Homepagina » Gezondheid » We klikken ons geheugen weg
We klikken ons geheugen weg

We klikken ons geheugen weg

Na de zomer gaat een aantal basisscholen experimenteren met onderwijs via de iPad. De Duitse psychiater en hersenonderzoeker Manfred Spitzer noemt dat kindermishandeling.

Spitzer zegt dat de hersenen door veelvuldig gebruik van digitale media beschadigd raken en dat het geheugen ongetraind blijft en verschrompelt.

Op basis van diverse wetenschapelijke onderzoeken stelt de directeur van de psychiatrische universiteitskliniek in Ulm dat de digitale media op deze manier een vorm van ‘digitale dementie’ kunnen veroorzaken.

Bijsluiter

Volgens de psychiater zouden computers een bijsluiter moeten krijgen: pas op, niet geschikt voor ontwikkelende hersenen van jonge kinderen, groot risico op verslaving en slechte schoolprestaties.

Ons denkwerk wordt overgenomen door de computer, het internet en de smartphone. Kinderen besteden twee keer zoveel tijd aan sociale media als ze doorbrengen op school en studieboek en schoolbord zijn vervangen door iPads en laptops. Hoe meer we gebruikmaken van computers, hoe meer ons geheugen achteruitgaat. Bovendien veroorzaken digitale media spraak- en leerproblemen, aandachtsstoornissen, stress en depressie, zo is de achterliggende gedachte.

Lobbycampagnes

Spitzer is auteur van het boek Digitale Dementie. In Duitsland werd het een bestseller en leidde het tot felle discussies over computergebruik in het onderwijs.

Ondanks de vele onderzoeken stappen steeds meer scholen over op gedigitaliseerd onderwijs. Volgens Spitzer is dat vooral te danken aan de lobbycampagnes van de computerindustrie. “Zij zijn niet geïnteresseerd in schoolprestaties, maar uitsluitend in geld verdienen,” zei hij.

Bron: Kro.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Spijbelaar
Spijbelaar
7 jaren geleden

Bullshit!!!! Ik heb meer meegekregen aan nuttige informatie dmv computer dan de doctrine die we onderwijs noemen. nooit geen dag op school geweest en toch een fijne baan.
Vroeger als kind had ik meer aan de Discovery channel dan aan geschiedenis les want die docu’s waren veel boeiender dat ik het op een gegeven moment beter wist dan de leraar, en dat is mag ookal weer niet. flauwe wereld…….. ik ben liever bovenwijs

Soul 2 Soul
Soul 2 Soul
7 jaren geleden

Niet alleen dat, maar ik zou een ieder willen aanraden om deze video upload te bekijken. Deze vrouw verteld hierin dat ze docu’s heeft gedownload van NASA met zeer schokkende nieuws erin over wat ze met ons allen over de hele wereld van pan zijn. De elite niet mee gerekend natuurlijk !

! Critical ! EMERGENCY EMERGENCY EMERGENCY EMERGENCY Make VIRAL
http://www.youtube.com/watch?v=T5xi4dejjWw

mo66
mo66
7 jaren geleden

Ach, ik weet nog hoe belazerd ik me voelde toen me duidelijk werd dat de ‘undo’-knop in het echte leven helemaal niet bestaat….

svartvatten
svartvatten
7 jaren geleden

Toen rond 1830 de eerste treinen gingen rijden door het Naarder meer waren de mensen bang dat de melk in de uiers van de koeien langs de lijn zuur zou worden.

(“Koeien langs de lijn” is trouwens welk een leuke die breder toepasbaar is in de huidige wereld).

Ikke
Ikke
7 jaren geleden

[quote name=”svartvatten”]Toen rond 1830 de eerste treinen gingen rijden door het Naarder meer waren de mensen bang dat de melk in de uiers van de koeien langs de lijn zuur zou worden.

(“Koeien langs de lijn” is trouwens welk een leuke die breder toepasbaar is in de huidige wereld).[/quote]
Treinverkeer werd pas vanaf 1839 in gebruik genomen, niet 1830. Deze lijn van Amsterdam naar Haarlem werd geopend op 20 september 1839. De eerste treinen werden getrokken door de locomotieven Arend en Snelheid.

Mojomirosa
Mojomirosa
7 jaren geleden

Waren de kinderen vroeger met een lei en een krijtje slimmer dan onze kinderen die met de computer samenwerken?

Odette
Odette
7 jaren geleden

[quote name=”Ikke”][quote name=”svartvatten”]Toen rond 1830 de eerste treinen gingen rijden door het Naarder meer waren de mensen bang dat de melk in de uiers van de koeien langs de lijn zuur zou worden.

(“Koeien langs de lijn” is trouwens welk een leuke die breder toepasbaar is in de huidige wereld).[/quote]
Treinverkeer werd pas vanaf 1839 in gebruik genomen, niet 1830. Deze lijn van Amsterdam naar Haarlem werd geopend op 20 september 1839. De eerste treinen werden getrokken door de locomotieven Arend en Snelheid.[/quote]

Hij bedoeld de Oosterspoorweg in 1874, Amsterdam-Amersfoort. De intentie was goed maar dat krijg je met geheugem wegklikken.

T.R.Hunter
T.R.Hunter
7 jaren geleden

Natuurlijk is dat onzin ! Of je nu tekst leest uit een boek of je leest het van een computer of tablet maakt geen donder uit, heeft niks met geheugen te maken en beschadigen en weg schrompelen haha. ?

Aurelia
Aurelia
7 jaren geleden

“Onze jeugd heeft tegenwoordig een sterke hang naar luxe, heeft slechte manieren, minachting voor het gezag en geen eerbied voor ouderen. Ze geven de voorkeur aan kletspraatjes in plaats van training… Jonge mensen staan niet meer op als een oudere de kamer binnenkomt. Zij spreken hun ouders tegen, houden niet hun mond in gezelschap, … en tiranniseren hun leraren.”

En zo zit het…..al 2500 jaar lang 😀
Dit is een uitspraak van Socrates namelijk. Niets nieuws onder de zon dus.

Kinderen passen zich aan en sommige ouderen vinden dat vervelend.

rinus
rinus
7 jaren geleden

Onzin. Joods complot. Ipads hebben internet en als de kinderen erachter komen hoe het echt zit met de wereld, en de holocaust, is het met die joodse krachten achter de schermen snel afgelopen. Het zijn de joden die de geschiedenisboekjes willen houden zoals ze zijn, vol met leugens. Vooral bij geschiedenisles moeten de kindjes het getal ZES MILJOEN uit hun hoofd leren, daar krijgen ze punten voor bij de overhoring van de docent geschiedenis.

Over de verwoestende invloed van het kapitalisme op de tere kinderhersentjes hoor je ’em niet. Het kapitalisme is een geheel joodse uitvinding. Bovendien, psychiater…..Neemt niet weg dat straling wel slecht is, dus een kabel onder elk schoolbankje om de ipad mee op het internet aan te sluiten. Kunnen ze meteen het rapport van Fred Leuchter downloaden, als ze dat op de ipad hebben, hebben ze geen geschiedenisboek meer nodig. Toch raar dat je op school niets leert, het zijn de trainingsprogramma’s in gehoorzaamheid en het leren van zoveel mogelijk feitjes om de vrije geest te wissen. Als je kritische vragen stelt wordt je meteen de klas uitgestuurd, u zult gehoorzamen aan de zionistische wereldregering!

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

de jonge

De Jonge: coronavaccin niet verplicht, maar eigenlijk ook weer wel

Begin deze maand zei minister Hugo de ...

bosma

Bosma: ‘Ik en miljoenen Nederlanders willen af van de NPO’

De gemiddelde Nederlander kijkt steeds minder tv ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x