvragen: hoe onafhankelijk zijn zij? Het antwoord: dat zijn zij niet! De vermenging met politiek en de macht van aandeelhouders is belangrijker dan het eerlijk informeren van het publiek!

Terug naar NineForNews. Wat maakt ons ‘vrij en onafhankelijk’? De Dikke Van Dale geeft de volgende beschrijving van ‘vrij’:

vrij (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

  • onafhankelijk van de macht of wil van een ander

En voor ‘onafhankelijk’ geeft Van Dale de volgende beschrijving:

on·af·han·ke·lijk (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

  • vrij, zelfstandig
  • door niets bepaald of geregeld

NineForNews is onderdeel van Innerworld Creation Inc., een zelfstandig bedrijf dat is opgericht vanuit het motto ‘your inner world creates your outer world’, oftewel: hoe je denkt – je innerlijke overtuigingen – bepaalt hoe je de wereld om je heen ervaart. Daarin kun je veranderingen aanbrengen door je denken aan te passen. Verander je denken, dan verandert je wereld!

NineForNews.nl is een kanaal waarmee wij nieuwsberichten doorgeven waardoor je op een andere manier kunt gaan denken, nieuwe mogelijkheden kunt bekijken, en door de reactiemogelijkheid kunnen de lezers hun visie(s) met elkaar delen waardoor velen ook op een andere manier leren denken.

Nu wordt er vaak geschermd met de advertenties op onze website, alsof dat ons ‘afhankelijk’ zou maken. Er zijn echter geen aandeelhouders die tevreden gesteld moeten worden, er zijn slechts rekeningen en kosten die gedekt moeten worden en er zijn drie mensen fulltime aan het werk om de site en alles daaromheen als een geoliede machine te laten lopen. De adverteerders hebben geen enkele zeggenschap over de inhoud van de website.

NineForNews.nl is een vrije, zelfstandige website, zonder inmenging van welk ander bedrijf dan ook, waar alleen zaken geplaatst worden waar wij zelf van denken dat onze lezers hier iets aan kunnen hebben. Er is niemand die ons voorschrijft wat we wel of niet moeten/mogen plaatsen, dat bepalen wij als driekoppig team volledig zelf.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dnnnoz
Dnnnoz
5 jaren geleden

Ik zou mij bijna aangesproken voelen.
Toch veel lof en weinig kritiek over de producten en diensten van jullie adverteerders.

Zelf begin je al over de adverteerders. Gevolgd door een excuus, een goed excuus, maar een excuus.
Je schuift meteen de verantwoordelijkheid af op kosten, rekeningen, 3 man personeel en het hebben van geen keus. En dat alles gevolgd door de ultieme slagzin van MSN woordvoerders “De adverteerders hebben geen enkele zeggenschap over de inhoud”.

Ik begrijp de statement, maar ondanks dat jullie goed werk doen en je niet laten beïnvloeden door eventuele belangen. Lijkt het mij niet dat jullie een claim mogen leggen op de wijziging van de definitie van een Nederlands woord? Hoe onafhankelijk jullie je ook voelen.

Er is vast een reden dat sites als deze ‘alternatief’ worden genoemd door velen.

x

Check Also

k3

Ophef om ‘coronavaccinhit’ van K3 op Qmusic: ‘Dit is indoctrinatie’

Het ziet ernaar uit dat België op ...

EU

EU wil geen ministerie van waarheid, maar eigenlijk ook weer wel

Volgens de Europese Commissie is nepnieuws een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

1
0
We lezen graag je reactie!x