Homepagina » Exclusief » ‘Vrij en onafhankelijk nieuws’… Hoe bedoel je?
NineForNews Vrij en onafhankelijk nieuws

‘Vrij en onafhankelijk nieuws’… Hoe bedoel je?

Iedereen die onze website bezoekt kent intussen de slogan wel die onder ons logo staat: Vrij en onafhankelijk nieuws. Toch is niet voor iedereen duidelijk wat we hier precies mee bedoelen, wat blijkt uit de opmerkingen die er (meestal in negatieve zin) nog weleens onze kant op komen.

Daarom willen we in dit exclusieve nieuwsbrief-artikel duidelijk maken wat onze definitie is van ‘vrij en onafhankelijk’ en waarom dit zo goed past bij NineForNews.

Laten we eerst eens de Mainstream Media bekijken. Als je op internet een rondje surft langs de diverse mediabedrijven (TMG, Sanoma, etc.) ontdek je al snel dat de enorme hoeveelheid aan media in de vorm van kranten, tijdschriften, radio en tv, en dus ook nieuwssites op internet, in handen zijn van maar een klein groepje bedrijven met daarboven veelal private families.

Graaf je nog iets dieper dan is er bij de meesten al gauw een link naar de Bilderberggroep te vinden, wat niet zo gek is natuurlijk, want daar worden de ‘rijken der aarde’ uitgenodigd. En laten de mensen in de toppen van de media-piramides nou precies tot de allerrijksten behoren. Daarbij zijn deze mensen doorgaans verwikkeld in een intieme verstrengeling met overheden, waarbij zij hun mediabedrijven gebruiken voor propaganda en het opleggen van een algemene opinie.

Voeg daarbij het zoethouden van hun aandeelhouders en je kunt je terecht afvragen: hoe onafhankelijk zijn zij? Het antwoord: dat zijn zij niet! De vermenging met politiek en de macht van aandeelhouders is belangrijker dan het eerlijk informeren van het publiek!

Terug naar NineForNews. Wat maakt ons ‘vrij en onafhankelijk’? De Dikke Van Dale geeft de volgende beschrijving van ‘vrij’:

vrij (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

 • onafhankelijk van de macht of wil van een ander

En voor ‘onafhankelijk’ geeft Van Dale de volgende beschrijving:

on·af·han·ke·lijk (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

 • vrij, zelfstandig
 • door niets bepaald of geregeld

NineForNews is onderdeel van Innerworld Creation Inc., een zelfstandig bedrijf dat is opgericht vanuit het motto ‘your inner world creates your outer world’, oftewel: hoe je denkt – je innerlijke overtuigingen – bepaalt hoe je de wereld om je heen ervaart. Daarin kun je veranderingen aanbrengen door je denken aan te passen. Verander je denken, dan verandert je wereld!

NineForNews.nl is een kanaal waarmee wij nieuwsberichten doorgeven waardoor je op een andere manier kunt gaan denken, nieuwe mogelijkheden kunt bekijken, en door de reactiemogelijkheid kunnen de lezers hun visie(s) met elkaar delen waardoor velen ook op een andere manier leren denken.

Nu wordt er vaak geschermd met de advertenties op onze website, alsof dat ons ‘afhankelijk’ zou maken. Er zijn echter geen aandeelhouders die tevreden gesteld moeten worden, er zijn slechts rekeningen en kosten die gedekt moeten worden en er zijn drie mensen fulltime aan het werk om de site en alles daaromheen als een geoliede machine te laten lopen. De adverteerders hebben geen enkele zeggenschap over de inhoud van de website.

NineForNews.nl is een vrije, zelfstandige website, zonder inmenging van welk ander bedrijf dan ook, waar alleen zaken geplaatst worden waar wij zelf van denken dat onze lezers hier iets aan kunnen hebben. Er is niemand die ons voorschrijft wat we wel of niet moeten/mogen plaatsen, dat bepalen wij als driekoppig team volledig zelf.Vond je dit artikel belangrijk? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

1 reactie

 1. Ik zou mij bijna aangesproken voelen.
  Toch veel lof en weinig kritiek over de producten en diensten van jullie adverteerders.

  Zelf begin je al over de adverteerders. Gevolgd door een excuus, een goed excuus, maar een excuus.
  Je schuift meteen de verantwoordelijkheid af op kosten, rekeningen, 3 man personeel en het hebben van geen keus. En dat alles gevolgd door de ultieme slagzin van MSN woordvoerders “De adverteerders hebben geen enkele zeggenschap over de inhoud”.

  Ik begrijp de statement, maar ondanks dat jullie goed werk doen en je niet laten beïnvloeden door eventuele belangen. Lijkt het mij niet dat jullie een claim mogen leggen op de wijziging van de definitie van een Nederlands woord? Hoe onafhankelijk jullie je ook voelen.

  Er is vast een reden dat sites als deze ‘alternatief’ worden genoemd door velen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Natiestaten moeten hun soevereiniteit uit handen geven aan de Nieuwe Wereldorde. Merkel laat ware aard zien

We moeten de vrijheid van meningsuiting inperken, want anders zal de samenleving niet vrij zijn. Kijken: Merkel houdt bizarre speech

De Duitse bondskanselier Angela Merkel, die de ...

De Tweede Wereldoorlog is niet begonnen door nazi-Duitsland. Dit zijn de lessen die je niet geleerd hebt op school (daar is een reden voor)

De Tweede Wereldoorlog is niet begonnen door nazi-Duitsland. Dit zijn de lessen die je niet geleerd hebt op school (en daar is een reden voor)

In oorlog sneuvelt de waarheid het eerst, ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.