Mens en Dier

We zijn niet alleen: Dolfijnen spreken universele taal

Help ons door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Britse en Amerikaanse wetenschappers hebben dolfijnen acht objecten laten identificeren met behulp van hun sonar.

Dolfijnen in twee verschillende onderzoekscentra begrepen de woorden en leverden overtuigend bewijs dat ze een universele taal spreken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het team slaagde erin de dolfijnen eenvoudige en ingewikkelde zinnen te leren met werkwoorden en zelfstandige naamwoorden. “We onthulden dat dolfijnen de elementen van de menselijke taal begrijpen en dat ze zelf een complexe, visuele taal hebben,” aldus Jack Kassewitz van SpeakDolphin.

Echolocatie

Met behulp van een speciaal instrument, een zogeheten CymaScope, werd geluid zichtbaar gemaakt om beter te begrijpen hoe dolfijnen zien met geluid. Kassewitz nam echolocatiegeluiden op die dolflijnen maakten in de buurt van acht objecten, waaronder een plastic kubus, een speelgoedeend en een bloempot.

Hij ontdekte dat de gereflecteerde geluiden afbeeldingen bevatten en wanneer hij de opnames aan een dolfijn liet horen wist het dier de objecten met 86 procent nauwkeurigheid te identificeren. Dit wijst erop dat dolfijnen echolocatiegeluiden als afbeeldingen kunnen zien.

Geestesoog

Kassewitz liet de geluiden ook horen aan een dolfijn van een ander onderzoekscentrum die de objecten met dezelfde nauwkeurigheid wist te identificeren. Dit bevestigt dat dolfijnen beschikken over eenzelfde vorm van communicatie.

Sommige onderzoekers nemen aan dat dolfijnen een roofdier ‘fotograferen’ in geluid en die afbeelding vervolgens naar andere groepsleden sturen om ze te waarschuwen voor gevaar. De afbeelding van het roofdier wordt opgevangen middels het geestesoog van de andere dolfijnen.

“Ons onderzoek heeft een antwoord gegeven op de eeuwenoude vraag die nog eens werd benadrukt door Dr. Jill Tarter van het SETI-instituut: ‘zijn we alleen?’ We kunnen die vraag nu met ‘nee’ beantwoorden,” besloot Kassewitz. “De zoektocht naar niet-menselijke intelligentie in de ruimte heeft hier op Aarde resultaat opgeleverd in de elegante vorm van dolfijnen.”

{qtube vid:=Ai1dei43txg}

Bron: Wakeup-world.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x