Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.
Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.
In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.
Kankerstamcellen
Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.
Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.
Kijk hoe Rutte het beloofde inlegvel Oekraïne-verdrag trots naast zich neerlegt: ‘Walgelijk’
President Biden is helemaal de weg kwijt: ‘Poetin is Rusland binnengevallen’
Hulleman: 1984 en Animal Farm zijn niets vergeleken bij wat wij hier dan krijgen
Nigel Farage sloopt eurocraten tijdens schijnproces tegen Hongaarse premier Orban. Bekijk hier de beelden
‘De Wereldgezondheidsorganisatie is een volstrekt corrupte organisatie die moet worden opgedoekt’
Stad in Brazilië in de ban van UFO-landing. Wat is hier gebeurd?
‘Niets aan de hand’. Delftse hoogleraar legt uit waarom de zeespiegel geen probleem is
Belangrijke doorbraak: voor het eerst water gevonden op exoplaneet. Is hier leven?
Journalist woont geheim feestje van topbankiers bij