Archeologie

VS leggen beslag op Perzische kleitabletten

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de VS zijn Iraanse culturele artefacten in beslag genomen, zo laat voorzitter van de culturele commissie van het Iraanse parlement Gholam Ali Haddad-Adel weten.

Tijdens de Irakoorlog kregen Amerikaanse soldaten afbeeldingen mee van artefacten die ze buit moesten maken. Op het moment van de Arabische lente werden Egyptische veiligheidsagenten betrapt op het plunderen van artefacten uit musea in Caïro.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Verenigde Staten dreigen de Iraanse antiquiteiten, waaronder waardevolle Perzische artefacten die bewaard worden door de Universiteit van Chicago, te veilen. Amerikaanse federale rechtbanken gaven tevens opdracht beslag te leggen op Iraans cultureel erfgoed in het Field Museum of National History in Chicago.

Haddad-Adel benadrukte dat de inbeslagname tegen de culturele principes indruist en tekenend is voor de Amerikaanse irrationaliteit en onbeschaafde manieren.

Tijdens de plunderingen begin vorig jaar in Caïro en elders in Egypte lieten hulpverleners weten dat diverse gewonde plunderaars identiteitspasjes van de geheime politie bij zich droegen. Deze professionele intriganten werden daarnaast ingezet om de vreedzame beweging in diskrediet te brengen, zoals later ook was te zien tijdens de Occupy-beweging in Rome.

Wat wil de gevestigde orde met de oude informatie die op de kleitabletten en andere artefacten staat geschreven? En welke idealen streeft deze orde na? Is het niet toevallig dat juist enige Amerikaanse militairen in opspraak zijn geraakt omdat ze poseerden met een SS-vlag?

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x