Het Complot

Waarom werd Megaupload werkelijk offline gehaald?

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In december 2011, slechts weken voor de filehoster Megaupload offline werd gehaald, deed Digital Music News verslag van iets wat de muziekindustrie voor altijd zou veranderen.

MegaBox zou worden onthuld als alternatieve muziekwinkel zodat artiesten muziek konden verkopen aan klanten zonder de tussenkomst van de platenfirma’s.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Universal Music Group weet dat we met haar zullen concurreren via onze onderneming Megabox.com, een website die artiesten binnenkort in staat stelt hun creaties direct aan klanten te verkopen en 90 procent van hun inkomsten zelf te houden,” zei oprichter van Megaupload Kim ‘Dotcom’ Schmitz.

Gratis

Naast dat artiesten 90 procent van hun inkomsten voor elke single zouden mogen houden, wilde Megaupload ze ook betalen voor nummers die internetgebruikers gratis mochten downloaden.

“We hebben een oplossing bedacht die de Megakey wordt genoemd en die artiesten inkomsten laat genereren via de gebruikers die gratis muziek mogen downloaden,” legde Schmitz uit. “We betalen artiesten zelfs voor gratis downloads. Het Megakey-model is getest met een miljoen gebruikers en werkt.”

Overdreven

Megaupload werd door de FBI afgesloten omdat rechthebbenden van auteursrechtelijk beschermd materiaal volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie ruim 500 miljoen dollar zijn misgelopen door de website.

De vier oprichters, onder wie een 29-jarige Nederlander, zijn in Nieuw-Zeeland aangehouden. In reactie riep de groep Anonymous op tot een reeks cyberaanvallen. Zo waren onder andere de websites van de FBI, het Amerikaanse ministerie van Justitie, platenfirma Universal Music Group en een aantal auteursrechtenorganisaties slecht bereikbaar. Ook de website van de Nederlandse auteursrechtenorganisatie BREIN werd onder vuur genomen.

Voordat Megaupload offline werd gehaald stond in een verklaring op de site dat de beschuldigingen schromelijk zijn overdreven. “Feit is dat we het overgrote deel van het verkeer op Megaupload legaal verspreiden.”

Bron

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x