Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.
Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.
In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.
Kankerstamcellen
Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.
Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.
Overwinning: totaalverbod op omstreden onkruidgif Roundup in Duitsland. Wie volgt?
Arts: ‘De grote vraag is waarom de regering doorgaat met dit zinloze coronabeleid’
Suikerdranken weg van school, maar light-varianten verdwijnen niet. Lees hier wat er gebeurt met je longen, nieren en hart als je cola light drinkt
VIDEO: Deze gigantische steencirkel stelt archeologen voor een raadsel
Nieuw bewijs voor manifestatiekracht
“Britse ministerie van Defensie verzwijgt waarheid over UFO’s”
De griepprik als lucratief spel. Artsen onthullen schimmig verhaal over dit nutteloze vaccin
Google en Facebook gaan wel heel ver om de waarheid verborgen te houden. Journaliste onthult echte reden achter ‘fake news’
‘Grote overwinning’ in rechtszaak tegen World Economic Forum, Klaus Schwab zwicht