Channelings

Wanneer is iets lijden, en wat kun je eraan doen? – Channeling 13-10-2022

Help ons door dit met vrienden op je social media te delen!

lijdenWelkom, welkom, lief mens, op deze prachtige dag. We zijn verheugd weer bij je te zijn en we willen het graag hebben over het onderwerp lijden.

Veel mensen hebben het gevoel dat ze lijden. Het kan lijden zijn door lichamelijke problemen, lijden door financiële problemen, lijden door hun relaties, lijden door hun werk, hun omgeving, hun huis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Noem jij wat het ook is dat je meemaakt ‘lijden’? Zie je jezelf zo, alsof je lijdt?

Laten we daar wat meer in duiken en bespreken wat lijden werkelijk is.

Volgens een woordenboek is lijden ‘de ervaring van mentale, emotionele of fysieke pijn’.

Met die omschrijving zijn we het wel eens, maar we willen graag wat verder gaan dan dat.

Wat werkelijk lijden veroorzaakt

Want de pijn die gevoeld wordt, is meestal een gevolg van gedachten die zich afspelen in de geest van degene die het lijden ervaart.

Als je pijn ervaart, op welke manier dan ook, ben je gewend het een vorm van lijden te noemen. Maar is het dat werkelijk?

Wat veroorzaakt de meeste pijn, dat leidt tot het geven van de betekenis van ‘lijden’?

Zijn dat niet de gedachten die je erover denkt? Is dat niet het niet in het nu-moment zijn, en in plaats daarvan in gedachten in het verleden of de toekomst zijn?

Voorbeeld van fysiek lijden

lijden door hoofdpijnDenk er even over na. Als je hoofdpijn hebt, kan dat heel vervelend zijn, en als het ernstige hoofdpijn is zoals migraine, dan snappen we dat je dat een soort lijden zou kunnen noemen.

Maar wat doe je als je die hoofdpijn ervaart? Je gaat liggen, neemt wat tijd om je lichaam en hoofd rust te geven, en velen van jullie nemen een pijnstiller in de hoop de pijn te stoppen.

Maar waardoor voelt de pijn alsof je lijdt? Het zijn de gedachten die in je hoofd rondgaan.

Niet in het heden zijn

Je denkt “Ik wou dat dit wegging”, “Ik kan niet tegen dit gevoel”, “Ik heb zoveel pijn, het doet zo zeer”, “Ik hoop dat ik niet hoef over te geven, ik haat misselijk zijn”….

Geen van die gedachten zijn eigenlijk in het huidige moment. Ze zijn allemaal op één of andere manier gericht op wat er in de nabije toekomst zal zijn!

Ofwel de hoop dat het weggaat, wat in de toekomst zal zijn, zelfs als die toekomst slechts een kwartier later is als je een pijnstiller hebt genomen, ofwel de gedachte dat je niet wilt overgeven, wat ook een gedachte is over iets dat niet nu gebeurt, maar in de toekomst zou kunnen gebeuren.

Dit is slechts een eenvoudig voorbeeld hoe je lijden opwekt door je gedachten.

Zelf opgewekt lijden

Je neemt een vorm van pijn, en duikt daar met je gedachten in.

En in plaats van jezelf te helpen, sleep je jezelf mee in de pijn, in wat je lijden noemt, en maakt het erger.

En dan ben je werkelijk aan het lijden.

Hetzelfde geldt voor elke kwestie die veroorzaakt dat je pijn, onrust of je niet goed voelen ervaart.

Als je je gedachten nader bekijkt, zul je gaan zien dat het is hoe je de dingen waarneemt, wat lijden veroorzaakt, of de afwezigheid ervan.

Er zijn betere manieren om met pijn om te gaan, dan in een gevoel van lijden te duiken!

Een manier om lijden op te lossen

herkader wat er gaande isAls je wat het ook is dat je doormaakt herkadert, het een andere betekenis geeft, in plaats van het te zien als pijn, kun je het zien als een ervaring.

Zie het als een middel dat je probeert te vertellen dat je iets moet doen, of stoppen met iets te doen.

Hoofdpijn, om bij het aanvankelijke voorbeeld te blijven, probeert je iets te vertellen.

Je doet dingen, misschien eet of drink je dingen, waardoor je lichaam reageert met pijn, om je aandacht te krijgen, om je te helpen betere beslissingen te nemen als het gaat om eten, omgaan met stress, of uitdagingen waar je mee zit.

Schenk aandacht aan wat je denkt!

Als je gaat kijken naar wat je lichaam, of iets wat pijn doet, je probeert te vertellen, zul je ervaren dat ‘lijden’ iets is dat plotseling uit je vocabulaire verdwijnt.

Je lijdt alleen wat je denkt dat je lijdt.

Het zijn de gedachten die je denkt die elke ervaring die je hebt, elke lichamelijke reactie die je hebt, elk emotioneel probleem dat je hebt, maken tot iets wat het eigenlijk niet is.

Het wordt veroorzaakt door je gedachten.

We hopen dat je begrijpt hoe belangrijk het is om controle te hebben over wat je denkt.

We hebben het hier al heel vaak over gehad, en nog steeds zien we dat veel mensen gedachten blijven denken die niet nuttig zijn, die hen schade berokkenen, meer dan welk probleem of welke ervaring dan ook die ze doormaken.

Krijg grip op je gedachten

Wat voor gedachten heb je?We willen dat je een gelukkig leven leidt, en we willen je leren hoe je een gezondere ‘denker’ kunt worden, door te stoppen met piekeren, en te stoppen met de negatieve praat in je gedachten.

Dat zijn gewoonten, verslavingen zelfs, die je kunt stoppen, als je bereid bent eraan te werken!

Dus, telkens als je het gevoel hebt dat je last hebt van wat dan ook, denk dan nog eens na, en begin nieuwe gedachten te denken.

Zie hoe alles wat er in je leven gebeurt je eigen creatie is, en dat het er is om je iets te vertellen!

Speel ermee!

Speel met deze kennis, experimenteer ermee, en zie hoe je gedachten effect hebben op je stemming, op hoe je de dingen ziet en waarneemt.

Het kan een leuke manier zijn om je bewustzijn te vergroten, wat tenslotte de reden is waarom je überhaupt deze menselijke ervaring hebt!

We houden heel veel van je, lief mens, en kijken ernaar uit je in je kracht te zien stappen! Jij kunt dit!

Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is, en daarmee zijn we compleet.

4.2 22 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Tabitha Daniëlle

Lady Tabitha Daniëlle is de channeler achter alle gechannelde berichten op deze site. Voor wekelijkse channelings bezoek je voortaan haar eigen website, TabithaDanielle.com, aangezien nieuwe berichten niet meer op NineForNews zullen verschijnen. Meld je aan voor haar nieuwsbrief en krijg tijdelijk het GRATIS eBook 'Free Introduction to Channeling', dat je inzicht biedt in het fenomeen channeling. Let wel: haar site is in het Engels en hoewel Lady Tabitha Universele Wijsheid channelt, is zij geen medium of helderziende. Als je geïnteresseerd bent in spirituele groei, is dit de plek om te beginnen.
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sophie
Sophie
1 jaar geleden

Nou, sorry maar dat vind ik heel goedkoop!
Bij hoofdpijn of iets dergelijks kan ik het me nog voorstellen maar als iets fysieks je plotseling overkomt en je daar 24 uur per dag mee wordt geconfronteerd, het je belemmert in alle activiteiten,
constant aanwezig enz, is het niet te doen alsof het er niet is.
Als dit te lang duurt, houd ik het voor gezien.
Ik kan de logica er niet van vinden en snak naar een oplossing.

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Ik raad de schrijver van deze berichten aan om het boek bestaansrecht van Maarten A Oversier eens te lezen!

Neutraal punt.
Neutraal punt.
1 jaar geleden

Wederom klopt de kern van deze channeling echter er worden nogal wat mentale en fysieke zaken op één hoop gegooid. Er zijn veel gradaties zoals. Lijden door fysieke ongemakken met gradaties in achterliggende oorzaken plus lijden door piekeren die het lichaam ziek kunnen maken of allerlei scenario’s verzinnen die vaak een hele andere draai kunnen krijgen. Ik snap de reactie van Sophie op deze Channeling maar lees in een reactie op haar comment van iemand die drie herseninfarcten heeft gehad en hoe er in de praktijk mee omgaat, ik heb hier diep respect voor. Als je 24 uur per dag lijd onder een fysiek ongemak dan komt het heel logisch ook in je mentaal lichaam en wat als het al heel lang is raak je er dan ook aan gewend. Leer je dan van andere die je ondersteunen niet het edele gedrag van naastenliefde? Niets gebeurd zonder en (achterliggende) reden in een intelligente Kosmos.
Nu komt de aap uit de mouw via een voorstel met wat ik mis in deze channeling, namelijk om de grote hoop op te splitsen in specifieke delen met voorbeelden. Ik ga een poging doen en als we elkaar met voorbeelden aanvullen dan kunnen we deze channeling aanvullen en toegevoegde waarde geven door medeLIJDEN of compassie te tonen naar die wezens die ons willen helpen maar net als wij ook niet perfect zijn en soms wat onsnapbaar vanuit de ideale/bredere kijk overkomen. Ik kom op een oude spreuk uit die we vroeger op Zee gebruikte die ik even wat ombuig. “Ze bedoelen het goed maar het komt soms wat warrig en te kernachtig over ” De kracht zit erin maar nu nog grijpbaar maken voor het brede publiek want waarom zouden deze channelings anders gepubliceerd worden toch?Kortom met hun en het medium zijn we een deel van het totaal tevens is de som van de delen meer dan het totaal volgens een bekende uitspraak.
Komt ie ik trap af en vul me/we elkaar aan.

A Het voorbeeld van Sophie 24 uur per dag een fysiek lijden hebben.
Dat is geen kattenpis om aan te denken als je gezond bent. Echter er kan een karmiche oorzaak aan ten grondslag liggen of een keuze voor je reïncarneert om iets mee te maken om juist vanuit deze positie andere faciliteiten te ervaren. Iemand die blind is heeft vaak andere vermogens ik zeg niet hoger of lager eerder specifiek of intenser ontwikkeld. Dan heb je als voorbeeld Steven Hawkins en Hellen Keller enzovoorts. Je kan in een vorig leven gehandicapten minachtend behandeld hebben en gekozen om nu het te ondergaan om zodoende kompleter te worden. Hoewel we potentiële Goden zijn hebben we ook nog ons pad er naar toe af te leggen en er rijp voor worden. Terwijl we in het grote SPEL ook last of genot hebben het is maar hoe je het bekijkt van dierlijke lusten en instincten geholpen tevens gehandicapt of gezegend met een denkvermogen plus geloven in zaken maar niet zeker weten en als saus eroverheen een jawel IK of EGO.. Het is net een groot theater stuk.

B piekeren iets waar ik me ook lekker aan kan overgeven en langzaam aan gelukkig steeds vaker stop kan zetten omdat ik doorzie dat ik scenario’s maak en als ik niet oppas ze dan ook werkelijkheid kan maken. Dat had deze Channeling ook kunnen vermelden dat mis ik. Het klopt wel dat je je druk maakt om niets maar niet in alle gevallen. Met de scenario’s of piekeren uit boosheid kan je jezelf opfokken en je gaat dan ook die energie uitstralen waardoor het uit kan komen zoals bijvoorbeeld buren ruzies. Het wordt een ander verhaal als je je ego niet de baas laat zijn die vind altijd wel iets om zichzelf te rechtvaardigen. Dit soort piekeren zonder ego waar je naar een oplossing zoekt waarbij je de rest in waarde laat kan heel vruchtbaar zijn en dan ook beelden oproept die aan helderziend grenzen en letterlijk uitkomen. Dit ideaalbeeld komt op de hoofdplaats in deze Channelings terwijl wij in de botsautobaan rondjes draaien en nog niet via die stang naar het net erboven contact met de sturende kracht (die alles kan verklaren)van die botsauto’s hebben.
Groeten.

.,liefde Madeliefje
.,liefde Madeliefje
1 jaar geleden

Bedankt voor deze les,ieder mens zal pijn op z,n eigen denken en voelen ervaren,maar als je medelijden hebt ga je mee lijden,maar enig medeleven tonen kan kan voor die persoon verkwikkend werken,de maatschappij is al zo hard,wat liefde geven kan nooit kwaad doen !

Back to top button