Homepagina » Financieel » ‘We hebben in de toekomst een geldsysteem zonder rente’
We hebben in de toekomst een geldsysteem zonder rente

‘We hebben in de toekomst een geldsysteem zonder rente’

Door rente op geld ontstaat financiële instabiliteit. Rente op geld draagt ook bij aan de conjunctuurcyclus.

Omdat centrale banken en overheden de conjunctuurcyclus en financiële instabiliteit proberen te beteugelen denken veel mensen dat ze veilig zitten.

Financiële instellingen kunnen hierdoor meer risico’s nemen, waardoor het financiële systeem kan verzwakken en de waarde van het geld kan worden ondermijnd. Het resultaat is dat de reële economie wordt aangetast.

Omdat rente op geld een weerspiegeling is van het rendement op kapitaal brengt het verbieden van rente problemen met zich mee. Toch is het mogelijk om een nominale rente van nul procent te hanteren als de waarde van het geld maar kan stijgen.

Zodoende kan bankieren zonder een positieve nominale rente tot een efficiëntere economie leiden omdat rente dan niet langer bijdraagt aan economische crises. De verhoogde efficiëntie garandeert dat we in de toekomst een financieel systeem zonder rente gaan hebben.

Lees verder: Naturalmoney.org

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. het hele geldsysteem is een demonisch systeem ..er word gemoord..geplunderd.. gehandeld..oorlogvoering…enzv…kortom gezegt is het een monster met een grote honger naar meer.
  het hele democratie is een groot systeem die slachtoffers eist die in alle vormen bloed laat vloeien en vraagt voor haar bestaan en dat mag slachtoffers kosten op het werk in het verkeer enzv..op allerlij gebied gebeuren gebeurtenissen die het menselijke bestaan bedreigt..om het leven te vernietigen te laten ontsporen depressie crises het leven niet meer zien..waarin je volgepropt word met medicijnen om maar weer zo gauw mogelijk weer in het systeem te kunnen dienen ..geldwaarden is nu eenmaal meer waard dan het leven van de mens..
  letterlijk is het een systeem waarin geldwaarden boven het menselijke waarden uitstijgt..het leven word zo een minderheidswaarden waarin geld de waarden bepaald over het leven zelf..waarin iedereen meedeelt en meedoet om deze demonisch democratie te handhaven en ons ook laat eten van de mooie vruchten van deze slimmer rakker. iedereen werkt mee om dit systeem te handhaven iedereen is blind en schuldig aan deze razenij waarin tijd geld kost..en de mens berooft van zijn vreugde..zeg maar een verslaving maar dan eentje die zo groot is die boven andere verslavingen uitstijgt en zijn onderdanen met anderen verslavingen voed.. slachtoffers vallen er genoeg in haar systeem..tot dat men zelf aan de beurt bent en waarin je ogen word geopend…dat deze democratie boven het menselijke leven uitstijgt..een mensje meer of minder.. ach wat maakt het uit …als het maar geld opbrengt…

  1 likes
 2. geloven jullie toch zeker niet?

  0 likes
 3. Geld is een vreemd goedje;
  Als je het bewaart heb je er niks aan, als je het uitgeeft ben je het kwijt.

  0 likes
 4. Ruilhandel werkt nog beter.Ik ben voor de wet NESARA.Want ook bij het in het artikel beschreven renteloze geld, is het MEER van de rijkaard nooit vol.

  0 likes
 5. Hallo allemaal,

  Rente afschaffen op korte termijn is moeilijk omdat we ook inflatie hebben.

  Bij http://www.deblijeb.nl beogen we beide (met gebruik van een overgangsregeling) af te schaffen.

  Het verhaal NESARA kan niet, we hebben er niets aan als iedereen een miljoen euro of meer krijgt, dan is dit geld in 1 klapt niets meer waard.

  Groet,
  Hans

  0 likes
 6. [quote name=”Spectral”]Geld is een vreemd goedje;
  Als je het bewaart heb je er niks aan, als je het uitgeeft ben je het kwijt.[/quote]

  Als je er veel van hebt wordt het ook steeds meer, fijn bijverschijnsel.

  0 likes
 7. geld als schuld (Geld ALS Schuld) nl ondertiteld Volledige version

  http://youtu.be/ooyMha3831I

  0 likes
 8. [quote name=”m&m”]geloven jullie toch zeker niet?[/quote]
  Rente is corrupt, in de echte economie werk je voor je geld en laat je niet je geld voor je werken. Wie heeft eigenlijk uitgevonden dat geld wat op zichzelf niets waard is geld kan verdienen.

  0 likes
 9. [quote name=”Spectral”]Geld is een vreemd goedje;
  Als je het bewaart heb je er niks aan, als je het uitgeeft ben je het kwijt.[/quote]

  als je het uit geeft ben je het kwijt? je krijgt er toch wat voor terug?
  en bewaren noemt men sparen.

  0 likes
 10. [quote name=”Dondervogel”]Ruilhandel werkt nog beter.Ik ben voor de wet NESARA.Want ook bij het in het artikel beschreven renteloze geld, is het MEER van de rijkaard nooit vol.[/quote]

  het hierboven genoemde wordt alleen gezegd door mensen die niet werken of niet met geld om kunnen gaan.
  je moet niet altijd in een ander zijn potomonnee willen kijken, niet jaloers zijn op mensen die weten hoe je geld moet verdienen en eens tevreden zijn met wat je hebt.
  Als je niet tevreden bent moet je er wat aan doen.

  0 likes
 11. [quote name=”Riccardo”][quote name=”Spectral”]Geld is een vreemd goedje;
  Als je het bewaart heb je er niks aan, als je het uitgeeft ben je het kwijt.[/quote]

  als je het uit geeft ben je het kwijt? je krijgt er toch wat voor terug?
  en bewaren noemt men sparen.[/quote]
  Je krijgt alleen iets terug omdat de ontvanger van het biljet erop vertrouwd, als het vertrouwen er niet is krijg je niet veel voor je papiertje, getuigen de inflatie, met een stapel duizendjes een brood kopen is niet fijn.

  0 likes
 12. Geld is out dated. zie: http://www.youtube.com/watch?v=LPR2pNDnkPs

  We hebben een systeem nodig zonder macht en zonder rijkdom. Dit hoort in ons alle te zitten. Daarom ben ik voor een

  systeem dat gebaseerd is op

  grondstoffen

  monetaire systeem verdwijnt en daarmee ook de schulden aangezien dit hier op gebaseerd is.

  Voor meer info zie de link 😉

  Namaste

  0 likes
 13. of te wel:

  The Venus Project…

  Zou idiaal zijn.

  0 likes
 14. In welk boek staat dat ook al weer? Waar rente taboe is….. Dan begrijpt u meteen waarom de banksters dit boek willen verbieden. Weet u het nog steeds niet? Moet u toch een lezen deze zienswijze.

  0 likes
 15. Ik verbaas me dat Niburu nog steeds geen aandacht heeft besteed aan Bitcoin. Dit decentrale geldsysteem kan ons onafhankelijk maken van de boevenbende! Het kent geen inflatie en is decentraal, waardoor de mensen zelf de macht in eigen handen kunden krijgen.
  Betalingen zijn ook nog eens wereldwijd, bewezen veilig, bijna direct en zo goed als gratis.

  0 likes
 16. Het is echt superinteressant, zie ook http://bitcoin.org of https://bitonic.nl/over-bitcoin

  Tegenargumenten zoals dat het een piramidespel zou zijn zijn allang ontkracht, http://bitcoinspot.nl/welke-misverstanden-bestaan-er-over-bitcoin.html

  0 likes
 17. [quote name=”elles”][quote name=”m&m”]geloven jullie toch zeker niet?[/quote]
  Rente is corrupt, in de echte economie werk je voor je geld en laat je niet je geld voor je werken. Wie heeft eigenlijk uitgevonden dat geld wat op zichzelf niets waard is geld kan verdienen.[/quote]
  Dat was al uitgevonden door de Sumeriers maar dan in de vorm van ruilhandel waarbij je graan kon ”lenen” om te zaaien maar bij oogst wel bv een derde deel meer incl de oorspronkelijke hoeveelheid terug moest geven, dit is dus een vorm van rente ! De Sumeriers konden dit dmv spijkerschrift bij houden. Lees van How the Jews Betrayed Mankind Volume I, The Sumerian Swindle

  0 likes
 18. [quote name=”Spectral”]Geld is een vreemd goedje;
  Als je het bewaart heb je er niks aan, als je het uitgeeft ben je het kwijt.[/quote]
  Toch heb je meer aan een brood die je voor dat geld koopt dan een paar lousy flodertjes papier met opdruk. Het bedrag is niets anders dan gewoon een getal ! Van brood kan je leven niet van een getal ! Ga anders denken, kom uit de mainstream denk patroon.

  0 likes
 19. [quote name=”Hans”]Hallo allemaal,

  Rente afschaffen op korte termijn is moeilijk omdat we ook inflatie hebben.

  Bij http://www.deblijeb.nl beogen we beide (met gebruik van een overgangsregeling) af te schaffen.

  Het verhaal NESARA kan niet, we hebben er niets aan als iedereen een miljoen euro of meer krijgt, dan is dit geld in 1 klapt niets meer waard.

  Groet,
  Hans[/quote]
  Hm. oh dus er moet verschil blijven tussen arm en rijk, is dat een oplossing, ”ja eh want anders ís het geld niks meer waar” tja als het toch niks meer waard is kan je het net zo goed gelijk afschaffen en dingen op een andere manier regelen. Eerst maar eens de rente weg en het gespeculeer, weg aandelen en de beurs kan ook plat, die mensen gaan maar eens nuttig werk doen voor de communitie, voor mijn part gezond voedsel kweken, rotzooi opruimen, in de zorg. Maar het zal alleen werken als de gehele wereld meedoet en dit kun je wel vergeten. kortom the world is lost already . ze hebben het al te ver laten komen.

  0 likes
 20. Rente is slechts een bijproduct van geld en geld is slechts een ruilmiddel om de economie te laten draaien. Geld heeft alleen waarde zolang er vertrouwen is. Het gaat dus niet om rente of om een ander geldsysteem, het draait om vertrouwen.
  Dit vertrouwen wordt groter naarmate de verdeling van goederen en diensten over de wereldbevolking gelijkmatiger wordt, en het hebben van primaire levensbehoefte een VN recht is (D.m.v. basisinkomen). Het tot stand komen van prijzen is ook een aandachtpunt omdat in verschillende markten buitensporige winsten worden gemaakt, onze huidige markteconomie geeft prikkels tot steeds verdere groei en schaalvergroting terwijl we eigenlijk een economisch model “van het genoeg” of van “de overvloed” moeten ontwikkelen waarbij we de menselijke hebzucht binnen de perken houden.
  Een ander geldsysteem of geen of een ander rente instrument gaat niet helpen.

  0 likes
 21. Inflatie is een gevolg van rente. Omdat er rente is op geld, moet er geld bijkomen om de rente te kunnen betalen. Dat misschien erg simpel uitgedrukt, maar uiteindelijk komt het daar wel op neer.

  0 likes
 22. [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”Spectral”]Geld is een vreemd goedje;
  Als je het bewaart heb je er niks aan, als je het uitgeeft ben je het kwijt.[/quote]
  Toch heb je meer aan een brood die je voor dat geld koopt dan een paar lousy flodertjes papier met opdruk. Het bedrag is niets anders dan gewoon een getal ! Van brood kan je leven niet van een getal ! Ga anders denken, kom uit de mainstream denk patroon.[/quote]

  Het is maar een gezegde, van mijn kant met een ironisch tintje neergezet…
  Het is natuurlijk nu nog wel zo, dat je het getal wel eerst moet hebben om überhaupt een brood te kunnen kopen.

  En wat mijn denkpatroon aangaat, daar is alles mee in orde hoor..

  0 likes
 23. Rente zorgt voor schuld in je gevoel. En het is vanuit het gevoel waarmee we onze werkelijkheid scheppen. Rente is een mechanisme dat is ontworpen om er voor te zorgen dat de grote massa niet in zijn scheppingskracht kan komen ( via je gevoel en vanuit je nu-moment schep je)

  0 likes
 24. [quote name=”T.R.Hunter”]
  Hm. oh dus er moet verschil blijven tussen arm en rijk, is dat een oplossing, ”ja eh want anders ís het geld niks meer waar” tja als het toch niks meer waard is kan je het net zo goed gelijk afschaffen en dingen op een andere manier regelen. Eerst maar eens de rente weg en het gespeculeer, weg aandelen en de beurs kan ook plat, die mensen gaan maar eens nuttig werk doen voor de communitie, voor mijn part gezond voedsel kweken, rotzooi opruimen, in de zorg. Maar het zal alleen werken als de gehele wereld meedoet en dit kun je wel vergeten. kortom the world is lost already . ze hebben het al te ver laten komen.[/quote]

  Wij zijn een groot voorstander om het gespeculeer af te schaffen.

  Ook zonder geld zal er een middel moeten zijn om goederen en diensten te verdelen en dit op een of andere manier bij te houden. Want er is nu op wereldschaal bezien grote schaarste aan bijna van alles. En dit zal heus niet binnenkort opgelost zijn.

  Meeste mensen kijken naar rente als belangrijkste bron voor scheefgroei tussen arm en rijk. Dit klopt niet. De belangrijkste bron voor scheefgroei tussen arm en rijk is winst van bedrijven.

  De winst van bedrijven (BV en NV etc.) is jaarlijks groter dan de AOW, alle overige uitkeringen, ziektewet, Wet Sociale Werkplaatsen, toeslagenwet, studiebeurs, kinderbijslag, huursubsidie, zorgtoeslag, re-integratie subsidies etc. bij elkaar opgeteld en dit “schenken” we aan de rijkste paar procent van de bevolking.

  De hiervoor genoemde sociale voorzieningen worden met name gebruikt om in de (dagelijkse) levensbehoefte te voorzien. De winst wordt bijna volledig gespaard en geïnvesteerd zodat het volgend jaar weer meer winst/inkomen voor de rijkste paar procent van de bevolking oplevert.

  0 likes
 25. Probleem met Rente op geld is.
  1)Dat rente over een periode wordt berkend
  2)In de Rente percentage wordt berkend
  3) 1 en 2 variabel zijn.

  Maw Wanneer er iets aan 1 of 2 veranderd, krijg je een heel ander uitkomst. Deze zijn dus beinvloedbaar, en door wie of wat wordt het beinvloed ? Meestal niet door de gene die de rente betaald.Dus bij aanvang weet je nooit waar je eindigd, en laat dat nu net in de praktijk zo uitkomen.

  0 likes
 26. Wat dacht je van helemaal geen geldsysteem inde toekomst. Rot op met dat geldsysteem. We hebben al lang de technologieen die ons voorzien van de levensbehoefte waardoor er geen rijke of armen bestaan. Iedereen is dan gelijk

  0 likes
 27. ‘Geld uit het niets’ gooit alles in de war. Geld dat dekking heeft omdat er voor gewerkt is, omdat er iets voor gedaan is, is prima. Geld dat met wat toetsaanslagen op de bankcomputer het saldo van iemand verhoogt, is vals. En wanneer Vals en Echt door elkaar lopen, kun je eindeloos over rente, inflatie, koersen, euro en allerlei ander zaken praten, het brengt niemand dichter bij de waarheid. Dat ‘s mijn ontdekking.

  0 likes
 28. Niks van een geldsysteem zonder rente,elk geldsysteem zal vroeg of laat terug leiden tot gesjoemel omdat het loont.Je hebt een systeem nodig waar gesjoemel niet mogelijk is en/of gewoon niet loont.

  Denk eens verder dan geld waar iedereen op geprogrammeerd is en zoek eens wat info over een resource based economy en the venus project.

  0 likes
 29. JER FOR PRESIDENT!!!!

  Zo is het Jer. Vergeet niet lieve mensen, dat de technologie onze redder (uiteindelijk) hier zal zijn. Ja dit kan nog lang duren, maar vroeg of laat. Voorbeeld? Oke. Ga even terug naar de 2e wereldoorlog. Hoeveel procent van de bevolking werd ‘weggestopt’ in de fabrieken toen die opkwamen? Geen idee weet geen cijfers maar durf te wedden enorm veel. De industrie bloeide extreem op, denk aan de auto industrie. Het ging allemaal om fabrieken en nog eens fabrieken. Wat zien we nu gebeuren? Juist, denk jij dat er nog een levende ziel loopt in een auto fabriek? Nauwelijks. Mijn punt is dat technologie op een zeker punt regelrecht tegenover ons geldsysteem komt te staan, wat het dus eigenlijk al aan het doen is. Dit is mede, let u op, MEDE, de oorzaak voor uit de pan rijzende werkloosheidcijfers. In ZEITGEIST THE MOVIE (extreem makkelijk vindbaar op youtube+ NL ondertitels) begint er op een zeker punt een expert op dit gebied te praten, hij is tevens 1 van de krachten achter The Venus Project. Zijn conclusie? Hij zegt dat op DIT moment al 75% van alle arbeid dat nu door mensenhanden wordt verricht vervangen kan worden door machines. Precies hoe het is gegaan in de geschiedenis. Laat de ‘elite’ dit toe? Natuurlijk niet, de economie zou regelrecht instorten. Kunnen zij dit voor eeuwig tegenhouden? Nee, technologie zal groeien en het is een van de vele fronten waarop ‘ze’ het zullen verliezen.
  De mens is NIET hier om te werken om te overleven. Denk na lieve mensen.
  Ben je echt hier om te werken zodat je niet kapot gaat in deze samenleving? Het antwoord is simpel en ligt diep in het hart van ieder van jullie.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

organisator

Organisator coronaprotesten krijgt politie aan de deur: ‘Ze pakken m’n kinderen af als ik doorga’

Youri Plate, de organisator van een aantal ...

huisarts

Huisarts loopt leeg over Hugo de Jonge. ‘U hebt nog maar één taak: vertrekken!’

Op zaterdag verscheen er een onthullend interview ...