Buitenland

Instorten cruciale brug Baltimore was ‘absoluut briljante strategische (cyber)aanval’

Help mee door deze informatie met anderen op je social media te delen!

Bij de Amerikaanse stad Baltimore is een cruciale verkeersbrug ingestort nadat een containerschip tegen de pijlers van de brug was gevaren. De 2,6 kilometer lange brug, die onderdeel was van de ringweg rond de metropool Baltimore, is vrijwel volledig ingestort. Het schip zou kort voor de aanvaring stuurloos zijn geweest.

De drukke haven van Baltimore ligt enkele kilometers achter de verwoeste brug en is niet bereikbaar voor schepen. De haven van de stad is één van de grootste van de Verenigde Staten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Na het instorten van de belangrijke brug sprak de brandweer over ‘een incident met mogelijk veel slachtoffers’. De gouverneur van de staat Maryland heeft de noodtoestand uitgeroepen.

Doofpot

Het instorten van de brug was een ‘absoluut briljante strategische aanval’ op belangrijke Amerikaanse infrastructuur, hoogstwaarschijnlijk een cyberaanval, en onze inlichtingendiensten weten dat, zegt onderzoeksjournalist Lara Logan. Ze baseert zich daarbij op meerdere bronnen bij inlichtingendiensten.

Volgens de bronnen was dit een 9/11-achtige aanslag, maar wordt dat niet toegegeven en kunnen we het niet zien omdat het een cyberaanval was. De machthebbers zijn al bezig om het in de doofpot te stoppen, zegt ze.

De op één na drukste strategische verkeersweg in het land kan nu vier tot vijf jaar niet gebruikt worden, merkt Logan op. Via de brug werden allerlei materialen vervoerd die niet of minder makkelijk door de tunnels kunnen. Denk aan diesel, propaangas, licht ontvlambare materialen, enzovoorts. De aanvoer daarvan is nu ontregeld. Voertuigen moeten nu om de stad heen of ergens anders naartoe.

Lamleggen

Volgens de journalist lijdt het geen twijfel dat dit een buitengewone aanval was, die zorgvuldig is gepland en perfect is uitgevoerd.

Ze wisten dat de brug het zou begeven als ze één van de pijlers zouden raken die het dichtst bij de kust stond.

Logan verwacht dat de aanval de stad zal lamleggen, in een tijd waarin ze niet over voldoende middelen beschikken om te herstellen. “Welkom in de wereld van cyberterrorisme.”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
28 dagen geleden

Een uur geleden, om 5 uur dus, las ik op één van de Telegram-kanalen, dat je deze vreselijke gebeurtenis een BLACK SWAN operatie kunt noemen.

Dit zijn niet mijn woorden, maar die van Generaal Michael Flynn, in een interview met Tucker Carlson.

Je kunt dit dus ook weer in het rijtje plaatsen van vreselijke gebeurtenissen, zoals 11 september 2001, bij de ineenstorting van de Twin Towers.

Zéér waarschijnlijk zullen er bij het ineenstorten van deze brug veel minder levens te betreuren zijn, maar de impact is zeker enorm.

Er wordt door de autoriteiten gesuggereerd, dat het incident is ontstaan, doordat het grote containerschip de controle verloor en daardoor tegen een pijler van de brug aankwam.

Ik las vanochtend, dat deze interpretatie zéér discutabel is en dat het méér waarschijnlijk is, dat er explosieven gebruikt zijn.

Wat wel waar is of niet waar is…. Ik zou het niet weten, maar één ding is wel zeker: Dit komt het globalisten tuig natuurlijk wel weer heel goed uit.

De economische gevolgen voor de stad Baltimore en het omliggende gebied zijn natuurlijk ongelooflijk ernstig.

Ook dit past weer perfect in de strategie om zoveel mogelijk chaos OVERAL te veroorzaken.

Wat dat betreft, is hun missie, HELAAS, alweer gelukt.

dwd
dwd
28 dagen geleden

Wat zij Klaus ook weer 3jaar geleden…. Oh ja we have to prepare for a comprehensive Cyber attack. En het is een verkiezingsjaar wel wel I sense a black Swan event coming

William
William
28 dagen geleden

een brug te ver…. ze zijn te ver gegaan… kijken hoe het uitpakt… hunger games zijn onderweg

Klaas Soms
Klaas Soms
28 dagen geleden

Het is inderdaad erg verdacht dat het schip vol gas er op af ging ! zwarte rook uit de pijp, gas terug nemen en vol achteruit, anker uitgooien is het eerste wat ze zouden doen. als de stuur inrichting deffect was . Het was geen gas achteruit , geen water te zien door zo iets.

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x