Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.
Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.
In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.
Kankerstamcellen
Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.
Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.
Goed nieuws voor mensen met migraine. Deze geneeskrachtige plant werkt beter tegen de pijn dan medicijnen
VIDEO: “Centrale banken onderdrukken goudprijs om valuta te manipuleren”
We zijn compleet doorgeslagen in de manier waarop we met ons voedsel omgaan. De gevolgen zijn niet mals
‘De bedenker van de coronapas zegt hier dat de coronapas geen enkel nut heeft’
Astronomen ontdekken mysterieus object aan rand van zonnestelsel. Leidt dit ons naar Planeet X?
De vier bendes die de VS besturen
Colloidaal zilver zuivert water, doodt candida, geneest infecties en helpt tegen griep
Dit is het bewijs dat in Groot-Brittannië al 800 jaar dezelfde families aan de macht zijn
De mysterieuze kracht van ayahuasca: “Enkele dosis levert al na een paar uur resultaat op”