Binnenland

VVD Amsterdam tegen Occupy, protest breidt zich uit naar de Dam

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De VVD in Amsterdam wil een einde maken aan het tentenkamp van de beweging Occupy op het Amsterdamse Beursplein. Fractievoorzitter Robert Flos vindt dat burgemeester Eberhard van der Laan hierover in gesprek moet gaan met de betogers.

Ondertussen barst Occupy Amsterdam uit haar voegen en breidt de beweging zich inmiddels uit naar de Dam.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Wat Flos betreft sluit het tentenkamp volgende week, liet het raadslid vrijdag weten. “Het is niet goed dat er in de stad een permanente antiglobalistische minicamping ontstaat,” zegt Flos. ”Als de herfstvakantie voorbij is, vind ik het tijd voor het beëindigen van de Amsterdamse actie Occupy, zodat het Beursplein weer voor andere doeleinden beschikbaar komt.”

Geen ontruiming

Flos wil dat het sluiten van het actiekamp in goed onderling overleg gaat. Hij benadrukt geen ontruiming te willen door de politie. Als de tenten er volgende week nog staan, gaat Flos de burgemeester donderdag formeel in de gemeenteraad op de kwestie aanspreken.

Geen einddatum

Van der Laan is in Brussel en kon vrijdag niet reageren. Zijn woordvoerster zegt dat er geen einddatum is vastgelegd en dat de gemeente constant met de demonstranten en de politie praat over hoe het verder moet. – Bron: Depers.nl

Occupy breidt verder uit

Denkt de VVD dat het Occupy-protest van korte duur is of dat het gaat om een spelletje? Occupy Amsterdam is inmiddels zo groot geworden dat men aan het uitbreiden is naar de Dam. De eerste tenten zijn al opgezet.

Om de paar tenten die er tot nu toe staan te ondersteunen worden betogers gevraagd die mee willen doen aan de uitbreiding. Momenteel wordt een extra grote tent op het Beursplein neergezet. Occupy Amsterdam behoort met ruim 100 tenten tot de top 5 actiekampen wereldwijd.

Protestmars

Aanstaande zaterdag houden de betogers in Amsterdam een protestmars vanaf het Beursplein naar de Nederlandse centrale bank, De Nederlandsche Bank. De manifestatie begint om 13.00 uur. Om 12.00 uur wordt er verzameld op het plein en is er een open vergadering.

De betogers op het Beursplein zijn vastbesloten te overwinteren als dat nodig zou zijn. Ze krijgen volop donaties van sympathisanten. De organisatie meldt dat alles welkom is: eten, drinken, zeil, ballast, touw en palen voor tenten, camping gas, kachels, mobiele telefoonopladers, vervoer (bijvoorbeeld bakfietsen of bussen), dekens, pallets en donaties voor de huur van de wc’s die zijn neergezet. Het Occupy-protest groeit sterk, er zijn nu al in meer dan 2.125 steden demonstraties.

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x