Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.
Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.
In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.
Kankerstamcellen
Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.
Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.
33 wetenschappers suggereren dat octopussen uit de ruimte komen. Zijn we allemaal aliens?
Vreemde piramide doet wetenschappers perplex staan. Hier komen ze met hun pet niet bij
‘Als wij massaal besluiten om ons niet meer te laten testen dan stopt deze waanzin’
De geplande monsteruitgaven voor het terugdringen van CO2 zijn niet bedoeld om de planeet te redden. Dit is de werkelijke reden
‘Coherente’ radiosignalen opgevangen van planeet op 12 lichtjaar
Klokkenluiders al tien jaar vogelvrij
Must see: voormalige Yezidi-slavin confronteert IS-verkrachter op tv nadat ze hem als ‘vluchteling’ tegenkwam in Duitsland
Dokter over bijwerkingen covidprik: ‘We stevenen af op een crisis’
Nieuwe NPO-serie over dystopische maatschappij waarin alle bewoners zijn gechipt: ‘Dit is ziek!’