Het Complot

Willem-Alexander en Máxima hebben zelfde stamvader

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Morgen staat de veelbesproken troonswisseling gepland. Dan tekent koningin Beatrix in Amsterdam de Akte van Abdicatie. Daarna wordt Willem-Alexander beëdigd en ingehuldigd als koning. Máxima is op dat moment al koningin.

De stamboom van de Argentijns-Baskische familie Zorreguieta is nauw verweven met die van ons koningshuis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Máxima Zorreguieta, vanaf dinsdag koningin van Nederland, heeft in de Duitse landheer Pieter Halbach (1634-1686) uit het plaatsje Kradenholl een voorouder gemeen met haar echtgenoot.

Spaanse onderkoning

Uit het huwelijk van Pieter Halbach met Isabel von Clemenshammer kwamen vier kinderen voort. Eén van hen, Gaspar Halbach, is een rechtstreekse voorvader van prins Bernhard von Lippe-Biesterfeld.

De nakomelingen van Gaspars jongere broer Pieter kwamen in Argentinië terecht via diens achterkleinzoon Frans Halbach, die als gezant van Pruisen in Buenos Aires diende aan het hof van de Spaanse onderkoning.

In Argentinië raakte het oude Halbach-geslacht vermengd met de van oorsprong Spaanse adellijke familie Bonorino Gonzalez Islas y Ladron de Guevara, die na 1825 talrijke functies in het landsbestuur van de jonge republiek vervulde.

Kleinzoon Pablo Halbach trouwde met Robustiana Marta Bonorino. Een generatie later verschenen de Zorreguieta’s ten tonele. De eerste Zorreguieta arriveerde in 1777 in Argentinië.

Willem-Alexanders vrouw Máxima Zorreguieta is zo vernoemd naar haar overgrootmoeder Máxima Bonorino, die op haar beurt het kleinkind was van Pablo Halbach en Robustiana Marta Bonorino.

Dom Bontje

Dat de leden van het koningshuis fervent jagers zijn heeft wellicht te maken met onderzoeken waaruit zou blijken dat de Oranjes net als de Britse prins Charles afstammen van Vlad de Spietser. Zo ‘knalt Willem-Alexander voor de lol eenden uit de lucht’ en reageerde Beatrix na verzet vanuit de bevolking tegen de koninklijke jacht naar verluidt stampvoetend: “Ik buig niet voor burgers!”

Uit Kamervragen van de SP en Partij voor de Dieren over de koninklijke jacht bleek eind november 2007 overigens dat het Rijk over 2006 een bedrag van 640.000 euro kwijt was aan het koninklijk jachtdepartement.

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren stelde ‘zeer verbaasd te zijn dat de hobbyjacht van de koninklijke familie op deze versluierde manier betaald wordt uit gemeenschapsgeld, terwijl er maatschappelijk gezien geen draagvlak bestaat voor het voor het plezier doden van dieren’.

Máxima werd begin dit jaar voor de tweede keer uitgeroepen tot Dom Bontje van het jaar. Ze was genomineerd omdat zij en haar dochter Amalia zijn gezien in jassen met een kraag van wasbeerbont.

Koningin Beatrix draagt al jaren bont, waaronder mantels van vossenbont. En morgen zal Willem-Alexander de koningsmantel met bont van hermelijnen dragen. In totaal leggen 16 leden van de Eerste en Tweede Kamer dan ook geen eed of belofte af tijdens de inhuldiging. Bij de inhuldiging van koningin Beatrix in 1980 was er één eedweigeraar minder.

Koningslied

Het interieur van de Gouden Koets is versierd met borduursels die zijn gemaakt door weesmeisjes. In ruil voor de arbeid hadden ze een dak boven het hoofd en een schamel bordje eten. Eigenlijk een vorm van slavernij, als je er met de ogen van nu naar kijkt. Op de zijkant van de koets is een tekening te zien van halfnaakte zwarte mannen en vrouwen die hun rijkdommen aanbieden aan het koningshuis. Verschillende Kamerleden wilden deze ‘Hulde der Koloniën’ van de koets laten halen, maar de Rijksvoorlichtingsdienst is niet van plan de Gouden Koets te gaan vernielen.

In de media is er bijzonder veel aandacht voor het Koningslied, dat niet veel meer is dan onbeschaamde propaganda. Chef politieke redactie RTL Nieuws zei in zijn blog treffend: “Neem bijvoorbeeld de zin: ‘Ik draag een vaandel met jouw naam, geloof in jou zolang we bestaan’. Dat is wel erg veel gevraagd van de meezinger, hoor, dat tweede deel van de zin. Als we een plein met Noord-Koreanen deze lyrics horen zingen over Kim-Jong-un, dan schudden we allemaal meewarig het hoofd en denken: ‘Arme stakkers, wat jammer dat ze niet beter weten’.”

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
S0M30N3
S0M30N3
11 jaren geleden

Om een beetje idee te krijgen: http://www.youtube.com/watch?v=9_3LxsI5Ey4

Bedragen zijn vast en zeker veel hoger gegaan.. Bea gaat zeker nog wel door achter de schermen, alleen in de media staat dat ze afstand neemt.. Maar wat er echt gebeurd dat horen wij natuurlijk niet..

Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Wat ik ook frappant vind is dat Bea 33! jaar op de troon zat. Heb ook het vreemde idee dat Friso binnenkort uit zijn coma zal ontwaken….en zelfde voorouders..ach…door bijna iedereen stroomt blauw bloed. Zeker als we door zoeken naar ons oermoeder.

Gebroken kolom
Gebroken kolom
11 jaren geleden

kijk eens naar het symbool morgen in de kerk. een W en een A boven en onder elkaar. Wat betekent dit???? Kijk eens goed. Een passer en een winkelhaak!!!!!
Freemasons!!! OOk het aftreden van HKH Beatrix. na 33 jaren!!!! In de al oude aangenomen ritus heeft met 33 graden. Welke prins was voorzitter van het hoofdbestuur???? Kijk eens verder ene het is oke!!! De vrijmetselarij doet veel meer goeds dan wij denken!!!!!!!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Ik heb totaal niets met het koningklijk huis.En een Koning die zomaar aangesteld is zonder dat er een vacature is geweest,is voor mij geen koning maar iemand, die bij toeval in het juiste nestje geboren is,en Koning wordt, door: de “firma list en bedrog”!!Zie ook onder dit bericht geralateerd!!!

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x