Financieel

‘We zullen geen slaven van Duitsland worden’

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Honderden medewerkers van de tweede bank van Cyprus, Laiki Bank, verzamelden zich gisteravond buiten het parlementsgebouw terwijl de overheid zich boog over een plan om de banken in het land te herstructureren.

Zo’n 500 medewerkers van Laiki begonnen samen met familieleden een spontane demonstratie in Nicosia.

Sommige actievoerders wisten door het politiecordon te breken. De betogers waren furieus vanwege het gebrek aan informatie. Ze wisten niet of ze hun baan zouden kunnen behouden en waren boos dat medewerkers van andere Cypriotische banken niet kwamen opdagen.

Onacceptabel

Demonstranten hielden vlaggen omhoog met teksten als ‘Wie volgt?’ en ‘Wij zullen geen slaven van Duitsland worden’. Ze riepen ook leuzen: “Vandaag zijn wij de klos, morgen zijn jullie aan de beurt.”

Hoofd van de Cypriotische bankenunie ETYK Loizos Hadjicostis riep alle bankmedewerkers van het land op naar het parlementsgebouw te gaan in afwachting van het overheidsbesluit. Hij omschreef de ontwikkelingen als ‘onacceptabel’.

Eén van de bankmedewerkers van Laiki, de 47-jarige Demetra Veresies, vroeg: “Wie is hier verantwoordelijk voor? De bankiers? De elite? De parlementsleden die niet weten waar ze voor of tegen stemmen? De Duitse overheid die Cyprus om onbekende redenen wil straffen? Wie?”

Witwassen

Elena Constantinou is een Russische advocaat en woont al 23 jaar in Cyprus. Ze reisde samen met haar Russische vrienden af naar Nicosia om te protesteren, ook al werken ze niet voor Laiki. “Europa biedt alles behalve een handreiking. Wanneer we het akkoord ondertekenen zullen onze kinderen en kleinkinderen als slaven leven,” zei ze. “Dit is een derde wereldoorlog, die wordt gevoerd via de economie. De Italianen zijn hierna aan de beurt, en dat weten ze.”

Ze riep de Cypriotische president Nicos Anastasiades op om te spreken met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin en naar een manier te zoeken om uit de crisis te komen.

Over het witwassen van geld in Cyprus zei ze: “Hier wordt geen geld witgewassen, dat gebeurt in landen als Engeland, Duitsland en Zwitserland.”

Bron: Cyprus-mail.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Octane
Octane
9 jaren geleden

Je ziet Duitsland heeft altijd geld. Hoe echt is dan de ‘crises’ in Nederland..?

magda
magda
9 jaren geleden

onze kinderen en kleinkinderen zullen als slaven leven,ik weet het even niet dat doen wij en vele generaties voor ons al eeuwen lang.
Mensen word wakker en verdiep jezelf in alles dat plaats vind op onze planeet,kijk op http://www.oppt.nederland en besef dat we er allemaal klaar mee zijn.

Morningstar
Morningstar
9 jaren geleden

Gaat het eigenlijk om het Griekse deel van Cyprus, of het Turkse deel?
Want dáár hoor je niets over.

JanKees
JanKees
9 jaren geleden

Als ik hier in mijn huis rond kijk zie ik meer producten gemaakt door slaven in China dan door arbeiders in Duitsland.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

33
0
We lezen graag je reactie!x