Universum

Water ontdekt in atmosfeer van vijf andere planeten

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

NASA heeft met de ruimtetelescoop Hubble vijf planeten in het heelal ontdekt die water in de dampkring hebben.

De vijf planeten – WASP-17b, HD209458b, WASP-12b, WASP-19b en XO-1b – draaien rond dichtbijstaande sterren, zo meldde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

WASP-17b, een planeet met een buitengewoon dikke atmosfeer, en HD209458b bevatten het meeste water. “We kunnen nu gaan vergelijken hoeveel water aanwezig is in de dampkring van de verschillende exoplaneten,” zei planeetonderzoeker Avi Mandell van het Goddard Space Flight Center in de Amerikaanse staat Maryland. Het onderzoek is verschenen in The Astrophysical Journal.

Volgens NASA zijn de vijf planeten hete Jupiters, enorme werelden die dicht rond hun ster draaien. De onderzoekers waren in eerste instantie verrast dat alle vijf planeten nevelig zijn. Water is een cruciale voorwaarde voor leven zoals wij dat kennen.

“Waarnemingen met de Hubble-telescoop laten ons zien dat hete Jupiters verrassend vaak een nevelige of bewolkte atmosfeer hebben,” zei coauteur Heather Knutson van het California Institute of Technology.

Bron: Indiatimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Misschien moet je het anders gaan zien. GELD ontdekt bij andere wezens op andere planeten. Wellicht is dat nog bijzonderder als water op die planeten.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

Dit artikel is van minstens 50 jaar geleden ,maar ja toen was er nog geen internet voor jan met de pet. En heeft het al die tijd in een stoffige la gelegen.In afwachting om het te plaatsen.Om de massa zoet te houden.

Catharina R
Catharina R
10 jaren geleden

[quote name=”Pascal”]Misschien moet je het anders gaan zien. GELD ontdekt bij andere wezens op andere planeten. Wellicht is dat nog bijzonderder als water op die planeten.[/quote]
Mss ons geld wel ??? ik zou het niet zo vreemd vinden als je hoort wat sommigen zeggen zoals reptielen die schijnt bij ons zijn .

magda
magda
10 jaren geleden

[quote name=”Catharina R”][quote name=”Pascal”]Misschien moet je het anders gaan zien. GELD ontdekt bij andere wezens op andere planeten. Wellicht is dat nog bijzonderder als water op die planeten.[/quote]
Mss ons geld wel ??? ik zou het niet zo vreemd vinden als je hoort wat sommigen zeggen zoals reptielen die schijnt bij ons zijn .[/quote]
Dat klopt,hoor van veel mensen dat ze opeens in contact komen met ,wat wij narcisten noemen en dit vervelend vinden,eigenlijk zijn dit persoonlijkheden waarbij het reptielenbewustzijn boventoon heeft.Het kan ook zijn dat het meer op valt omdat mensen meer bewust worden van wat er in hun omgeving gaande is en zo onderscheid kunnen maken wat zuiver is en wat niet.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x