Gezondheid

Roken van medicinale cannabis goed voor mensen met MS

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het roken van medicinale cannabis kan symptomen van multiple sclerosis verzachten, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Onderzoekers van de Universiteit van Californië in San Diego ontdekten dat MS-patiënten die cannabis rookten minder last hadden van pijn en spasmes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Tijdens de studie die is gepubliceerd in het Canadian Medical Association Journal werd gekeken naar 30 mensen met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar. De helft van de deelnemers liep op krukken en 20 procent van hen zat in een rolstoel. Sommigen kregen willekeurig cannabis terwijl anderen een placebo ontvingen.

Positieve resultaten

Na de studie ontdekten de onderzoekers dat mensen die cannabis rookten minder spasmes en extreme spieraantrekkingen hadden. Daarnaast was hun pijn aanzienlijk afgenomen.

De cognitieve functies bleken wel achteruit te gaan, maar dat effect was van korte duur. Volgens de onderzoekers kunnen toekomstige studies vaststellen of met variërende doses dezelfde positieve resultaten kunnen worden bereikt zonder dat de cognitie van patiënten wordt aangetast.

In de Verenigde Staten is medicinale cannabis momenteel legaal in 16 staten en Wasington DC, meldt de New York Times.

Myelineschede

Multiple sclerosis is een auto-immuunziekte die het centraal zenuwstelsel en het brein aantast. In de eerste fase van de ziekte wordt de myelineschede van de zenuwvezels in een willekeurig aandoend patroon door afweercellen van het immuunsysteem aangetast. Dat leidt tot cognitieve problemen, spierzwakte, vreemde sensaties en problemen met balans en coördinatie.

Het gaat om de vijfde studie van het Centrum voor Onderzoek naar Medicinale Cannabis van de Universiteit van Californië naar de effecten van cannabisgebruik op ziektes. Alle studies vonden tot nu toe een positief effect.

Uit onderzoek van professor Raymond Hupperts van het Academisch MS Centrum Limburg bleek eerder dat het afweersysteem van MS-patiënten minder ontstekingsgevoelig is als ze vitamine D slikken.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x