Natuur en Milieu

Zeer vroege sneeuwval bereikt bosbranden Minnesota

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zo’n 300 brandweerlieden bestrijden op dit ogenblik de grootste brandhaarden in de Amerikaanse staat Minnesota in 100 jaar tijd.

Op woensdagavond zijn 200 extra brandweermannen aangekomen vanuit het westen van de Verenigde Staten. Terwijl de bosbranden aanhouden wordt het gebied getroffen door erg vroege sneeuwval.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het Departement van Natuurlijke Hulpbronnen van de staat Wisconsin kondigde een zeldzame code rood af voor de lucht nadat rook zelfs de stad Milwaukee bereikte. Functionarissen hebben de code rood inmiddels verlaagd naar oranje. De rook heeft ook de zuidelijke buurstaat Illinois bereikt.

Daarbij begon het op woensdagmiddag in het gebied te sneeuwen, zo meldde het radiostation North Shore Radio.

The Duluth News Tribune liet weten dat de brandweerlieden zwaar materieel inzetten om te voorkomen dat de vlammen nog verder naar het zuiden zullen reiken. Inmiddels staat meer dan 40.000 hectare in brand.

Het bosbeheer van Wisconsin liet tegenover de Associated Press weten dat het vuur zich niet meer dan een halve kilometer per dag zou moeten uitbreiden. Meteoroloog Paul Huttner zei echter dat de vlammenzee nog tenminste enkele weken zal aanhouden.

Het vuur nadert een gebied met omgevallen en omgewaaide bomen als gevolg van een storm in 1999. De brandweer liet tegenover Northland’s NewsCenter weten dat het droge hout vlam zal vatten als een doos lucifers. Het vuur ontstond op 18 augustus jongstleden nadat de bliksem insloeg.

Ook zeer vroege sneeuw in de bergen rond Aspen in de staat Colorado. Tot minder dan 3.000 meter hoogte kan daar vandaag al sneeuw vallen. Normaal worden verschillende bergpassen pas in november gesloten vanwege winterweer, tenzij het Departement van Verkeer van Colorado genoodzaakt is ze eerder te sluiten.

Bronnen: Bringmethenews.com en Aspentimes.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x